reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2015

Na gardło u mnie sprawdza się płukanie Octaniseptem - odkaża znakomicie. Niby woda z solą też daje radę, ale ja od razu wymiotuję :-/
Do ssania pastylki Isla lub Tantum Verde. Ponoć z serii *spam* też są tabletki do ssania.

reklama
hej dziewczyny!

Przede wszystkim, dziękuję wszystkim za życzenia ;))
Niektóre prosiły o fotkę.. hm... nad tym się zastanowię ;) :p

Wszystko poszło sprawnie ;) Teraz muszę ogarnąć mieszkanie ;p

Odezwę się jakoś wieczorem ;) Buziaki ;*

Nieśmiała ja prosiłam o fotkę :)
Jak to zastanowisz sie ?? Pochwał sie jak pięknie wyglądałaś :)
Opisz jak wrażenia słynnego Tak :)
I jak sie czułaś jak brzuszek :)

Lisico - mozna w ciąży płukać Octaniseptem ? Pewnie tak jak ze wszytstkim, czyli nie ma badań itd.? Nie pomyslałam jeszcze o tym a octanisept jest super ja czasem psikałam nim w buzi afty ;-)

Jup można :-) przecież tego nie pijesz. To tak jakbyś ranę psiknęła :-) podobnie jest z szałwią - pić w ciąży nie można ale miejscowe zastosowanie czy płukanie jest ok.

Dokładnie tak jak Lisica pisze - moje zdanie też jest takie, nie dajmy się zwariować;) Generalnie tantum verde=hascosept=uniben. Z tym, że ten ostatni ma glicerynę i tak nie wysusza śluzówki. Isla to odpowiednik fiordy - u mnie ta druga tańsza była;) salviasept - rewelacja, u nas zawsze pomaga;) Podobnie salvigol spray, ale to czasem ciężko dostać...

Na opryszczkę najbezpieczniej plastry -nie będzie tak się roznosić, hascovir generalnie od 4 mies można, choć pewnie bym zadzwoniła do gina jeszcze, bo co lekarz to inna opinia:p

Hej Mamusie :) u mnie od dwoch dni strasznie humor nie dopisuje :/ mam wrazenie ze popadam w depresje. Ech... nie wiem co zrobic by mi sie polepszylo... dzisiaj sie popłakałam że moj P zamiast pomoc mi założyć czysta pościel to dzwoni do orange... masakra. ..

Lisica, Verna - to dobrze, jakby co skorzystam z octaniseptu też :-) szałwią już płukałam.
Czasem w aptekach to sieją taki strach...nawet z tą szałwią.

Asiula24 - łaczę sie z Tobą z tym nastrojem...też mi jakoś źle, bez powodu...

reklama
Jup niestety nie moge zrezygnowac, chyba ze z wizyty u ginka, grudzien to i nas zawsze na pelnych obrotach bo co chwile imieniny, urodziny, mikolaj, swieta, mysle ze do tesciowej na 2 godz ale pewnie skonczy sie jak zwykle czyli m zapomni o ustaleniach i sie zasiedzi pare godzin, a reszta to imprezy dla dziecka a wiadomo dla dzieci wszystko szkoda zeby tracil cos z mojego powodu

Lisica wyprobuje, nawet nie wiedzialam ze takie zastosowanie moze miec

Niesmiala ja tez chcialam fotke :) zamarz twarz i wrzucaj :)

Asiula moze pogoda tez tak wplywa na humor, juz niedlugo bedzie cieplo :)

Do góry