reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2015

reklama
Kurde moja tak bardzo chce już siadać, podnosi głowę do góry i ramiona przy czym się bardzo denerwuje że nie da rady sama usiąść. Do tego szantażuje mnie że chce na ręce np siedzi w bujaku zobaczy mamę i wyciąga ręce, mama nie bierze to płacz. Widzi tatę i wie że mąż jej nie weźmie jak marudzi i na tym koniec dalej się buja bez płaczu z uśmiechem na twarzy. To moja porażka że tak się dałam zmanipulować bo mi jej szkoda było jak marudziła i brałam na ręce, a teraz muszę oduczyć :)

Lafragola, no tak, rosną nam małe cwaniaczki już :-) mój też zaczyna mnie testować, ale się nie daję :-D

Co do pediatry, chodzę na NFZ, mam dosłownie pod domem przychodnię więc bardzo wygodnie. Lekarka jest również oblegana, ponieważ nigdy nie odmawia i wydaje się być dobra, ale to się jeszcze okaże..

Jak ubierałyście maluchy do chrztu ? widziałam w necie mnóstwo fajnych nowoczesnych ubranek, typu garniturki tylko nie wiem czy nikt się nie oburzy ? :-D czy ksiądz nie będzie miał przeciwskazań i koniecznie trzeba być na biało ?

Nie musi być na biało. Ja kupiłam takie koszulo-body białe i spodnie szare chinosy, wszystko w Zarze. Tylko musze dokupić jakąś marynarkę, bo to bedzie 27 września i może być chłodno już.

A my chodzimy prywatnie na abonament do Medicover, NFZ omijamy szerokim łukiem :)

A masz z pracy ram pakiet czy po prostu prywatnie z własnej woli?
Ja myślałam o Medicoverze ale w końcu wybrałam swissmed i teraz żałuję bo pediatre mam tylko raz w tygodniu. Co prawda nigdy nie mam kolejki ale to kłopot czasem. Np idę dopiero dziś a mała miała w niedziele brzydki kupy i w ogóle jakąś taka dziwna jest od kilku dni, nie śpi w nocy. Nie wiem czy to skok czy choroba.

Boże a mój jest wyjec od dwuch dni straszny. Mam dość!

Łączę się z Tobą w bólu; ) dzisiejsza noc była dla mnie niczym jesień średniowiecza. Od 1 do 3.30 ryk nieustający. Nic nie pomagało. Zaczęło się od przebudzenia 15 min po karmieniu. Tulenie, noszenie, śpiewanie, odkładanie, nic nie działało. I tak się darla aż zglodniala i wzięła pierś. Ja juz padałam na twarz wiec dostała ja u nas w łóżku i tak spala podjadajac sobie do 8.
Najbardziej meczy mnie to że ledwo wyjdziemy z jednej masakry to wchodzimy w kolejną.
Poza tym, od kilku dni - nie wiem czy Wasze dzieci też tak robią - mała zasysa dolna warge i jęczy. Brzmi tak jakby była zakneblowana; ) i robi tak bez przerwy, czy zadowolona czy smutna. Wyeliminowalo to wcześniejsze ładne gluzenie. A teraz taki wyjec mi został; )

Łączę się z Tobą w bólu; ) dzisiejsza noc była dla mnie niczym jesień średniowiecza. Od 1 do 3.30 ryk nieustający. Nic nie pomagało. Zaczęło się od przebudzenia 15 min po karmieniu. Tulenie, noszenie, śpiewanie, odkładanie, nic nie działało. I tak się darla aż zglodniala i wzięła pierś. Ja juz padałam na twarz wiec dostała ja u nas w łóżku i tak spala podjadajac sobie do 8.
Najbardziej meczy mnie to że ledwo wyjdziemy z jednej masakry to wchodzimy w kolejną.
Poza tym, od kilku dni - nie wiem czy Wasze dzieci też tak robią - mała zasysa dolna warge i jęczy. Brzmi tak jakby była zakneblowana; ) i robi tak bez przerwy, czy zadowolona czy smutna. Wyeliminowalo to wcześniejsze ładne gluzenie. A teraz taki wyjec mi został; )

Tak jak piszesz... U nas też z jednej masakry w drugą.Byly super noce z jedną pobudka na karmienie,tak teraz co chwila placz-po jedzeniu jakieś 30 min.spokoju i placz...Skonczyla się kolka zaczynają zeby...mysle ze to zasysanie wargi to wlasnie początki zabkowania...Moj też juz nie gawozy tylko tak jęczy co czasem przysparza mnie o ból głowy haha ;-)

Mój szkrab do chrztu był ubrany na biało- niebiesko. Niebieskie koszulo-body a spodenki i kamizelka biała. Wyglądał bardzo elegancko. Ksiądz nic nie mówił. Może w jakiś mniejszych miejscowościach mogą mieć obiekcje. Wydaje mi się że czasy białych becików i chrzczenia miesięcznych dzieciaczków już minęły ;)

reklama
Maja86 ja wykupiłam pakiet All Inclusive że tak napiszę. W tym mam nieograniczony dostęp do pediatry, okulisty, wszystkie USG, ortopedę, dwie wizyty w roku domowe, ostry dyżur 24 h itp. troche to kosztuje, ale uważam że warto. Ile płacisz za swój pakiet i co w nim mas? Może warto zmienić? Jak już pisałam wcześniej ja nie szczepie swojej córki i przychodnie na NFZ omijam. Do chrztu moja była w ecry sukience z H&M.

Ostatnia edycja:
Do góry