reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2015

Muszę was o coś zapytać, czy któraś z was nadal ma jakieś bóle tam w dole brzucha? U mnie takie jakieś jakby jemdorazowe skurcze się pojawiają co jakiś czas. Nie wiem czy dobrze to nazywam skurczami, taki niezbyt silny ból pulsujący. Nie wiem czy to nadal związane z oowieszaniem się brzucha, czy co to jest. Widzę ze trochę o bólach pisalyscie. A co to jest to stawianie się macicy?

matik pytałas o moja wizytę a ja jak zwykle pisze z dużym opóźnieniem... Wizytę mam za tydzień i liczę na to ze poznam płeć. Oby! A zakupy, te akurat były przez przypadek bo dowiedziałam się o okazji, ale ogólnie nie wyobrażam sobie wszystkiego na trzeci trymestrem zostawić. Chce większość w drugim załatwić.

Kilka dni temu pisalyscie o biustach. Moje malutkie piersi dobiły do dużego C i jestem zachwycona! Jestem w szoku ze jeleń z was liczy na F!

Lisica a nie mialas problemow z karmieniem z małym biustem? Niby czytałam ze to nie ma związku ale jakoś trochę się martwię.

a czy ja dobrze widzę ze wy już wszystkie czujecie ruchy? Bo ja mam tutaj jedna ze starszych ciąż a nadal ich nie rozpoznaje... :(

reklama
Susel jak dla mnie jest za wcześnie na ruchy... No ale jak ktoś czuje to ok ;) ja jeszcze nie czuję i myślę, że poczuję ok 17-18 tc.
Pytasz czy nie miałam problemów z karmieniem - miałam, ale to raczej nie dotyczyło rozmiaru biustu. Walczyłam o pokarm 3-4 miesiące, aż w końcu sam zanikł. Myślę, że to przez to, że w szpitalu nikt mi nie pokazał jak przystawiać dziecko do piersi, także uczyłam się na spokojnie w domu, a że byłam po cesarce, to (rzekomo) o pokarm było ciężko. Ale jestem z siebie dumna, że chociaż trochę karmiłam. Teraz będę walczyć od pierwszej doby ;)

Z tymi ruchami to jest różnie naprawdę.
Co sądzicie o takim drobiazgu?

Załączniki

• 1415815811653.jpg
    1415815811653.jpg
    13,6 KB · Wyświetleń: 43
Susel stawianie się macicy to takie twardnienie. U mnie łatwo to było zauważyć jak np leżałam. Brzuch się wyginal, robiła się np taka górka, trwało to z 1-2 min i puszczało. I brzuch był wtedy bardzo twardy

Susel, ja też jeszcze nie czuję żadnych ruchów. Może to tak jak Asia kiedyś pisała zależy gdzie jest łożysko.

Jak sie brzuch stawia to wlasnie twardy jest i taki sztywny ma sie wrazenie jakby go ktos doczepił do ciala.

Ja dzisiaj wstalam i mialam krzywy brzuch . mam duzy ten bebech wiec niensadzilam ze juz bedzie widac ale cos sie musialo dziecko tak ulozyc ze az pepek mialam nie po srodku. Pozniej czulam jak sie rozpycha ale jeszce takich stricte ruchow nie czuje.

Susel- Ja też jeszcze nie czuję ruchów ;)

Wszystkie dziewczyny u mnie w rodzinie, które już mają ciążę za sobą, przeważnie pierwsze ruchy miały ok 20 tygodnia :)

Ja sobie obliczyłam, to tak w okolicach Świąt może da o sobie znać :) ale bym miała śliczny prezencik :D:-):-):-)

susel,

Nie istnieje taki rozmiar jak "duże C".
Zmierz się bardzo ciasno, na wydechu, pod biustem i luźno w biuście.
Wrzuć wynik do jakiegokolwiek wygooglanego kalkulatora, a się zdziwisz, co Ci wyjdzie. (np. takiego lub jakiegokolwiek innego Biustonosze sklep myBra.pl. Brafitting, dobierz idealny stanik, biustonosz ).
Ja mam naprawdę małe piersi (teraz, gdy urosły są wielkości sporych jabłuszek, ale wcale nie większe), a mój obecny rozmiar to 70E.
Chciałabym, żeby takie zostały po ciąży, ale boję się, że zmaleją do rozmiaru sprzed ciąży, a do tego sflaczeją i znów będą powodem moich kompleksów.

Zastanawiam się też nad rozstępami. Do tej pory nie miałam nigdy żadnego.
Zapytałam swoja mamę i o dziwo ona też nigdy nie miała żadnego (ma teraz 65 lat i 4 ciąże za sobą).
Mam nadzieję, że mam w genach coś po niej! Tzn. mam wiele, ale póki co, były to raczej same złe rzeczy. :laugh2:

A tak ogólnie, jestem zachwycona. Już tyle godzin bez bólu głowy! :-D
Aż dziwne.
Tylko katar mnie męczy. I nadal nie mam na nic siły.

reklama
susel,

Nie istnieje taki rozmiar jak "duże C".
Zmierz się bardzo ciasno, na wydechu, pod biustem i luźno w biuście.
Wrzuć wynik do jakiegokolwiek wygooglanego kalkulatora, a się zdziwisz, co Ci wyjdzie. (np. takiego lub jakiegokolwiek innego Biustonosze sklep myBra.pl. Brafitting, dobierz idealny stanik, biustonosz ).
Ja mam naprawdę małe piersi (teraz, gdy urosły są wielkości sporych jabłuszek, ale wcale nie większe), a mój obecny rozmiar to 70E.
Chciałabym, żeby takie zostały po ciąży, ale boję się, że zmaleją do rozmiaru sprzed ciąży, a do tego sflaczeją i znów będą powodem moich kompleksów.
.

Popieram i namawi szczegoleniente co uwazaja ze maja pod biustem 80 a sa szczuple ( czyli wszytkie co wstawily zdjecia :p) i te ktorw twoerdza ze maja biust B lub C. To sa chinskie rozmiary :p
Ja waze 100 kilo prawi i mam staniki 80 G. A wczesniej nosilam 85 lub 90 C jal sie udalo znaleźc to D. Puki nie zostalam uswiadomiona co do blednej rozmiarowki :)

Do góry