reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2015

reklama
Bozka zrobiłabym na Twoim miejscu chociaż morfologię... Koszt niewielki a będziesz spokojniejsza, może to z braku żelaza takie objawy?
Lisica mi właśnie przepływy w naczyniach w macicy wyszły złe, a mój lekarz miał minę nietęgą jak to zobaczył...

Ja cały czas brałam kwas foliowy 5mg oprócz tego jeszcze biorę falvit i mumomega... kwas odstawiłam jakieś dwa tygodnie temu...

Eweli ph 8 to zasadowe - ja takie miałam + liczne bakterie, ale po żurawinie i wit C wyniki się poprawiły... Sok z oleofarmu jest też wg mnie najlepszy:)

Lisica miałam robiony test podwójny /usg+pappa tego samego dnia/ i z tego liczone ryzyko wad dla każdego z dzieci osobno i po postu jedno z nich ma słabsze wyniki jednej z trisomii, lekarz powiedział,że wynik jest ok, ale ja się i tak bardzo zmartwiłam.
Obiecałam sobie nie analizować tych badań ale głowa sama pracuje/

Czy ten sok z żurawiny kupuje się w aptece?

verna zasadowe ph w moczu świadczy o lekkim zakwaszeniu organizmu.

jup powinien być w aptece, w sklepach ze zdrową żywnością, aptekach zielarskich.

Ja przytyłam już ponad 4 kg. Ale to przez to że przed ciążą prowadziłam bardzo aktywny tryb życia, biegałam ok 70 km tygodniowo + taniec itd A teraz jeszcze nie mogę ćwiczyć nic i oszczędzam się na maxa a jem tyle samo.
Co do bólu głowy to nie wiem co chodzi ale mnie ostatnio dwa dni pod rząd bolała, raz aż zwymiotowałam. I to któryś raz odkąd jestem w ciąży mam takie bóle, wcześniej nie miewałam.

CRP robię co miesiąc razem z moczem i krwią. Wyniki mam super jak dotąd.

Też już się nie mieszczę w swoje staniki i muszę się wybrać na zakupy. Póki co jeszcze cisnę w starych -> 70D lub 75C

Muszę wypróbowywać ten sok z żurawiny :) :)

W zdjęciach wkleiłam wczorajsze fotki z usg :)

Eweli ja znalazłam coś takiego: "Odczyn moczu powinien być kwaśny (pH 5-6), co stwarza niekorzystne warunki do rozwoju bakterii. Jeśli pH moczu staje się obojętne lub zasadowe, to sprzyja namnażaniu się bakterii. Na odczyn moczu mają wpływ skłonności osobnicze oraz dieta. Na pewno warto spożywać produkty zakwaszające, np. takie, które są bogate w witaminę C (i samą witaminę C), żurawinę, a także suplementy z żurawiną. Występujący w jej owocach kwas hipurynowy powoduje zakwaszenie moczu."
I mi faktycznie taka kuracja pomogła;)

reklama
hej dziewczyny no moja waga rośnie i już jakieś 4-5kg jest na plusie, raz sie tym martwie a raz nie w końcu o piękna sylwetkę będę malczyć jak urodze
miłego dzionka

Do góry