reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

Ja to jestem udana :) Chłopina mi zdychał, a ja zamiast mu dać tabletkę na wymioty to się denerwowałam...
Zostało mi 10 tabletek na mdłości i wymioty co to mi ginekologi zapisał... Skład mają polskiego aviomarinu i pewnie by mu pomogły, a ja zamuliłam:-D

reklama
a u mnie znowu liczne bakterie w moczu i ph = 8. Jutro powtarzam badanie moczu i robię posiew...

Eweli też miałam taki problem z bakteriami i wysokim ph, mi bardzo pomogła żurawina i wit C... Obyło się bez antybiotyku... Teraz chucham na zimne i biorę profilaktycznie 1-2 tabl dziennie i odpukać nic się nie dzieje...

Ja też man liczne bakterie, póki co się leczę sokiem z żurawiny. Ohydne to to, ale jak skuteczne to dam radę ;)
Co do waszych linków i przekonań co do rozmiarów biustu... Ja wciąż mam 80 B i dobrze mi z małymi piersiami ;)

A przechodziła któraś z Was nadciśnienie indukowane ciążą? Ja na ostatniej wizycie się dowiedziałam, że mi to grozi... Póki co mam brać Acard... Jak się naczytałam czym to nadciśnienie grozi to mi się słabo zrobiło... :(

Witam czwartkowo. Ze mną dziś i jutro zostaje w domu Martynka bo ma brzydki kaszel a dziś z przedszkola wyjazd na basen. Przydałoby się też do lekarza wbić...

Czarnulka ja to chyba jestem taka jak Twój facet ;-) nienawidzę wymiotować. Jeszcze inaczej tak ciążowo a inaczej po zatruciu lub wirusowo.

Cześć dziewczyny, długo mnie nie było bo jakieś przeszło 300 stron temu ostatnio napisałam, ale tak jakoś wyszło, że za każdym razem kiedy chciałam napisać, to ktoś właśnie pisał że poronił...i mi się odechciewało, każda strata tych malutkich aniołków bardzo mnie dołowała, to takie przykre a zarazem nie sprawiedliwe...I choć u mnie już II trymestr to nadal mam obawy i pewnie tak już mi zostanie. Jestem ciekawa czy mnie tu któraś wogóle jeszcze pamięta? :-p Ostatni termin usg mialam 3.11 z maleństwem wszystko dobrze, było bardzo ruchliwe i nie szło na 100% określić płci ale mam nadzieje że uda sie przy następnej wizycie którą mam 1.12 Jak narazie to wszystkie badania powychodziły pozytywnie.Mam pytanie czy Wy nadal łylacie kwas faliowy? Bo mi lekarka nic na ten temat nie powiedziała a ja też zapomniałam zapytać.Czarnulka zastanawiałaś się nad Hebamą? Masz/bedziesz miała?Pozdrawiam Was wszystkie i udanego dnia życze.

reklama
Verna ja w pierwszej ciąży miałam nadciśnienie indukowane ciążą, niestety po ciąży mam wyższe ciśnienie. Teraz też mi to grozi więc muszę obserwować 3 razy dziennie. Póki co mam średnio 125-130/80-85.

Kasiu dzięki za pocieszenie :-p

Do góry