reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

Tymek też ulewa wlasnie przed chwilą pieknie chlusnal chociaz mam wrażenie że trochę rzadziej. ...MY teraz u tesciow jestesmy i wlasnie usypiam mlodego a reszta griluje sobie☺z usypia iem od dwoch dni troche malemu sie pogorszylo ale dajemy rade chociaż smoczek staje się coraz częściej przyjacielrm malego bo inaczej namietnie kciuka ssie.zobaczymy może się nie zaprzyjaźnia na dobre.A jak Wasze dzieciaczki kupki robią bo Tymek od 4 dni robu raz dziennie ale taką po pachy

reklama
Ania moj na spacerze też nie może stać w miejscu bo sie budzi i złości ale książkę ns lawce czytam tylko nietety muszę ruszać wozkiem caly czas☺
Efka udanego wypocxynku

Migotka mi nawet trzęsienie wózkiem nic nie daje i tak się budzi i jak wjeżdżamy do sklepu to tez odrazu oczy jak 5zl ja nie wiem jak ona to wyczuwa.

.A jak Wasze dzieciaczki kupki robią bo Tymek od 4 dni robu raz dziennie ale taką po pachy
My mamy kupkę przeważnie co drugi dzie, ale ilość imponująca.
Wczoraj byliśmy na weselu. Było masakrycznie gorąco. Syneczek byl grzeczny. Dziś tez duszno, po południu idziemy na poprawiny.
A za tydzień mamy chrzciny.

Kurde, a u nas kupka prawie za każdym razem jak przewijam :-( i to takie konkretnie wodniste, pewnie to przez te alergie, mam nadzieję, że w końcu z tego wyjdziemy.

Mój w sklepie też od razu się budzi, za gładkie płytki są :-D woli kostkę, dziury itd. :-) i też nie ma opcji, żebym sobie usiadła na spacerze.. A czasami to chciałabym wyłożyć się gdzieś na trawce i poleniuchować, poczytać coś.

Robicie już chrzciny ? my myśleliśmy zrobić jakoś po wakacjach, sierpień - wrzesień.

Ania22 to ja już nie narzekam ☺
Z tymi kupkami mlodego to coś Mu sie rozregulowalo dziś znowu nie robil ale nie placze więc chyba jest ok.
Corrine a może jeszcze trochę i sie unormuje z tą kupka ☺a co do chrzcin to ja mam problem z chrzestym...jakoś nie ma kogo poprosić. ..nie mam pojecia co zrobimy z tym fantem ale wrzesień, pazdziernik chcialabym zrobić.

My chrzciny mamy 23 sierpień, myslę że im dziecko młodsze tym lepiej i tak wydaje mi się że dosyć późno robimy bo Mia będzie miała prawie 4 miesiące. Co do kupy to u nas jest mniej wiecej dwa razy dziennie w trakcie jedzenia, ale karmie od kilku dni tylko mm. Jestem przerażona czwartym skokiem rozwojowym który jest przed nami :o trzy mamy za sobą i niebyło lekko, podobno co skok to coraz gorzej :/ Wiem że niektórzy myślą że skoki to wymysł ale u nas akurat to sie sprawdza.

reklama
U nas chrzciny były jak Felek mial 7 tyg. Ksiądz go pochwalił i stwierdził że dawno tak grzecznego dziecka nie widzial. Ogólnie naprawde jest grzeczny... Je regularnie co 2,5-3 godz. / ściągam pokarm od początku /, ze spaniem też nie ma kłopotu...nie wiem póki co,co to usypianie...po prostu po jedzeniu chwila na zabawę... czasem godzinka,czasem dwie...jak przychodzi pora to usypia nawet na macie edukacyjnej,czy na bujaczku lezaczku. Spacery lubi,i daje mi bez kłopotu wjechac do sklepu na zakupy / wyrozumialy gostek ;-) /. Kąpanie w okolicach godz. 20:00 a po odkładam do łóżeczka,nakrecam karuzele, włączam nianie elektr.i wychodzę z pokoju. Czasem jeszczez godzinke się pokokosi,a czasem od razu usypia. W nocy budzi się po ok 6-7 godz.na karmienie i dalej śpi...pozniej juz rytm co 2,3-3 jedzonko. Jedyne co to miewa wzdęcia i to czasem go flustruje i zlosci...

Do góry