reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2015

Verna ja też się wybudzam w nocy czasami zasnąć nie mogę już. Kiedyś tj przed ciążą cała spałam cała noc bez pobudek.teraz raz siusiu kilka razy tak o!

Magnesia dla mnie myśli o płci nie są głupie. Wszyscy mówią a ważne by zdrowe oczywiście bardzo ważne ale jednak większość marzy tam o córce czy synku. Ja mam chłopca i szczerze powiem ze byłoby mi przykro gdybym miała teraz chłopca bo bardzo mocno pragnę córeczkę od małego tego pragnę. Dziewczynka to zawsze większą więź z rodziną utrzymuje w późniejszych latach. U mnie prawdopodobnie są 2 dziewczynki z czego bardo się ciesze.
Na forum staraczek na którym jestem juz 3 lata i 3dni mam dziewczynę która ma 4 chłopców i bardzo pragnie córki. Mają ciężka sytuacje materialną i nie podejmą kolejnych prób.
Ja wiem ze my z mężem tez zakończymy prokreacje zwłaszcza ze spodziewamy się 2 maluszkow co jest dla nas szokiem bo długo zastanawialiśmy się nad kolejnym maluszkiem. Sporo przeszliśmy i dalej przechodzimy z synkiem nie mamy bliskich w pobliżu ktorzy nam mogą pomóc.

reklama
MAgnesia ja chcialam tak chlopaka jak ty dziewczynke. I sie dowiedzilam w 13 tyg ze bedzie dziewczynka dzieki temu mialam kupe czasu by to zaakceptowac i yeraz nie wyobrazam sobie zeby moglo byc inaczej... Nawet jak bedzie chlopiec i bedziesz rozczarowana to z czasem ci przejdzie, dlatego lepiej wiedziec wczesniej.

Przy synku czytałam jak to jest z waga dziecka i rzekomo największe maluszki rodzą się latem. Wielkość maluszka nie musi mieć też znaczenia przy porodzie bo ważny jest obwód główki i nastawienie rodzAcej. Lekarz mi w poprzedniej ciąży opowiadał o szczupłej kobiecie która była vardzo pozytywnie nastawiona do porodu i urodziła bez jęków 4kg dziecko a sana była szczupła w ten sam dzień była też babka normalnej budowy która darla się ba cały oddział a dziecko 2. 8kg.
Ja wolę brać witaminy bo mogą pomóc w rozwoju dziecka niż patrzeć ze duża waga będzie. Zresztą taki maluszek ponizej 3kg to tez nie dobrze bo często takie małe mają problemy z przybieraniem na wadze jedzeniem piersi. Dłużej muszą być w szpitalu bo niska waga.

Bella nie wiem czy to można, ale mi jak leżałam w pierwszej ciąży w szpitalu podawali na uspokojenie relanium i hydroksyzynę. A skoro w pracy tak stresująco to może pomysl o l 4?

Ja zawsze chciałam chłopca. Mam już Martynkę i chciałabym synka ale chyba znów cora a kolejnych ciąż nie chce.

Znów mnie dziś głową boli. A na bezsenność tez cierpię. Budzę się np o 4 i dwie godziny się mecze.

Co do płci też tak mam-chciałabym chłopca nawet przyłapałam się na tym, że jak oglądam jakieś rzeczy dla maluchów to tylko chłopięce. Mój M też by chciał synka, a Polcia brata bo jak stwierdziła-chce być jedyną księżniczką :-Dswoją drogą dobrze sobie to przemyślała:-) no ale cóż czas pokaże

Przy synku czytałam jak to jest z waga dziecka i rzekomo największe maluszki rodzą się latem. Wielkość maluszka nie musi mieć też znaczenia przy porodzie bo ważny jest obwód główki i nastawienie rodzAcej. Lekarz mi w poprzedniej ciąży opowiadał o szczupłej kobiecie która była vardzo pozytywnie nastawiona do porodu i urodziła bez jęków 4kg dziecko a sana była szczupła w ten sam dzień była też babka normalnej budowy która darla się ba cały oddział a dziecko 2. 8kg.
Ja wolę brać witaminy bo mogą pomóc w rozwoju dziecka niż patrzeć ze duża waga będzie. Zresztą taki maluszek ponizej 3kg to tez nie dobrze bo często takie małe mają problemy z przybieraniem na wadze jedzeniem piersi. Dłużej muszą być w szpitalu bo niska waga.

Tu akurat sadze ze to kwestia tez progu bolu. Ja mialam male dziecko co prawda mam waskie biodra ale bolalo mnie i wolalam sobie jeczec z bolu bo co komu do tego a gawarantuje ze mialam pozytywne nastawienie do porodu :)

Jeżeli chodzi o witaminy to mam takie zdanie jak Karen. Nie wiem czy w diecie dostarczę wszystko, co potrzebne.. Tym bardziej, że średnio przepadam np. za rybami, a raz w tyg to chyba za mało:p
Ja biorę Falvit+Mumomega ...dosyć długo analizowałam składy i taki zestaw wydaje mi się ok, tym bardziej że falvit jeszcze niedawno był lekiem a nie suplementem diety

A ja jestem taki nerwus i niewiele mi trzeba raz jest to.praca innym razrm co innego a pozniej odczuwam wlasnie dolegliwości w postaci szybkiego bicia serca i bólu glowy ten validol mi pomaga. Niby jest ziołowy...

reklama
Do góry