reklama
Kurde moja tak bardzo chce już siadać, podnosi głowę do góry i ramiona przy czym się bardzo denerwuje że nie da rady sama usiąść. Do tego szantażuje mnie że chce na ręce np siedzi w bujaku zobaczy mamę i wyciąga ręce, mama nie bierze to płacz. Widzi tatę i wie że mąż jej nie weźmie jak marudzi i na tym koniec dalej się buja bez płaczu z uśmiechem na twarzy. To moja porażka że tak się dałam zmanipulować bo mi jej szkoda było jak marudziła i brałam na ręce, a teraz muszę oduczyć
Lafragola, no tak, rosną nam małe cwaniaczki już :-) mój też zaczyna mnie testować, ale się nie daję
Co do pediatry, chodzę na NFZ, mam dosłownie pod domem przychodnię więc bardzo wygodnie. Lekarka jest również oblegana, ponieważ nigdy nie odmawia i wydaje się być dobra, ale to się jeszcze okaże..
Jak ubierałyście maluchy do chrztu ? widziałam w necie mnóstwo fajnych nowoczesnych ubranek, typu garniturki tylko nie wiem czy nikt się nie oburzy ? czy ksiądz nie będzie miał przeciwskazań i koniecznie trzeba być na biało ?
Co do pediatry, chodzę na NFZ, mam dosłownie pod domem przychodnię więc bardzo wygodnie. Lekarka jest również oblegana, ponieważ nigdy nie odmawia i wydaje się być dobra, ale to się jeszcze okaże..
Jak ubierałyście maluchy do chrztu ? widziałam w necie mnóstwo fajnych nowoczesnych ubranek, typu garniturki tylko nie wiem czy nikt się nie oburzy ? czy ksiądz nie będzie miał przeciwskazań i koniecznie trzeba być na biało ?
A my chodzimy prywatnie na abonament do Medicover, NFZ omijamy szerokim łukiem
A masz z pracy ram pakiet czy po prostu prywatnie z własnej woli?
Ja myślałam o Medicoverze ale w końcu wybrałam swissmed i teraz żałuję bo pediatre mam tylko raz w tygodniu. Co prawda nigdy nie mam kolejki ale to kłopot czasem. Np idę dopiero dziś a mała miała w niedziele brzydki kupy i w ogóle jakąś taka dziwna jest od kilku dni, nie śpi w nocy. Nie wiem czy to skok czy choroba.
Boże a mój jest wyjec od dwuch dni straszny. Mam dość!
Łączę się z Tobą w bólu; ) dzisiejsza noc była dla mnie niczym jesień średniowiecza. Od 1 do 3.30 ryk nieustający. Nic nie pomagało. Zaczęło się od przebudzenia 15 min po karmieniu. Tulenie, noszenie, śpiewanie, odkładanie, nic nie działało. I tak się darla aż zglodniala i wzięła pierś. Ja juz padałam na twarz wiec dostała ja u nas w łóżku i tak spala podjadajac sobie do 8.
Najbardziej meczy mnie to że ledwo wyjdziemy z jednej masakry to wchodzimy w kolejną.
Poza tym, od kilku dni - nie wiem czy Wasze dzieci też tak robią - mała zasysa dolna warge i jęczy. Brzmi tak jakby była zakneblowana; ) i robi tak bez przerwy, czy zadowolona czy smutna. Wyeliminowalo to wcześniejsze ładne gluzenie. A teraz taki wyjec mi został; )
eM-eS-Zet
Fanka BB :)
Łączę się z Tobą w bólu; ) dzisiejsza noc była dla mnie niczym jesień średniowiecza. Od 1 do 3.30 ryk nieustający. Nic nie pomagało. Zaczęło się od przebudzenia 15 min po karmieniu. Tulenie, noszenie, śpiewanie, odkładanie, nic nie działało. I tak się darla aż zglodniala i wzięła pierś. Ja juz padałam na twarz wiec dostała ja u nas w łóżku i tak spala podjadajac sobie do 8.
Najbardziej meczy mnie to że ledwo wyjdziemy z jednej masakry to wchodzimy w kolejną.
Poza tym, od kilku dni - nie wiem czy Wasze dzieci też tak robią - mała zasysa dolna warge i jęczy. Brzmi tak jakby była zakneblowana; ) i robi tak bez przerwy, czy zadowolona czy smutna. Wyeliminowalo to wcześniejsze ładne gluzenie. A teraz taki wyjec mi został; )
Tak jak piszesz... U nas też z jednej masakry w drugą.Byly super noce z jedną pobudka na karmienie,tak teraz co chwila placz-po jedzeniu jakieś 30 min.spokoju i placz...Skonczyla się kolka zaczynają zeby...mysle ze to zasysanie wargi to wlasnie początki zabkowania...Moj też juz nie gawozy tylko tak jęczy co czasem przysparza mnie o ból głowy haha ;-)
smerfetka161
Zaangażowana w BB
Mój szkrab do chrztu był ubrany na biało- niebiesko. Niebieskie koszulo-body a spodenki i kamizelka biała. Wyglądał bardzo elegancko. Ksiądz nic nie mówił. Może w jakiś mniejszych miejscowościach mogą mieć obiekcje. Wydaje mi się że czasy białych becików i chrzczenia miesięcznych dzieciaczków już minęły
reklama
Maja86 ja wykupiłam pakiet All Inclusive że tak napiszę. W tym mam nieograniczony dostęp do pediatry, okulisty, wszystkie USG, ortopedę, dwie wizyty w roku domowe, ostry dyżur 24 h itp. troche to kosztuje, ale uważam że warto. Ile płacisz za swój pakiet i co w nim mas? Może warto zmienić? Jak już pisałam wcześniej ja nie szczepie swojej córki i przychodnie na NFZ omijam. Do chrztu moja była w ecry sukience z H&M.
Ostatnia edycja: