reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

A już myślałam że coś ze mną nie tak i wariuję poprostu, ale jak widać dziwne sny w ciąży to normalka więc należy się przyzwyczaić:)Dzięki vivid uspokoilam się :)
Bzdurne sny to ja mam!
Każdego dnia. Choć wcześniej pamiętałam może jeden swój sen na pół roku.
Wczoraj śniła mi się wojowniczka ninja, która wyciągała nieskończoną ilość długich szabli/dzid (?) z... pochwy!
Chciała mnie zabić, a jak tylko odebrałam jej broń, to natychmiast wyciągała kolejną.
Skąd taki sen?
Nie gram w żadne gry, żeby mi się mogło coś zasugerować. :eek:

Edit.
Mam na myśli kobiecą pochwę, a nie pochwę na miecz. ;)

reklama
Vivid moj lekarz tez nie wspomniał o witaminach ani nawet o kwasie foliowym,ale z doświadczenia i że dwie ciąże choć dość dawno za mną to sama kupiłam sobie kwas i witaminy i łykam codziennie po jednej to napewno nie zaszkodzi a pomoże tymbardziej ze teraz nie wiadomo co tak naprawde jest zdowe,

Pozwoliłam sobie zasięgnąć informacji na temat snów

Zmiany hormonalne, jakie zachodzą w ciele kobiety podczas ciąży są ogromne i mogą mieć wpływ na ilość a także jakość snu. Są to przede wszystkim bezsenne noce lub wręcz przeciwnie: kobieta śpi lepiej niż zwykle a także pojawiają się dużo bardziej barwne marzenia senne, emocjonujące i szczegółowe.
Zwykle człowiek po przebudzeniu bardzo rzadko pamięta, co mu się śniło, w ciąży jednak ten stan się zmienia, kobieta przeżywa bardzo realistyczne i częste sny, które bez problemu pamięta po przebudzeniu.
[h=3]Dlaczego ciąża sprawia, że kobieta lepiej pamięta sny?[/h]Utrwalenie zdarzeń, które śnią się w nocy jest często możliwe, gdy budzimy się podczas jego trwania – to dlatego często pamiętamy nocne koszmary. Podczas ciąży kobieta często się budzi, co jest spowodowane parciem na pęcherz czy choćby wiercącym maluszkiem. Dlatego jeśli często się budzi, jest w stanie zapamiętać swoje sny i to ze szczegółami.
Kobiety w ciąży często też odczuwają zmęczenie i częściej kładą się spać, co zwiększa również liczbę snów. Za jakość i liczbę snów odpowiadają również hormony ciążowe (progesteron), które wydłużają sen. Dodatkowo kobieta w ciąży podchodzi do wszystkiego bardziej emocjonalnie, co potem również ma wpływ na jakość i częstotliwość snów. Na poziom snu mogą również wpływać witaminy, które kobieta przyjmuje w ciąży np. witaminy z grupy B, któe wspomagają pracę mózgu.

Hej, byłam u laryngologa. Mam zapalenie ucha zewnętrznego. Póki co dziś nie boli ale jest duży obrzęk. Dostałam jakiś sączek (nie wiem co to, jakaś szmatka z maścią do środka ucha), i krople, które są pod zamówienie i będą po 15. Drogie jak cholera, oby tylko nic nie zaszkodziło dziecku...
Moja beta to >10000 i nic poza tym nie wiem. Ciekawe jak mam sprawdzić przyrost :-/
Teraz beta już chyba nie rośnie tak szybko?

Czyli jak zwsze pojawia się fak iż każda z nas ma zupełnie inaczej ,ja tam swoje sny pamietam może jeden na rok a ostatnio to książkę mogłabym napisac a takie bzdury że szkoda pisac:)

Generalnie kropli do oczu i uszu nie powinno się brać w pierwszym trymestrze :-/ ale po konsultacji stwierdzili, że miejscowo nie powinno zaszkodzić. Oby... Ale muszę to wyleczyć bo infekcja może być groźniejsza.
Jutro badam przyrost bHCG, niestety wyniki dopiero w poniedziałek będą.

Rukmini wybacz, ale oplułam telefon jak przeczytałam o twoim śnie :-D

reklama
Dziewczyny udało mi sie przeżyć ju dwie godz po wypiciu glukozy 100mg czyli jesze 1 raz i badanie zaliczone
Masakra ale ok pierwszy cukier wyszedł 99 czyli mimo wszystko wyższy na resztę musze poczekać do poniedziałku i wtedy tez będę mieć wizyte wiec od razu zobaczę czy dzidzi wszystko gra

Do góry