reklama
kokardkaa
Fanka BB :)
Ja bardzo polecam basen, co do schodów to trzeba rozsądnie do wszystkiego podchodzić, co ma zrobić ktoś kto mieszka na 6 piętrze bez windy??? Chcąc nie chcąc musi te 6 pięter pokonać po schodach.
Ale też pewnie co innego, jak ktoś mieszka na tym 6.piętrze bez windy od dawna i jego organizm taki wysiłek traktuje jako normę, a co innego, gdy ktoś nagle, zupełnie nieprzyzwyczajony, zacznie sobie dla zdrowotności popylać po schodkach.
Ja u teściowej ledwie daję radę się drapać na trzecie piętro, bez windy. Po koniec dyszę jak parowóz.
Ja u teściowej ledwie daję radę się drapać na trzecie piętro, bez windy. Po koniec dyszę jak parowóz.
Beata, na pewno dobrze czytałaś, tylko, że raczej chodzi o końcówkę ciąży. Często wtedy jeśli ciąża jest przenoszona, to można spotkać ciężarne wędrujące po schodach w szpitalu
Kucać pewnie nie wolno ze względu na gniecenie brzucha. Mnie nawet nie wychodzi kucanie, podnoszenie nogi żeby ubrać buta też już mi nie wychodzi dlatego trzeba pod kątem podnosić nogi lub schylać się z szeroko rozstawionymi nogami. Mnie przynajmniej tak wychodzi lepiej przysiady właśnie robię z rozszerzonymi nogami (kolana na zewnątrz).
Rukmini, ja od dawna chodzę po schodach lubię się ruszać, więc zawsze wykorzystuję sytuacje do ruchu. Jak mam stać na przystanku i się nudzić czekając na autobus to wolę przejść przystanek lub więcej na nogach nie jest więc tak, że wyskoczyłam jak filip z konopi i postanowiłam nagle w ciąży ćwiczyć robię to prawie od urodzenia ;-) tylko miałam chwilową przerwę jak zbytnio zaprzyjaźniłam się z kibelkiem
Na basen na pewno właśnie się wybiorę, tylko nie jestem pewna czy wszystkie style są dozwolone. Mam wątpliwości co do kraula...
Kucać pewnie nie wolno ze względu na gniecenie brzucha. Mnie nawet nie wychodzi kucanie, podnoszenie nogi żeby ubrać buta też już mi nie wychodzi dlatego trzeba pod kątem podnosić nogi lub schylać się z szeroko rozstawionymi nogami. Mnie przynajmniej tak wychodzi lepiej przysiady właśnie robię z rozszerzonymi nogami (kolana na zewnątrz).
Rukmini, ja od dawna chodzę po schodach lubię się ruszać, więc zawsze wykorzystuję sytuacje do ruchu. Jak mam stać na przystanku i się nudzić czekając na autobus to wolę przejść przystanek lub więcej na nogach nie jest więc tak, że wyskoczyłam jak filip z konopi i postanowiłam nagle w ciąży ćwiczyć robię to prawie od urodzenia ;-) tylko miałam chwilową przerwę jak zbytnio zaprzyjaźniłam się z kibelkiem
Na basen na pewno właśnie się wybiorę, tylko nie jestem pewna czy wszystkie style są dozwolone. Mam wątpliwości co do kraula...
katagorka20
Fanka BB :)
Co się dzieje?
A wkurzają mnie wszyscy na około zwłaszcza mój ojciec z którym jestem zmuszona mieszkać bo narazie nie stać nas na budowę domu :-( wczoraj padło z jego ust zbyt dużo przykrych słów w moja stronę i generalnie mam go i mojej szacownej matki dość!!! Wszystko co zrobią niby dla mnie zostaje potem wygadane !!!
Wy tak dziewczyny o tych ćwiczeniach a ja sobie myślę, że skoro przejde z pokoju do kuchni i mam tętno 120 to co by było gdybym zaczęła ćwiczyć ?! w pierwszej ciąży chodziłam na basen, ale to było 7 lat temu, a teraz kondycja gorsza i ciągle coś się czepia. Planuję codzienne spacery po 30 min ale narazie średnio mi sie to udaje
Ja bardzo polecam basen, co do schodów to trzeba rozsądnie do wszystkiego podchodzić, co ma zrobić ktoś kto mieszka na 6 piętrze bez windy??? Chcąc nie chcąc musi te 6 pięter pokonać po schodach.
dobrze, że mieszkam na parterze
reklama