reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

reklama
Witam się z moim szkrabem późnym poniedziałkiem:-)
Widzę że was też dopadają myśli na temat wagi ja też tak mam a tym bardziej wczoraj uświadomiłam sobie po kąpieli jak weszłam na wagę że od początku ciąży przybyło mi 8,5 kg to dużo dla kogoś kto zgubiła 25 kg ale dla zrowia dzidiusia zrobie wszystko ale wiecie co jest najdziwniejsze ze wcale nie jem dużo więcej niż przzed ciążą po za małym szczegółem że jem w nocy budze się regularnie o 3 i musze cos zjesc bo inaczej mnie skreca .
Kategorka ale dziwna ta baba chociaż mogła przeprosić albo pomyśleć trochę i schować kolczyk w bezpieczne miejsce bo nie trzeba być doświadczonym w opiece nad dziećmi żeby wiedzieć ze kazde dziieci to małe sroczki wszystko je zainteresuje i pewnie któryś nie chcąco sobie pożyczył miiejmy nadzieje że się znajdzie albo któraś mama oda bo przez przypadek.... jej dziecko wzieło
A jutro już wizyta masakra jak ten czas szybko leci :-)

Leczyłaś się jakoś? Psychoterapia, leki?

Bo ja nie mam teoretycznie powodu, żeby się martwić.
Pewnie się, że boję, że za dużo przytyję, że obwisną mi cycki, że porozrywa mi krocze, seks nie będzie już taki fajny itd.
Ale to nie są powody, by czuć się, tak, jak się czuję.
A nie czuję prawie nic. Nic mi się nie chce, nic nie sprawia radości, na nic nie mam siły, ani ochoty.
Od 3 miesięcy ani razu nie czułam się szczęśliwa, czy choćby w dobrym nastroju.
Myśl o dziecku jest dla mnie przykra. Nie chcę go mieć, choć tyle lat się staraliśmy.
W dodatku bóle głowy zaczęły powodować, że wracają do mnie myśli, których nie miałam już ponad 6 lat.
Wcześniej miałam depresję. Brałam leki.
Dlatego teraz się boję, że to mogło wrócić.

Idz do psychiatry skor jiz mialas depresje. Ja skonczylam brac leki jak zobaczylam dwie kreski ale mniebtrzymaja hormonybi jest ok. Odbije mi pewnie znowu jak dziecko od cycka odstawie.
Moja psychiatra powiedziala ze jakbu trzeba bylo to od drugiego trymestru wrocimy co prawda ja mam bardziej leki niz depresje ale antydepresanty tez bralam. Albo sobie zalatw prytanie psychoterapelte, niesety panstwowo sie bardzo dlugi czeka :(

co do sylwetki po ciąży to ja sie póki co bardzo nie martwię, ale bardziej martwi mnie to, ze ja mimo ze biodrzasta zawsze teraz nagle widzę ze jestem coraz szersza :( jeszcze chwile a sie w drzwiach z moimi biodrami nie zmieszczę...ale OK rozumiem...spomiędzy tych bioder dziecko ma wyjsc... wiec pewno temu sie poszerzam:baffled:

Dokladnie dlatego sie poszezasz, mozliwe ze później wrocisz do swoich rozmiarow ale gwarancji nie ma. Ja mialam waskie biodra wiec minpasowalo ze troszke sie rozszezyly

mAgnesia nie licz na to ze 4 kilo w karzdym trymestrze :p w pierwszym dziecko dochodzi do kilkiset gramow a w trzecim przybiera ze 2 kilo. Wiec najwiecej i najszybciej bedziemy tyc w trzecim trestrze. Jedz co 3 godziny bo to baaardzo zdrowo ale mniej niz wczesniej. Zmniejsz porcje bo narazie dziecko nie potrzeboje wiecej kalori raczej tylko witamin i mikroelementow.

Mi sie latwo mowi bo zasady prawidlowego zywienia znam baardzo dobrze bo sama je powinnam stosowac a brat jest trenerem personalnym a sama mam tak ze 35 kilo nadwagi :p

mAgnesia powodzenia. Ja przed ciaza schudlam 10 kilo zmieniajac produkty zywieniowe, make tylko pelnoziarnista i chleb makarony tez, zero smietany tylko jogurt, prawie zero tluszczu itd. Nawet bez wiekszych wyzeczen schudlam. Ale teraz w ciazy to mi sie roznych zeczy chce i nie bede sie chamowac tym bardziej ze mi za duzo do brzucha nie wchodzi. Ciagle jestem 1 kilo na minusie od wagi po powrocie z wakacji. Ale wiem ze nie dlugo :(

reklama
u mnie jeszcze 10 dni temu było -2,1 kg niż przed ciążą:baffled: a to był 14tc? jakoś tak...
az mi dziwnie, bo brzusio rośnie a ja na minusie,,., znajomi to mi wierzyć nie chcą... no, ale oni nie musza ;-)

jak znam zycie to mi sie celulit spalił i dlatego jestem tyle jeszcze na minusie....zobaczymy jak z waga u tego drugiego gina :-) chociaż ta moge sie załamać, bo to jednak inna waga,..:tak:

Do góry