reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2015

hello,

Dziewczyny, macie jakiś sposób na bóle głowy?
Bo zaraz ją sobie odgryzę.. (jeśli zdołam).
Głowa mnie boli coraz częściej. W ostatnie 5 dni, praktycznie codziennie, na szczęście nie cały dzień.
W piątek bolała mnie naprawdę cały dzień. Nie pomagało leżenie w ciemnym pokoju, zimne okłady, masaż.
Oczywiście paracetamol (nawet więcej niż 1 tab.) też nie.
Byłam o krok od sięgnięcia choćby po excedrin. Powstrzymałam się, ale było ciężko.
Nie wiem, jak sobie radzić następnym razem. :-(

Duzo wody, zimnej najlepiej. Czesto bole glowy w ciazy sa od odwodnienia. Pij i pij.

reklama
Jejuuu kobitki jak ja Wam zazdroszczę, że czujecie swoje Maleństwa!!! :))) Ja jestem na etapie, że mdłości praktycznie ustąpiły, brzuszka nie ma i nic nie czuje;P Masakra, byle do pt dotrwać, bo już mnie nosi...;)
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
aniusia 80 ja wczoraj zrobiłam chili con carne i murzynka, może nie za zdrowe, ale czasem można sobie pozwolić... szybkie i pyszne:)

Cześć dziewczyny.
Współczuję bólu głowy też czasem mam - wtedy spacer albo sen mi trochę pomagają.
Oki to jak chcecie to możemy z tym zamkniętym wątkiem poczekać do grudnia.
Ja co do ruchów to też czuję ale nieregularnie.
Powodzenia na wizytach dzisiejszych.

Piję wodę. Tyle, ile mogę. Na siłę się nie zmuszę na więcej, bo mnie zaczyna mdlić.
Mam niskie ciśnienie i bóle głowy towarzyszą mi całe życie, odkąd pamiętam.
Każda zmiana pogody, a już ledwie żyję.
Mój ojciec ma to samo. Zwykle nas głowa boli w tych samych momentach.
Zaśniecie pomaga, ale jak tylko otworze oczy, to znów boli. :-(
Nie wiem, czy to są "ciążowe" bóle głowy, czy "moje zwykłe" i szczerze mówiąc, jest mi to obojętne.. Nie chcę ani takich, ani takich. :no:

Rukmini, ja wczoraj uznałam, że skoro dużo dziewczyn pisało, że je boli, to i mnie może, bo może taka pogoda, w końcu ciśnienie spada :)

Jak kładłam głowę "na plecach" to mnie bolała, a jak na boku, to nie :) No i mamy godzinę 10.30 i nadal boli :)

A jeśli któraś z Was jest migrenowcem i ratuje się poza ciążą tabletkami min. raz w tygodniu, to naprawdę polecam wizytę u neurologa, bo ja nie mogłam uwierzyć, że po 2 czy 3 miesiącach brania tego divascanu moje bóle głowy ograniczyły się do ok. 1 na miesiąc. Choć wiadomo, są różne podłoża bólu.

Witam się w tak piękny i słoneczny wtorek:)
zaraz skończę sprzątanie i idę na spacerek :-)

Didi trzymam &&&, jeśli ktoś jeszcze ma dzisiaj wizytę również powodzenia:)

Rukmini idź do neurologa bo sama sobie nie pomożesz...

magnesia witaj:)

Rozmawiałyście ostatnio o nerwach... No cóż mnie ostatnio potrafi wyprowadzić z równowagi dosłownie wszystko ale M chyba już na to nie reaguje i dobrze bo by chyba osiwiał a wystarczy że jest łysy :D
Miłego dnia buziaki :)

Jup fajnie że jesteś :) jak maluszki?

Dzięki Lisica za pamięć o mnie :-) maluszki dobrze, w 12 tc miały po 5 cm czyli chyba dość małe ale w normie,
w ten piątek jedziemy je podglądać i po wyniki prenatalnych.
Na usg prenatalnym dr powiedział,że wszystko ok więc trochę spokojniej, niestety robili mi też pappa, taka procedura.
Muszę Ci powiedzieć, że byłam na wątku ze zdjeciami brzuszków i Twój jest super, do pozadroszczenia, moje bliźniaki
to chyba maja ciasno bo mi jeszcze daleko do takiego brzuszka ;-) trochę mnie martwi mój mały brzuch,ale może w piątek spytam doktora.

mAgniesia
witaj :happy2: dzięki za specjalne dobre życzania dla bliźniaków :-) gratuluję pozytywnego nastawiania

Dzieczyny, które bolą głowy - współczuję - wiem coś o tym na szczescie ostatnio mnie odpusciło, ja zwykle zasypiam i czasem przechodzi..., no jak nie byłam w ciązy oczywiscie tabletki.

reklama
Właśnie spojrzałam na swój suwaczek, a tam babeczka stoi już przed 4-ką, a dopiero co, jak do Was dołączyłam stała przed 2-ką :D
Nie próżnuje dziewczyna :-)

Do góry