reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe maluszki, nasze wątpliwości i radości(pielęgnacja i higiena)

w legginsach to jeszcze bym położyła dziecko spać oczywiscie w zwykłych takich materiałowych (nie ma mowy o tych sliskich)
ale w rajstopach to już nie :nie:

my śpimy w bodziakach albo pajacykach w zaleznosci od pogody :-)

temat przeniose jutro na watek o pielegnacji.. i częśc piżamkową i część o kremach :-) jeszcze zostawiam do zapoznania się z informacją :-p
pisać możecie dalej tu jak na razie ;-)

reklama
Jaipur proszę zdjęcie prezesa w leczniczym stroju do spania :-D:rofl2::-D:-D:-D

Pierwsze słyszę,że nivea uczula. Potówki z pleców nam zeszły nie wiem czy po emolium (do smarowania) czy po krochmalu ale na nogach to dziwne szorstkie krostki się utrzymują i zastanawiam się właśnie czy to nie po nivei bo do tej pory od urodzenia używaliśmy zwykłego płynu z rossmanna, a od jakiegoś czasu kąpiemy Igora w Nivei :/

Nadia śpi w pajacu, w Pl jak byłyśmy to spała w bodziaku bo było ciepło zdarzyło się i w samym pampku nigdy nie miała potówek.
Hope ja śpię na golaska pidżame ( czy jak to się kurcze pisze) to mi małż kupował jak do szpitala mnie wzieli:confused2: no ale ja jestem przykryta cały czas a nawet jak się odkryję to jak mi zimno to umiem się przykryć z powrotem ale fakt pidżamek Nadia też nie ma.

Ostatnia edycja:
Dziewczynki, szybkie pytanie o witaminki.
Chyba juz gdzies sie przewinelo, ale ponowie - czy dajecie witaminy/tran i co?
Myslalam o wit C i tranie, najchetniej w zelkach, bo to jedyna akceptowalna (ba! uwielbiana) dla Filipka forma :-)
Z gory dzieki za wskazowki! ;-)

Bubbles, z uwagi na żłobek zdecydowałam się na podawanie tranu, ale w płynie. Mamy o smaku cytrynowym. Średni jest, ale młody w miarę pije;-) Oprócz tego cały czas zamierzam kupić multi sanostol (za namową naszej Stynki), też z uwagi na ciągły kontakt z wirusami i innymi dziwami w żłobku.
Opinie co do podawania dzieciom witamin i suplementów diety są na forum podzielone;-)

reklama
Do góry