reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

reklama
Szybko bardzo. Mojej córce pierwszy ząbek wyszedł jak miała 10 miesięcy i u Mikołaja też się tego spodziewam.
Jesteśmy w Zakopanem, dzieciaki dzielne, zwiedzają z nami. A Mikołaj był już dwa razy na basenie- zachwycony. Chyba zapiszemy go na kurs od września.

Blanka urodziła się 2 Maja ;-) nie wiem który to tydzień ;-)

EfKa, a woda podgrzewana? Basen z chlorem? Pytam bo pod koniec sierpnia jedziemy nad morze do hotelu z basenem, bardziej pod kątem starszej, ale może mała też mogłaby skorzystać?

Woda była troszkę cieplejsza niż taka w dużym basenie, ale nie jakoś bardzo ciepła. Z chlorem. Od razu po basenie wykapalismy go w wanience z płynem i nie ma żadnych podrażnień ani suchej skóry.

mitaginka a Blanka miała jakieś objawy przy wychodzącym ząbku typu gorączka itp?

Maja86 woombie są również na większe dzieci ja zamówiłam teraz drugie na rozmiar od 6 kg do 9 kg, pierwsze mam w planie sprzedać na Allegro. I mają też od 9kg w górę. Po ostatnim skoku zauważyłam że jak jej podam w rączki swoje palce to chce się podnosić, śledzi wzrokiem jak coś ją zainteresuje, bawi się rączkami . Zobaczymy jak to będzie po czwartym podobno dużo więcej ma umieć ;)
Teraz zauważyłam że reaguje na swoje odbicie w lustrze, czasami ręka odepchnie butelkę jak już nie chce wiecej jeść i wyciąga ręce jak mnie widzi żeby ją podnieść :)

Widziałam ze są tez do 9 kg ale nie wiem czy nie będzie się w nim potem przekręcac. Tego się trochę boje. Choć na teraz byłoby jak znalazł. Mała rozbudza się tarciem oczek i wkładaniem rąk do buzi i z każdego zawinięcia się odwinie a z woombie nie da rady...
Hmm... może jednak kupić.

Mataginka ząbek ekstra. Moja córka jest co prawda miesiąc młodsza bo z 31 maja ale też czekam na zębiska :) choć tak jak mówi Efka mogą wyjść o wiele później.

No moja wczoraj ładnie w tym spała, dzisiaj miała opory. Pomyślałam że jest zmęczona to wezmę na rece dwa bujania i spi ale wcale nie chciała zasnąć na rękach ani się uspać troche. Oczy jak pięć złoty, więc odłożyłam do łóżeczka zgasiłam światło i czekałam aż się powierci i ułoży i zasnęła sama :) Jak dla mnie to wybawienie przy skokach. Bo jak nie ma skoku to spi bez tego jak aniołek.

Kurczę ja swoją też chce na basen zabrać tylko nie wiem czy to może być taki zwykły basen czy patrzeć typowy pod niemowlaka. My kupiliśmy wannę z wyprofilowaną wkładką, pierwsze dziecko niedoświadczeni rodzice chcąc najlepiej dla dziecka żeby nie utopić przy pierwszej kąpieli ;) Wyjechaliśmy do teściowej i pomyśleliśmy że nie będziemy ciągnęli tej wanny ze sobą tylko kupimy na miejscu. Zajechaliśmy do Auchan i kupiliśmy najtańsza za 19 zł bez żadnej wkładki. Tak jej się ta głęboka wanna spodobała że połowa wody przy kąpieli była na podłodze :) Wróciliśmy do domu a tam stara wanna z wkładką rozczarowanie córki i mina bezcenna oczywiście płacz. Następnego dnia pojechaliśmy po tą za 19 zł :) I radość z kąpieli ma niesamowita, mąż ją nawet puścił żeby sprawdzić czy się utrzymuje sama na wodzie i jak sobie radzi. Podobno dzieci umieją pływać od urodzenia i pamietają to do 6 miesiąca. Dodam że wanna z wkładką i stelażem kosztowała 150 zł. Droższe nie znaczy lepsze, można? Można :) Tylko pytanie co teraz zrobić ze stara? Nie chcecie kupić wanny hehe (oczywiście żarcik ;)) )

Ostatnia edycja:
reklama
mitaginka miałam tak nazwać swoja córkę Blanka :) ale mąż był na nie i ma nietypowe imię Mia które również mi się bardzo podoba. Oczywiście dla niektórych wydaje się z kosmosu i czasami pytają jak?, jak? :)

Do góry