reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2015

reklama
Ja bardzo polecam basen, co do schodów to trzeba rozsądnie do wszystkiego podchodzić, co ma zrobić ktoś kto mieszka na 6 piętrze bez windy??? Chcąc nie chcąc musi te 6 pięter pokonać po schodach.

Ale też pewnie co innego, jak ktoś mieszka na tym 6.piętrze bez windy od dawna i jego organizm taki wysiłek traktuje jako normę, a co innego, gdy ktoś nagle, zupełnie nieprzyzwyczajony, zacznie sobie dla zdrowotności popylać po schodkach. :happy2:

Ja u teściowej ledwie daję radę się drapać na trzecie piętro, bez windy. Po koniec dyszę jak parowóz.

Beata, na pewno dobrze czytałaś, tylko, że raczej chodzi o końcówkę ciąży. Często wtedy jeśli ciąża jest przenoszona, to można spotkać ciężarne wędrujące po schodach w szpitalu :)
Kucać pewnie nie wolno ze względu na gniecenie brzucha. Mnie nawet nie wychodzi kucanie, podnoszenie nogi żeby ubrać buta też już mi nie wychodzi :D dlatego trzeba pod kątem podnosić nogi lub schylać się z szeroko rozstawionymi nogami. Mnie przynajmniej tak wychodzi lepiej :) przysiady właśnie robię z rozszerzonymi nogami (kolana na zewnątrz).

Rukmini, ja od dawna chodzę po schodach :) lubię się ruszać, więc zawsze wykorzystuję sytuacje do ruchu. Jak mam stać na przystanku i się nudzić czekając na autobus to wolę przejść przystanek lub więcej na nogach :) nie jest więc tak, że wyskoczyłam jak filip z konopi i postanowiłam nagle w ciąży ćwiczyć :) robię to prawie od urodzenia ;-) tylko miałam chwilową przerwę jak zbytnio zaprzyjaźniłam się z kibelkiem :-D

Na basen na pewno właśnie się wybiorę, tylko nie jestem pewna czy wszystkie style są dozwolone. Mam wątpliwości co do kraula...

Co się dzieje?

A wkurzają mnie wszyscy na około zwłaszcza mój ojciec z którym jestem zmuszona mieszkać bo narazie nie stać nas na budowę domu :-( wczoraj padło z jego ust zbyt dużo przykrych słów w moja stronę i generalnie mam go i mojej szacownej matki dość!!! Wszystko co zrobią niby dla mnie zostaje potem wygadane !!!

Wy tak dziewczyny o tych ćwiczeniach a ja sobie myślę, że skoro przejde z pokoju do kuchni i mam tętno 120 to co by było gdybym zaczęła ćwiczyć ?! :szok: w pierwszej ciąży chodziłam na basen, ale to było 7 lat temu, a teraz kondycja gorsza i ciągle coś się czepia. Planuję codzienne spacery po 30 min ale narazie średnio mi sie to udaje :cool:

reklama
Do góry