reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2015

Ja dzisiaj piłam wodę/sok spod kiszonej kapusty :-D pyszna !!
Nie zachęciłyście mnie z tymi pieluchami haha ale myślę, że i tak kupię kilka na próbę, podobają mi się bardzo. Chcę chociaż przetestować, żeby potem móc powiedzieć szczerze, że są do dupy :-D podobno można je później nawet odsprzedać - mowa oczywiście o samych otulaczach. Jeśli chodzi o odparzenia w tych pieluchach, to wydaje mi się, że za długo maluch musiał mieć tę pieluszkę, która po zsiusianiu pewnie jest mokra. W pampersach można chodzić kilka godzin, w tych nie. Za to podobno szybciej dziecko uczy się załatwiać na nocnik. Co do częstego prania, trzeba zaopatrzyć się w większą ilość na zmianę. Tylko, że te zużyte trzeba gdzieś trzymać w zamkniętym pojemniku i tego się najbardziej obawiam, że mi to śmierdzieć będzie, a tego nie zniosę. No nic, już niecałe pół roku i sama się przekonam :-D wygodne to to na pewno nie jest tak jak pampers, no ale mam nadzieję, że to kwestia opanowania sztuki i przyzwyczajenia :) drogie niestety też są, ale ja właśnie dlatego myślałam o samych otulaczach + gotowy wkład lub tetry.

Co do poduchy do spania, nie wystarczy taka jakaś zwykła płaska ? jeszcze nie próbowałam, ale też się tak kręcę, że dramat. I też często się przebudzam, a potem zasnąć nie mogę.

Bella
, a podczas ruszania się wysokie ciśnienie też jest groźne ? wydaje mi się, że liczy się to spoczynkowe, bo tak to nie można by było w ogóle nic ćwiczyć, wtedy ciśnienie skacze jeszcze wyżej.
Verna, same obrzęki jeszcze nic nie znaczą, bo w ciąży to normalny objaw. Gorzej, jak pojawią się te pozostałe objawy.. Kontroluj ciśnienie koniecznie.
Matik, jutro być może będziesz miała większy brzuszek :) u mnie tak było po takich bólach :)

reklama
Też czasem myślę o pieluchach wielorazowych.
Ale to tylko i wyłącznie z powodu mniejszej produkcji śmieci.
Kilka razy widziałam w lesie dziecięce pieluchy.. Nie jedną, dwie.. ale kilka worków dziecięcych zużytych pieluch!
Wtedy dopiero pomyślałam, ile tego dzieciak produkuje w ciągu życia i mnie to autentycznie przeraziło!
Nie żebym była jakaś mega ekologiczna, ale to był dla mnie potworny szok. Zobaczyć tyle pieluch na raz.. i to w pięknym lesie.. :baffled:
Teraz na bank będę o tym myśleć podczas każdego przewijania dziecka.

Corrine absolutnie odpusc sobie te eko pieluchy na pocztatek. To bezsens bo musiala bys miec kolo 10 ktore codziennie wypierzesz i na drugi dzien beda suche. A to juz duzy wydatek. Ale polecam jesli chcesz sprobaowac jak dziecko bedzie mialo juz 6- 8 miesiecy i bedzie mialo uregulowane kupkanie i bedzie potrafilo juz wstrzymac podsikiwanie. Bo noworodwk sika ciagle nie tak jak my :) u noworodka zworek jest odkrecony i co z nerek splynie to wyplywa. Wiec pupa mokra by byla prawie caly czas. Ale pozniej naprawde baaarszo dobry pomysl bi sobie juz roczne dziecko odpielu****esz a to jest super :)

Ja to bym najchętniej takiego srajtka wsadziła w trociny niczym chomika i niech się z niego leje w ściółkę.

(żartuję, ale wizja wygląda kusząco)

reklama
Do góry