reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2015

reklama
Beata awidność igg określa kiedy mniej więcej doszło do zakażenia toxo. A że mi wyniki wyszły wątpliwe (igg <650, igm 0,978) to zrobiłam dla własnego spokoju. Mam nadzieję że to zakażenie sprzed ciąży... Podejrzewam że poronienie w lutym mogło być przez toxo i (wiem że to brzmi okrutnie) mam nadzieję że tak było.

Dziękuję bardzo za przyjęcie mnie do Waszego grona :)

mAgnesia dziś rozpoczęłam 16 tydzień, choć wedle USG maluch jest starszy o jakieś 4 dni. Termin mam na 15 maja, wedle prenatalnego chyba na 10... Coś mi suwaczek nie wyszedł :(
Ubranka super. Ja chyba jutro też wybiorę się na jakieś zakupy, przydałyby mi się ciążowe spodnie. Ostatnio w jednych spodniach urwał mi się już guzik :-D
Ja też mam jakąś niechęć do mięsa. Surowe mnie nie wzrusza, ale już zrobione nie bardzo mi wchodzi i w jednej chwili czuję, że następnego kawałka już nie przełknę. Najlepiej, żeby było dobrze doprawione, mdłe są okropne. Mój mąż przeważnie zjada za mnie mięso :D lubię też kwaśne rzeczy, piję różne soki, przy których mojego męża wykręca, a ja mówię, że pyszne :) wieczorami piję sobie również barszcz kiszony :) mniam mniam a jaki zdrowy!

mAgnesia, Beata, a nie macie czasem zatwardzeń? mnie okropnie męczą i one powodują właśnie bóle brzucha, coś jak skręty jelit. Łykałam syrop Duphalac, ale niewiele mi pomógł. Polecam za to czopki evaqu - nie podrażniają, ani nie przeczyszczają. Staram się jeść lepiej ale i tak dupa blada (choć to chyba niedobre określenie w tym przypadku :D ), nie jest tak łatwo jak przed ciążą. Może to z powodu żelaza w witaminach (Pregna + i Pregna DHA).

Niesmiala, ja czasem mam takie idiotyczne wrażenie, że wcale nie jestem w ciąży, tylko mi brzuch po prostu urósł :))))

Zazdroszczę Wam bardzo ruchów maluchów! ja na razie czasem mam tylko wrażenie, że coś mnie tam łaskocze, ale nie wiem czy to nie przez moje zatkane kiszki hihi
Też mam problem ze spaniem. Niestety nie potrafię powstrzymać się przed zasypianiem przed tv i potem śpię do północy, a jak się już przeniosę do sypialni to leżę do 2. Wkurzające to jest bardzo. Poza tym, zawsze potrafiłam przespać noc na lewym boku, a od jakiegoś czasu wiercę się okropnie i śpię na plecach lub brzuchu czyli tak jak się nie powinno :( dodatkowo śnią mi się tak porąbane sny, że w pracy już codziennie czekają na nowe historie :)))) ostatnio śnił mi się tygrys za kierownicą samochodu :-D

Corrina witaj :-)

co do snów to ja tez mam takie walnięte sny ze szkoda gadac...

Dziewczyny dzis zaczelo mnie pobolewac w lewym dolnym boku i nie wiem czy to nie zapalenie oęcherza czy cos innego??? Jak chodze to boli jak robie glęboki wdech i ogolem taki pulsujący ból... Przy siku tez boli ale nie ze piecze czy cos tylko tam w tym boku boli....strasznie sie boje a gdzie tam poniedzialek :-\

Suselku gratuluje super
Dziewczyny piszcie piszcie ile wlezie przynajmniej jest co czytać :)

Na zatwardzenie polecam jeść gruszki mi bardzo pomagają inaczej nie pójdę do wc szok

Dzis byliśmy na zakupach wiec trochę sie i dzidzi kupiłam :) w odpowiednim dziele

Cos mnie przeziębienie złapało. Wokół mnie wszyscy chorzy i byłam zadowolona ze sie trzymam, ale chyba nie bedzie aż tak dobrze. Podpowiecie mi co do metod na przeziębienie w ciąży? Wiem ze już o tym było ale mnie to niedotyczylo wiec oczywiście wyleciało z pamięci :/

Vivid dziękuje! Mam nadzieje ze uda mi sie mieć takie ciążowe zdjęcie jak mam w avatarze :) co do listy to nad nią i kiedyś tez tutaj prosiłam o wiadomości na priv co do płci ale ich nie dostalam. Proszę o wiadomości na priv bo tu nie zawsze wychwyce a poza tym nie każda chce od razu wpisywać na listę, tylko wola poczekać na kolejne potwierdzenie.

Wiec dziewczyny znów apeluje o wiadomości na priv odnośnie płci maluszka :)

Corrine witamy i gratulacje! Czyli mówisz ze ciaza jest niebezpieczna dla Ciebie? Oby wszystko było ok i oby te nieprzyjemne objawy już w końcu minęły!

MAgnesia płeć chyba nie wpływa na apetyt na mięso. Ja przed ciaza bardzo mało mięsa jadłam i teraz tak samo a podobno noszę chłopca ;)

Magnesia masz cos konkretnie na mysli?

Nie wiem co robic czy czekac do jutra, najlepiej mi jak leze ale jak juz zaczne chodzic to boli, jak kaszle to tez boli, to taki ciągnący bol..... :-(

Witam:-) wczoraj trochę nie było mnie ze względu na imieniny tzn imprezę .
Dziewczyny
to CHCECIE JUŻ Zamknięty Wątek??! Zgłaszać Administratorce ?
Teraz pozostaje kwestia dostępu do wątku zamkniętego :-) pisać privy tzn według mnie te które najwięcej się z nas udzielają to napewno a z reszta musimy zrobić wspólną weryfikacje co Wy na to ???

reklama
Hej, hej, wiecie co mi pomaga na zaparcia? Śliwki w słoiku z hipp, takie dla małych dzieci. Zresztą Martynce jak była młodsza tez zawsze pomagały :-)

Monika a może to co opisujesz to jakiś ucisk na nerw lub mięsień? Bo jakby to było coś niepokojącego to by chyba bolało cały czas...

Lisica trzymam kciuki za Twoje wyniki.

Do góry