reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2015

Bella ja nie robiłam crp.

mAgneia ja chyba jeszcze nic nie przytyłam. Raz na wizycie ważę kg więcej, na następnej kilogram mniej.

reklama
No ja właśnie mam podwyższone to crp i to jest mój powód do zmartwień, hmm chociaż faktycznie słyszałam, że może sie podnieść w ciąży, za tydzień mam ponownie zrobić to mam nadzieje, że spadnie :eek: co do wagi to 3 kg do przodu, biust 90 D :szok:

Czarnulka śliczny brzuszek :-) Ja witam się z wami wykończona wczorajszym dniem byliśmy z moim R w zoo we Wrocławiu było cudnie i do tego to oceanarium coś pięknego ale oczywiście skończyło się na bólu głowy cierpię na migreny więc ten ból nie jest mi obcy ale wiecie co mam wrażenie że migrena w ciąży ma inny rodzaj bólu bo teraz to boli tak że aby usiąść i płakać miejmy nadzieje że odpuści na trochę a co najważniejsze jutro mam dentystę więc pozbędę się chociaż jednego problemu . Passo gratuluje udanej wizyty wszystkim innym życzę udanych wizyt dzisiaj buziaki :-)

Ja CRP nie robiłam.

Dziewczyny ile już przytyłyście? Ja prawie 4 kg.
Ja przytyłam -2.1 kg :-D to był przynajmniej stan na 13t6d ;-)

Tak wgl to dzień dobry :-*
Właśnie wstałam... Z bólem głowy oczywiście co by nudno nie było :-(

Chłop mi też coś dziś zastrajkował....A on rzadko strajkuje, ostatnio to w zeszłym roku w sylwestra :-o
A dziś wrócił o 9.30 z pracy do domu, myślałam że może zapomniał czegoś więc nie zwracalam uwagi na niego, a teraz wchodzę do salonu, patrzę leży w kłębek zwiniety w opakowaniu, bo ciuchów roboczych wgl nie ściągnął, obok na ławie herbata miętowa i coś tam zrzedzi pod nosem żeby go nie dotykać, bo go brzuch boli....:-( jeszcze mi tylko brakuje żeby przywlekł do domu jelitówke

hej, hej...

Chyba naprawdę pójdę do neurologa, tylko najpierw pogadam z ginekologiem (najbliższa wizyta za parę dni).
Właśnie zaliczyłam 27 godzin bólu głowy. Pod koniec myślałam, czy nie podciąć sobie żył, byle tylko już nie bolało.
Wypróbowałam wszystko. Paracetamol, kilka tabletek, leżenie w ciemnym, wywietrzonym pokoju (cały wczorajszy dzień), zimne okłady, smarowanie olejkami eterycznymi, masaże, krótka ciepła kąpiel, szklanka soku ze świeżo wyciśniętej cytryny + trochę wody.. duuuużo płynów (woda i soki z wyciskarki).. a także mniej konwencjonalne metody takie jak uderzanie tyłem głowy w ścianę przez godzinę. Ból taki sam, ale rytmiczność uderzeń działała na mnie uspokajająco..
Nie wiem, ile dłużej wytrzymam.
Pogadam z lekarzem na najbliższej wizycie, a potem neurolog. Tak się nie da żyć! :-(

Mam nadzieję, że u Was lepiej...

Ten ból da nam wszystkim popalić :no: Jak chłop chory to w domu przechlapane bo jak wiadomo oni czasami podczas choroby są gorsi jak dzieci :-) dlatego czarnulka oby to nie było nic poważnego i szybko mu przeszło

Ostatnia edycja:
Puk PUk dziewczyny napiszcie mi proszę czy robiłyście te badania CRP?

Bella standardowo sie nie robi dopiero jak sa jakies podejzenia np. U mnie w poerwszej ciazy mialam ciagle stan podgoraczkowy wiec mi zrobili i sie okazalo ze mam za wysokie. A jakie masz to crp?? Tylko podaj tez zakres normy bo nie wszedzie takie same :)

Mi lekarz dzis powiedzila tylko ze dzidius urusł prawidlowo serduszko bije prawodlowo i oby tak dalej. Tyle. Za 3 tygodnie znowu na kontrol to bedzie juz 18 tydzien wiec cytologia i pewnie skierowanie dostane juz na krzywa cukrowa :( Nienawidze togo badania bo mnie trzy razy kluja debile....

asiaf ja miałam robione właśnie bez powodu, nic mi nie dolegało, crp norma do 1 a ja miałam 1,20 dostałam antybiotyk, poźniej po antybiotyku urosło do 17 przy normie laboratoryjnej do 5, więc mój lekarz już nic nie reagował tylko kazał powtórzyć, no i poźniej 14 przy normie do 5, stwierdził żebym nie badała tego więcej skoro nic mi nie dolega to może poprostu ciąża tak działa, ale ja i tak się martwię :(

reklama
Do góry