reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2015

Witajcie dziewczyny, jestem Basia i być może zagoszczę tu na dłużej :) teścik zrobiony dziś , ale kreseczka taka baardzo bladziutka i to mnie troszkę martwi..
Jestem mamą trojki dzieci, to byłoby czwarte :)
Zuzia lat 9,5, Krzyś i Staś lat 8

reklama
Hej
melduje sie ze jestem :p

Kika bardzo mi przykro :-( [*]

Bylam dzisiaj u gina bo mialam termin, czekalam dwa tygodnie no to zeby dostac mutterpass i opis lekarza z wynikow krwi, bylam w szoku ze mnie nie zbadal....poprostu nie moge tego zrozumiec, jak moze tak byc?? Przeciez jak bylam dwa tygodnie temu to zbadal mnie dal pierwsze zdiecie powiedzial ze jest ok a teraz kiedy minely kolejne dwa tygodnie dostalam odpowiedz ze badanie bedzie dopiero za kolejne dwa bo gdyby zrobil mi teraz to nie bylo by widac wiekszej roznicy i po co narazac macice.....nie ogarniam. To ja mam trzes sie przez kolejne dwa tygodnie czy jest wszystko ok? Troche dziwne to, tymbardziej ze zaplacilam 110€ za wiecej badan podczas ciazy, gdyz standardowo sa tylko 3. Przeciez ja ocipieje z tej niewiedzy :-(

Basiaw witaj.

Monika ja nierozumiem jak tak można za granicą się obchodzić z ciężarnymi :-/ tym bardziej że byłaś prywatnie... Współczuję przeżyć...

Hej

Bylam dzisiaj u gina bo mialam termin, czekalam dwa tygodnie no to zeby dostac mutterpass i opis lekarza z wynikow krwi, bylam w szoku ze mnie nie zbadal....poprostu nie moge tego zrozumiec, jak moze tak byc?? Przeciez jak bylam dwa tygodnie temu to zbadal mnie dal pierwsze zdiecie powiedzial ze jest ok a teraz kiedy minely kolejne dwa tygodnie dostalam odpowiedz ze badanie bedzie dopiero za kolejne dwa bo gdyby zrobil mi teraz to nie bylo by widac wiekszej roznicy i po co narazac macice.....nie ogarniam. To ja mam trzes sie przez kolejne dwa tygodnie czy jest wszystko ok? Troche dziwne to, tymbardziej ze zaplacilam 110€ za wiecej badan podczas ciazy, gdyz standardowo sa tylko 3. Przeciez ja ocipieje z tej niewiedzy :-(

A mnie nie zbadał jak byłam ostatnio... zrobił tylko usg dopochwowe... Ale jakoś specjalnie na badaniem nie naciskalam..W końcu lekarz wie co robi :)
I dopiero dostanę na drugiej wizycie mutterpass... Bo lekarz na serduszko czeka. Ja zresztą chyba bardziej

Hej

Monika jestes w Angli jak wnioskuje? Albo w Irlandi jest tak samo :) tam gin unika badania Usg. Jak nie trzeba to nie bedzie podrazniał ani pochwy ani jednak wysylal tych fali do dziecka. Coraz czesciej sie mowi ze jednak moze to miec jakis minimalny wplyw na dziecko.

reklama
Ja narazie biore tylko kwas foliowy. Jak bedzie serduszko to zaczne lykac witaminki dla ciezarnych ale jedna tabletke na 2 dni.

Do góry