reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

Czarnulka, tez mam wizytę 26.11 ;)

Kokardkaa, tez śpię na brzuchu, a konkretnie z jednym kolanem zgiętym z boku, wiec ciężar nie jest tylko na brzuchu i tez nie wiem czy powinnam.

U mnie drugi dzien bez bólu glowy - po 1,5 tyg bólu to mile, ze wreszcie odpuścilo. Dla męczących sie jeszcze - jest nadzieja, ze przechodzi. Dopiero teraz rozumiem przestrogi o jechaniu w góry w ciąży, zmianie wysokości i ciśnienia - przez ostatnie dni jak tylko kucam czuje takie uderzenie do mózgu, jak wstaje z fotela itp. Nie wiem jak moja głowa teraz by zniosla wycieczkę do zakopca, wiec lepiej ze byliśmy wczesniej :)

Dobrej nocy bez bolących glów :-*

reklama
Ja ostatnio jak położyłam się na brzuchu z kolanem właśnie podcignietym to mnie maleństwo popukalo i juz od tamtej pory nie leże na brzuchu :p

Vivid a na którą masz ta wizytę? :-) ja idę na 10.20 ;-)

Też sypiam na brzuchu ze zgiętym kolanem.
Na razie z tego nie rezygnuję. To moja ulubiona pozycja.

No ja tez tylko tak umiem usnac. Nawet jak położe sie na boku i męża oplote rękami i nogami, to po minucie wracam na brzuch ;)

Czarnulka, ja jak zwykle później, bo o 15.30, po pracy.

Ostatnia edycja:
kokardka ja jeszcze śpię na brzuchu ( póki mogę to korzystam). To moja ulubiona pozycja.

Czarnulka jak takie krótkie spięcia to raczej nie powinnaś się mocno stresować. U mnie trwały długo i brzuch był jak kamień przez kilkanaście minut.

Bella współczuję tego uciążliwego bólu głowy!

Beata proszę się niepotrzebnie stresować!! Bierzesz magnez?

No właśnie z tym cisnieniem tez różnie raz mam 135/80 a zA chwile 120/55 szok, zwykly parecetamol na mnie nie dziala a co myslicie o apapie extra? Pomagal mi ale boje sie teraz wziąć.

No właśnie ja też nie chce rezygnować ze spania na brzuchu bo to moja ulubiona pozycja. I też śpie z podciągniętą jedną nogą więc nie całym ciężarem. Wyciągnełam też poduszke z poprzedniej ciąży ale chyba jeszcze za wcześno bo mi przeszkadza a z synkiem nie wyobrażałam sobie bez niej nocy ;)

reklama
kokardkaa ja właśnie nie miałam tej poduszki, mam inne podłużne ale niewygodnie mi było.

Beata ja nie biorę magnezu. Podpytaj w aptece jakiś z dużą zawartością magnezu w mg w rozsądnej cenie. Wybór jest ogromny na rynku. No i pomyśl o diecie bogtej w magnez. Dieta potrafi dużo zdziałać.

Dziewczyny pijecie kawę kofeinową. Ja grzeszę rano i z 1 łyżeczki sobie robię. W knajpkach zawsze biorę bezkofeinową.

Do góry