reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

Masakra z tym cisnieniem..
Bella ja biorę takie tabletki rozpuszczalne 2w1 . Nikt mi nie mowil co mam brac tylko pamiętałam ze internistka mi kiedys mowila ze niby lepiej sie przyswajaja takie tabsy rozpuszczalne. Dopytam sie kardiologa jaki magnez i potas najlepiej barc w naszym stanie następnym razem

reklama
Ania a powiedz mi jeszcze jak tych odczuwasz to swoje serducho? tzn chodzi mi o to czy czujesz takie pojedyncze mocniejsze uderzenia czy raczej kilka sekund trwa takie kolatanie?

Niesmiala, ja poczułam pierwsze ruchy pod koniec 19 tc - dokładnie 6 grudnia rano (chyba taki prezent od Mikołaja) - przynajmniej tak mi się wydaje, bo może czułam już wcześniej tylko nie wiedziałam, że to jest TO. Wszyscy pytali czy już coś czuję, tylko nikt nie był w stanie opisać co powinnam czuć ;-) W każdym razie teraz już wiem o co chodzi i najczęściej czuję Maluszka tak ok. 20 minut po jedzeniu i jak kładę się spać albo oglądamy wieczorem jakiś film. Niestety ruchy jeszcze nie są wyczuwalne na zewnątrz i mój mąż nic nie czuje kiedy przykłada dłoń do "Bebzonika", ale jeszcze trochę i będą kopniaki :-D

Hej :) właśnie obudził mnie pęcherz i musialam się ruszyć a tak mi dobrze w lozeczku;) dobrze ze w nocy nie wstaje...
Żmuda gratuluje ruchów :)
Mój plan na dziś to kanapa i telewizor:D nie ruszam się nigdzie także miłej niedzieli:)

A ja od 2 tygodni mam mnóstwo energii i nie mam ochoty na leżenie :-D Jak się nie ruszam, to boli mnie kręgosłup i biodra, więc codziennie chodzę na spacery min, 2 godziny! Wcześniej męczyły mnie migreny i dużo leżałam, więc teraz korzystam z dobrego samopoczucia :yes:

Cześć Wam :)

Niedziela, w końcu wróciliśmy do domu :) To były bardzo fajne ale i intensywne dni. Gubałówka , Dolina Białego, Dolina Strążyska zaliczona, rodzinka w kieleckim odwiedzona :) Teraz mam ochotę na odpoczynek przed świątecznym zamieszaniem, które mnie czeka :) W Wigilię musimy jechać ponad 400 km na kolację i pierwszy dzień wracać. Więc znowu wycieczka...

Katagorka, Nieśmiała - fajnych macie tych facetów. Mój to do sprzątania trochę lewy. a jak już sprząta to jest mega szybki i niedokładny i mnie to denerwuje, wolę już sama :) Ale oczywiście rejony podłogowe to jego działka, ja tylko poprawki czasami robię ;) Natomiast okna to by nawet nie tknął, tylko ściąga i wiesza firanki:)Ale to że Wasi tak sami z siebie to szacun dla nich :)

Niestety ruchów dzidziusia też jeszcze nie czuję....czekam....

I zaczynam dziwnie jakoś szybko teraz tyć. Chyba zacznę jakąś delikatną dietę ciążową bo już na prawdę robię się jak wielka beka. Nie jestem zwolenniczką diet ale coś u mnie to za szybko leci.... :( Nigdy mi mój brzuszek nie przeszkadzał i nigdy jakoś mega szczupła nie byłam, ale teraz zaczynam być przerażona patrząc w lusterko. To nie wygląda jak te ładne kobietki z gazet z ciążowymi brzuszkami i pięknym ciałem... :/ Zdecydowanie nie :(

Miłej niedzieli :)

Domi, ja jestem z Kielc :)
Rukmini, ja ciągle czytam o bolach glowy, teraz szczególnie w ciąży, a wczoraj wyczytalam, ze oprócz z głodu i odwodnienia, to jeszcze przez nawodnienie moze boleć, ze niby jakies obrzęki sie robią i uciskają jakies nerwy w glowie, blablabla :)

My za chwilę wyjezdzamy z warszawki, bo rodzinke odwiedzaliśmy, w tym małą słodką bobaske ♥

Juz się nie mogę doczekać takiego brzdąca :)

reklama
Witajcie :) Czytam Was w miare na bierzaco, ale jakos malo sie udzielam, w ramach postanowien swiatecznych chce to zmienic ;)
Jestem juz kwietniowka 2014, a teraz spodziewam sie drugiego malucha, pierwszy termin to 26.05, teraz z USG wychodzi 28.05. Dwa tygodnie temu dowiedzielismy sie, ze bedziemy miec kolejnego synka :)

Do tej pory czulam sie w miare ok, ale ostatnio mocno dokuczaja mi wiezadla i najchetniej powylegiwalabym sie na kanapie. Niestety przy raczkujacym, pelnym energii 8 missieczniaku jest to raczej niemozliwe ;)

Do góry