reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

Maja sorry ale mlekiem matki nie da się przekarmic czy utuczyc dziecko wiec pediatra chyba starej daty.

No ja też tak uważam. To chore.
Pediatra po 60. Była całe lata ordynatorem pediatrii w akademii medycznej wiec na pewno jest kompetentna. Ale nie wiem co mam myśleć. I co robić.

reklama
My dziś po wizycie u pediatry. Jestem załamana. Córka ma 14 tygodni i waży 6800 ! Kazała mi jeden dzień dawać jej tylko mój odciagniety pokarm z butelki by sprawdzić ile zjada. Bo wg to za dużo. I przed karmieniem dawać jej wody. Tylko ze ona wody ani herbatki nie chce mi pić.

Sama nie wiem co mam z tym wszystkim zrobić.

6800 to niby dużo? Nie wydaje mi się. Nie przejmowalabym się tą lekarką.

6800 to niby dużo? Nie wydaje mi się. Nie przejmowalabym się tą lekarką.

No może nie jest to super dużo, zwłaszcza ze jest długa i dzięki temu proporcjonalna ale ...
Kurde, ja też mam 180 cm wzrostu i trochę ciałka, mąż jest jeszcze wyższy i dość postawny wiec dziecko nie będzie kruszynka. Myślicie że za duża?

Załączniki

• 1441310040031.jpg
    1441310040031.jpg
    19,7 KB · Wyświetleń: 69
Zgadzam się z dziewczynami. Maja mój też waży kolo 7 kg a jest z polowy maja ,nie wuem który to tydzień a kobieta w sklepie chciała mi sprzedać dla niego ubranko na 80!!!gdzie on nisi 68☺ Mam duże dziecko ponoć a jest na samym cycu. Jak byłam u lekarza jakiś czas temu to powiedziała, że przybrał z nawiązką ale mam się nie przejmować i nic nie zmieniać. Starszy też był dyży ,wyglądał jaj zawodnik sumo a szyja Mu sie pokazała koło 10 miesiąca jak się już więcej ruszał.Maja głowa do góry i na samej piersi nie można przekarmić a Twoj cyc to restauracja z 5 gwiazdkami i tego się trzymaj, a panią doktor olej.

hej
malutka bardzo proporcjonalna:-) nie słuchałaby pediatry w tym przypadku, z drugiej strony nie wiem czy to przez skład mleka-zawsze indywidualne czy metabolizm dziecka-warunki genetyczne-bo moje mleko chyba jest 0 %;-)i z córa i z synem na 3 centylu ... aaa kuzynki córa w 12 tygodniu miała 6750 i nikt nie wspomniał żeby ograniczać-a mała na modyfikowanym.
Felek na chrzciny miał body z naszytą muszka i szelkami i białe spodnie-Był na rekach bez kocyków i rożków był upał i miał gołe stópki i głowe.

Moj syncio tez spory, urodzil sie 17 maja i z 2 tyg temu wazyl 6320. Waleczkow ma sporo. I tez jest tylko na cycu. No ale przeciez nie bedziemy odchudzaly takich maluchow :)

Mój synek dostał biegunkę. Wczoraj było ok 6 kup, a dzisiaj nawet więcej. Wczoraj były zielonkawe o normalnej konsystencji, a dzisiaj jest tylko śluz. Byłam u lekarza i zobaczymy co będzie jutro.

reklama
Do góry