reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

asiaf z tego co wiem teraz dziewczynki i w pl szczepią na hpv już w gimnazjach, w pl jak ostatnio sprawdzałam są 2 szczepionki dostępne - jedna wg mnie gorsza, druga lepsza, zaraz zgrzebię co za szczepionka w afryce z ciekawości... chyba że mogłabyś linka jakiegoś podesłać? a to nie jakieś rozdmuchane sensacje jak z autyzmem po szczepionkach?

reklama
Lisica no pewnie posiew trzeba...na razie przed wizytą nie robię, czekam co powie dr i mam nadzieje,że każe zrobić posiew a nie oleje temat...ile pijesz dziennie tego soku z zurawiny? ja planuję szklankę dziennie...

Kropeczka - poduche kupiłam u producenta na stronie motherhood.pl czytałam dobre opinie o niej, coż może przepłacilam bo z przesyłką 172 zl ale pokładam w niej nadzieję na dobry sen ;-) oglądałam też rózne na allegro ale jakoś ta mi najbardziej się spodobała

co do mówienia do brzucha to jak najbardziej, jestem za - można bajki czytać, ja na razie tego nie robię ale planuję ;-)

Eweli85 gratuluję udanej wizyty :-)

Ostatnia edycja:
Ja jutro rano mam wizyte wiec prosze o kciuki
No i czuje ze brzuszek mi sie stawia
Wzięłam magnez 500mg a Wy ile bierzecie ? Na te skurcze?

Co do mówienia to każdy w swoim czasie sie oswaja z mówieniem
Ja tak długi czekałam na dzidzie że nie wyobrażam siebie nie mowić do niej :) a nawet jakby sie okazała chopakiem to mi wszystko jedno
Chce malutką zdrową kruszynkę :)

Witam;)

A u mnie dziś dół totalny:((( głowa mi pękała... przez cały dzień przeleżałam... po prostu wyć mi się chciało z tego bólu:( nic nie pomagało...
Któraś pisała (już nie pamiętam która, przepraszam) o zależności między tym co zje a bólem głowy? Możecie napisać co Wam go nasila? Bo ja nie zauważyłam póki co czy to przez jedzenie faktycznie u mnie:/

Verna ja leczyłam sie kilka lat na migrene i neurolog mi mówiła ze duzy wpływ ma to co jemy na bóle głowy i rzeczywiscie tak było obserwowałam c jem danego dnia i umnie to był ser zółty ,czekolada, wino , cytrusy jak sobie pofolgowałam tych produktów to potem były takie bóle ze szok

Eweli gratuluję wizyty:) ja bardziej boję się powikłań po choróbskach niż po szczepieniach, choć wiadomo, że i po szczepionce może się coś zadziać tak jak u Twoich znajomych:/ ale mimo wszystko poważne powikłania po szczepieniach są b rzadko... po kieszeni niestety też to pociągnie, ale to już nieważne w sumie

Lisica poczytaj sobie jeszcze o beta 1,3 glukanach... nie pamiętam teraz czy jest jakiś preparat dla takich maluchów, ale chyba coś było, musiałabym pogrzebać jakby Cię to zainteresowało... Poza tym jestem też za tranem jeżeli jeszcze nie próbowałaś

ps.Oglądacie top model? ;P komu kibicujecie? ;) Ja jestem za Osi;)

Matik kciuki zacisniete!!

Verna mysle ze warto poczytac o odetku zachrowalnosci na niektore choroby. Nie ogladam bo nie mamy tv ani w salnie ani w sypialni. Filmy ogladamy na rzutniku
Plazma po poprzednich wlascicielach niepodlaczoba ;)

Asiu piszesz o tym Prenalenie dla kobiet w ciąży? Podajesz go córce?

Tak dokladnie. Sklad jest taki ze i rocznemu dziecku bym dala jakby wiedzila ze pozeczki i maliny toleruje. Moja bratowa i kilka kolezanek juz stosuja jako standard i bardzo sobie chwala. Jwdyny minus to taki ze na nim pisze ze moze tylko 7 dni byc otwarty ale i ja i Ika pilysmy go znacznie sluzej po otwarciu tylko w lodowce musi stac bo tak jak sok malinowy domowej roboty bez konserwantow jak sie zepsuje to sie zwinni ;)

reklama
Nie, nie :)

Bo mnie boli i rozpiera od dołu żeber do piersi... Tak jakby flaki z dołu mi ktoś próbował tam zapakować;)

Bo probuje :p a ty myslalas ze gdzie twoje flaki pojda ja dziecko zajmie prawie cala jame brzuszna??? Na plecy jako garb ?? Musza sie upchnac wyzej ...

Ostatnia edycja:
Do góry