reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2015

Hej u mnie jeden z gorszych dni, ból głowy od rana i lekkie zawroty głowy ale u mnie to wina ciśnienia bo mam takue niskie że ledwo się tocze. Oczywiście do tego brak chęci na cokolwiek ehhh nie lubię.
W planach mam dziś pisanie listu do sw.Mikołaja z moim synkiem ;) a wy ogarnełyście jyż prezenty? Co kupujecie? Ja na razie mam pustke w głowie a mój synek będzie chciał to co delikatnie mu zasugeruję hehe ;)

reklama
Hej u mnie jeden z gorszych dni, ból głowy od rana i lekkie zawroty głowy ale u mnie to wina ciśnienia bo mam takue niskie że ledwo się tocze. Oczywiście do tego brak chęci na cokolwiek ehhh nie lubię.
W planach mam dziś pisanie listu do sw.Mikołaja z moim synkiem ;) a wy ogarnełyście jyż prezenty? Co kupujecie? Ja na razie mam pustke w głowie a mój synek będzie chciał to co delikatnie mu zasugeruję hehe ;)

U mnie też jakaś słaba jestem pogoda do niczego:((
Jakoś mam ból żołądka :'( może z głodu.
U nas Gabrysia chce tort urodzinowy z play doh

Hej;-)
Ja dziś od rana rewelacje, ból głowy i wymioty... Wymioty minęły, ból głowy pozostał ale wróciło krwiakowe plamienie :-( chyba od tego wysiłku podczas wymiotów :-(

Cześć dziewczyny, długo mnie nie było bo jakieś przeszło 300 stron temu ostatnio napisałam, ale tak jakoś wyszło, że za każdym razem kiedy chciałam napisać, to ktoś właśnie pisał że poronił...i mi się odechciewało, każda strata tych malutkich aniołków bardzo mnie dołowała, to takie przykre a zarazem nie sprawiedliwe...I choć u mnie już II trymestr to nadal mam obawy i pewnie tak już mi zostanie. Jestem ciekawa czy mnie tu któraś wogóle jeszcze pamięta? :-p Ostatni termin usg mialam 3.11 z maleństwem wszystko dobrze, było bardzo ruchliwe i nie szło na 100% określić płci ale mam nadzieje że uda sie przy następnej wizycie którą mam 1.12 Jak narazie to wszystkie badania powychodziły pozytywnie.Mam pytanie czy Wy nadal łylacie kwas faliowy? Bo mi lekarka nic na ten temat nie powiedziała a ja też zapomniałam zapytać.Czarnulka zastanawiałaś się nad Hebamą? Masz/bedziesz miała?Pozdrawiam Was wszystkie i udanego dnia życze.

Hej, hej ja cie pamiętam, zastanawiałam się nawet niedawno co u Ciebie....
Co do kw. Foliowego ja brałam od początku witaminy z kwasem filmowym i jodem Gin vital... Ale drogie to to i zamierzam zmienić na folik (wygląda trochę jak słodzik), bo tak zaleca mój obecny gin...
Hebamme juz mam zaklepaną- polka ;-) dzwoniłam do niej jak weszliśmy w II trymestr, bo pracuje w szpitalu w którym chce rodzic i jest rozchwytywana. Poza tym znam ją już bo ona przychodziła na wizyty patronazowe jak moja sąsiadka urodziła...A ja akurat z S. wybraliśmy się zobaczyć małą jak ta już tam była. Mieliśmy godzinę słuchania rad położnej :-D a na koniec pytała tez mnie kiedy się widzimy;-) na co jej S. powiedział, że pewnie nie prędko... Hehehe a to było w lutym 2013;-)
Ja myślę, że Dobrze mieć takiego dobrego duszka, po tym pierwszym telefonie do niej mówiła ze mam dzwonić cokolwiek by się działo, a poza tym w marcu mam się z nią skontaktować i zrobimy termin podpisania umowy ze szpitalem.

Czarnulka leż i się oszczędzaj. Co do bólu głowy to miewam takie dni że łeb mi pęka :-\ Ja też mam folik, zostało mi jeszcze pare więc biore do końca.Również postanowiłam poszukać hebame, też mam Polke i przyjdzie do nas 25.11 jestem Ciekawa jak to piersze spotkanie będzie wyglądało.

Verna dzieki! Wczytywalam sie wczoraj w te opisy na necie. Tesciowa mowila tez o piciu wody z cytryna( wazne zebybprzez slomke bo niszczy szkliwo) . Sok z zurawiny juz zakupilam, skosztowalam i dla mnie ok a z letnia woda i miodem musi byc pyszny ;)

Kokardka ja kupilamJasiowi zestaw instrumentow w lidlu. Kupilam tez ksiazeczke. Jas jeszcze za maly wiec te prezenty to tak symbolicznie.
Za to pod choinke bedzie gorzej bo pozaJasiem mamy 4 dzieci do obdarowania...

Lisica no czyli wszystko ze mna w normie ;-) piersi w normie, brak ruchow w normie :tak: to dalej czekam na ruchy w takim razie.

vivid tez czytalam o tym lozysku, ale to jak na przedniej scianie jest to pozniej czuc ruchy, a u mnie jest na dole. mysle ze jeszcze kilka tygodni i wszystkie poczujemy.

Rukmini zdaje sobie sprawe, ze nie istnieje taki rozmiar jak duze C. pewnie mam zwykle C, tak tez wyszlo wedlug kalkulatora, czyli dobry nosze. wczesniej w staniku B mialam luz, a teraz to C ma tak pieknie wypelnione miseczki. ze jestem zachwycona i stad pomysl na "duze C" ;-)

Bella jak chcesz stworzyc suwaczek, to kliknij na suwaczek jednej z nas. jak Cie przeniesie na strone to krok po kroku wygeneruj swoj suwaczek. na koncu bedziesz miala link do skopiowania. na BB wejdz w panel uzytkownika->edytuj sygnature i tam wklej link.

kokardka dzieki za informacje! pocieszylas mnie i co do ruchow i co do karmienia :-)

Monika ja Cie pamietam! gratuluje udanej ostatniej wizyty i zycze cierpliwosci w czekaniu na nastepna, bo mi jej brakuje ;-) ja biore nadal kwas foliowy.

jup skoro lekarz mowi ze wyniki obu dzieci sa ok, to napewno tak jest! a tym ze brzuszek nie rosnie i piersi nie bola to sie juz w ogole nie przejmuj! brzuszek jest indywidualna sprawa, a piersi na tym etapie to juz przestaja bolec.

Bozka mysle tak jak verna, ze omdlenia itp w ciazy sie zdarzaja. no chyba ze u Ciebie sa caly czas?

Czarnulka a co Ty za umowe ze szpitalem bedziesz podpisywac?

susel, bo tu u nas przed porodem załatwia sie wszelkie formalności czyt. podpisuje się "umowę" ze szpitalem, spisuje się plan porodu itp :-) i to wszystko jest po to, ze jak wpadasz ze skurczami do szpitala, już do porodu to nie siedzisz w tej całej papierologii i nie męczą nikogo tylko od razu dostajesz pokoik i sobie rodzisz w spokoju:tak:

reklama
Czarnulka ja mam doswiadczenie ze to zle. U mnie zaczelo sie pozniej z tymi skorczami ale byly duze i zostawili mnie na patologii. Na pewno magnez i nospa ppmagaja ale lepiej skonsultowac .

Do góry