reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

Verna mi nawet czasami dna nie pokryje mleko a z obu piersi ściągam ...dlatego musialam mm wciągnąć. Probuje tym laktatorem wlasnie pobudzic laktacje ...może sie uda i chociaz z czssem udoje te 20 ml.☺ale generalnie troche zalamana jestem bo tez w ciagu dnia musialam Mu podac z obu piersi bo nie dojadl z jednej...bardzo chvialam Go karmic tylko piersią ze wzgledu na wygodę abtwraz sie boje ze sie bedzie wolal butle za chwile...24 stopnie to superja mam 27 i wrntylator chodzi caly czas zazdroszczę ☺

reklama
A propos karmienia w upały- mała wisi na cycku juz 50 minut. Trochę zje, odpocznie, znów ciągnie, znów popatrzy...
całe szczęście ze od jakiegoś czasu nie mam problemu z ilością mleka, choć miałam. Rozumiem Was wiec bardzo dobrze dziewczyny.
Migotka butli się nie bój. Dawaj.mu swoje na zmianę z mm. Albo nawet mieszaj. Mi mówiła położna ze lepiej już dać mm niż męczyć siebie i dzieciaka.

To był też czas skoku rozwojowego, gdzieś koło 5 tygodnia. Jak Hania jadła to dawałam na siłę z obu piersi, czasami nawet przy jednym karmieniu po dwa razy taki cykl. Jak zasypiala to brałam ja do odbicia by się rozbudzila i znów jadła. Jak nie chciała i szła spać to po prostu po godzinie znów to samo. I poszło. Jak w nocy byla przerwa 3 godzinna to albo laktator albo karmienie przez sen. Ale trwało to ponad tydzień. Teraz piersi wróciły mi do rozmiaru b-c a mleko nachodzi na bieżąco przy karmieniu.

Aha. Jak mała się darła, głównie wieczorami po kąpieli to dawałam mm. Teraz jak juz tylko na piersi to nawet jak chce jej podać butle to ona nie chce

A my mamy czwarty skok rozwojowy i nie jest źle :) spodziewałam sie najgorszego zwłaszcza że ma trwać ok 5 tygodni. Chyba bardziej zaczęłam rozumieć swoja córkę i ja jestem spokojniejsza. Wczoraj uratował nas woombie bo zasypiała i sie budziła co 15 min jak ją w to zaparkowałam to zasnęła i się obudziła po 7 h. Bardzo jej ręce przeszkadzały. W co ubieracie swoje dzieciaczki jak idziecie na spacer w taka pogodę? Sama pieluchę?

Ja żałuję że od razu nie kupiłam woombie. Teraz juz za późno bo jest do 6 kg a moja juz przekroczyła 5,5.
Na spacery tylko w bodziaku bez rękawów. W samej pieluszkę bym nie ubierala bo balabym się ze jej cycki przewieje; ) bo u nas mimo iż gorąco to wietrznie.
Lafragola a po ostatnim skoku zauważyłaś jakaś dużą zmianę, jakieś nowości u córki?

Dzieki Maja86 bardzo .mam nadzieję że mój sie nie przezwyczai do mn i butelki -tez daję wlasnie po kąpieli ☺
Ja ubieram w te upaly rampersa albo samego bodziaka

A my mamy pierwsze ząbki :-)

Załączniki

• 1438799748691.jpg
    1438799748691.jpg
    11,6 KB · Wyświetleń: 57
reklama
Do góry