reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

Dziewczyny jak myślicie czas dojazdu do szpitala ok 45 min (39 km przez wichury lub 53 km autostradą) to może jeszcze być czy już za daleko? Blisko mnie nie ma fajnego szpitala i tak bym chciała w właśnie w tym wybranym, ale obawiam się drogi, że to za daleko, że mogę nie zdążyć...

reklama
Czarnulka ja mam doswiadczenie ze to zle. U mnie zaczelo sie pozniej z tymi skorczami ale byly duze i zostawili mnie na patologii. Na pewno magnez i nospa ppmagaja ale lepiej skonsultowac .

kurcze no jem magnez 2x1, bo na tego krwiaka i doraźnie nospe jak coś sie dzieje...ale raczej nic sie nie dzieje....
ale u mnie to nie dużo, bo kilka sekund 2-3x dziennie to nie wiele chyba...no i nie boli tylko takie to dziwne bo jakbym kamyka w brzuchu miała na te kilka sekund:confused:

wizytę mam 26.11 i sama nie wiem...

Domi zależy jak szybko będzie poród postępował. Ile w rodzinie trwają u was porody?
Moja siostra z blizniakami 7 lat temu po odejściu wód jechała 40 km wiec 45 min drogi to nie jest daleko wtedy odpowiednio wcześniej jedziesz przy skurcz ach slabszych

CzarnUlka bierz ten magnez i no spe. U mnie to stawianie tez nie było bolesne ale jednak powodowało skracanie szyjki i miałam zakładamy pessar.

Kurcze, czułam się już lepiej a teraz coś znowu mi niedobrze.

Domi ja do szpitala mam 42 km i nie mam wyjścia bliżej nie ma... A to nie 150 km żeby mialobyc za daleko..
Czarnulka jak tak opisujesz to stawianie się to ja tez cos takiego mam... I zaczelam się teraz stresowac...

Beata, spokojnie... Wystarczy, ze ja się zestresowałam... Chociaż do dzisiaj wydawało mi się ze to nic groźnego :-( a zapytałam dla spokoju ducha...

Dziewczyny, nie martwcie się na zapas. Może na taką skalę czyli kilka razy dziennie to nic złego. Ja juz nie bardzo pamiętam jak często to miałam.

reklama
Moja głowa na szczeście po porannym strajku wróciła do normy.

Dziewczyny czy śpicie jeszcze na brzuchu? Bo ja nadal śpię i nie wiem czy można, w poprzedniej ciąży dość szybko zaczął mi brzuch przeszkadzać więc nie było problemu a teraz nic mogę spać jakby nigdy nic.

A na badania na toxo i VDRL trzeba być na czczo? Wydaje mi się że nie ale na 100% nie jestem pewna.

Do góry