reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

Kika moje kondolencje !! :*:*:* Trzymaj się Kochana!! Masz rację skoro odszedł w spokoju to naprawdę dobra wiadomość. Tym bardziej że był w domu w otoczeniu rodziny. Dla Twojego Tatusia
[*]
[*]
[*]

Ka_tka tak naprawdę najwiarygodniejszy pomiar jest z 8 tyg ciąży gdy dzieci powinny być mniej więcej takiej samej wielkości. Jeśli dziecko jest mniejsze term się wydłuża lub większe to przyśpiesza. Potem na to się już nie patrzy bo każde dziecko rośnie w swoim tempie i tak naprawdę wszelkie USG są ustawione chyba na wagę 3200g i dł 52 cm a jak wiadomo dzieci są i mniejsze i większe. Tak mi to tłumaczył mój ginekolog jak byłam w ciąży z Oliwią. I to racja bo jak ktoś nosi 5 kg dziecko no to tak naprawdę termin mu się wtedy o 2 miesiące przyśpiesza :D
Martha z tego co ja wiem to u nas lekarze jeśli minął rok od pierwszej cesarki to każą rodzić naturalnie oczywiście jeśli nie ma do tego przeciwwskazań no ale co lekarz to inna opinia :)

U mnie poród poszedł też szybciutko chociaż miałam wywoływany. O 10 stawiłam się na porodówce a o 14 po dwóch partych córcia była już na świecie :) Pierwszego dnia byłam słaba ale potem nikt by nawet nie zauważył że dopiero co urodziłam. Śmigałam jak nowo narodzona i czułam się o niebo lepiej niż przed samym porodem :)

A no to wychodzi na to, że najdokładniejszy pomiar właśnie miałam na ostatniej wizycie bo wtedy pokazywało usg 8 tydzień ;)

Tyle, że ja znów słyszałam, że najdokładniejsze jest w 11/12 tygodniu więc ile lekarzy tyle opinii.

A co do ustawienia sprzętu usg to o tym nawet nie wiedziałam. Bratowa urodziła synka 4600g, a tp ciągle wskazywał jej datę początkową. Przynajmniej już pod koniec bo podczas ciąży to była zmienna ;)

witam się nieśmiało:)
staraczka weteranka ( prawie) ;-)nareszcie na forum ciażowym:-D:-D:-D:-D:-D

Witaj i po cichu gratuluję ;)

Ja dziś padam na pyszczocha :-(
Kwiaty ogarnęłam, córci strój kupiłam. Menu zatwierdziliśmy.
Jutro nagrywamy podziękowania dla rodziców i upominki dla gości w końcu wybiorę. A w piątek mam próbne czesanie :)
Zostaną jeszcze dodatki do wybrania. A urlopu coraz mniej mi zostało. Muszę zdąrzyć.
Ręsztę doczytam jutro bo sił mi już brak i pod prysznic uciekam.
Spokojnej nocki :*

Ostatnia edycja:
reklama
Tygryseczek fajnie będą dzieciaczki miały, zajmą się same sobą a Ty relax ;) no oczywiście za jakiś czas :) a poważnie to początki pewnie będą trudne ale później już z górki :)

Czarnulka no ja też mam nadzieję, że mdłości już odpuszczają. Cały czas jeszcze są ale już takie do opanowania ;)

Basiaw witaj :)

Monika to kiepsko z tą wizytą ale co zrobisz, musisz czekać ehhh my tu do porodu to chyba osiwiejemy ;)

Didi ja na razie tylko kwas foliowy.

Ka_tka kiedy ślub? Bo mi umknęło. Fajne takie przygotowania ;)

Czarnulka
50€ za co, za magnez????
Mi tez dzis wypisal gin recepte na magnez a zeby bylo smiesznie to prywatna.... I co mam sie jutro przygotowac na szok w aptece? Bo kwas foliowy to biore folio z jodem i witamina b a Ty jakie?

Witajcie dziewczeta:)
Mam na imie Marta. Lat 34. Mieszkam w uk. Mam już jedno dziecko. 30 sierpnia moja Madzia skończyła roczek:) W sobote zrobiłam pierwszy test (4 dni przed miesiaczka) i wyszly dwie kreski:) Dzisiaj zrobiłam drugi test i druga kreska zdecydowanie ciemniejsza niz w sobote. Z moich wyliczeń termin mam na 27 maja. Trzymam kciuki za nas wszystkie. I życze powodzenia na wizytach. Ja niestety jeszcze poczekam do wizyty. Tak za 2 tygonie pojde do lekarza a spotkanie z polozna bedzie pewnie za jakies 4-5 tygodni.
Pozdrawiam

reklama
Witaj imienniczko ;) i gratuluję

Jak mnie (.)(.) bolą strasznie maskara a myślałam że juz tak delikatnie pozostanie do końca eh
Dzis spałam od 14 do 20 szok i dalej mogę spać No ale sa jeszcze małe obowiązki ;)

Do góry