reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

Witam i żegnam jednocześnie. Jestem właśnie po wizycie i mój Aniołek znowu poleciał do nieba. Jutro mam zgłosić się do szpitala na zabieg. Rozwój zatrzymany na ok 8 tydzień akcji serca brak.
Życzę Wam Wszystkiego dobrego!
Przytulam kochana [*][*][*] :(

Karenm - kciuki za jutrzejsze podglądanko :) ja swoje kurczaczki zobaczę w piątek i już nie mogę się doczekać.

U mnie brzuszek też zaczyna być widoczny, ale nie jakoś specjalnie bardzo. Czasem to zaczynam się nakręcać, że już wcale w ciąży nie jestem :/

W pracy udało mi się wytrzymać :) ba nawet potem M z Nikolą po mnie podjechali i pojechaliśmy na kawę i ciacho. Tak więc energia życiowa wróciła i oby pozostała ;)

Jutro będę miała swoje wyniki do gina. Zobaczymy czy wszystko jest ok.

Dziewczyny, a mam takir pytanie was też w ciąży tak często głowa boli? Ogólnie ja jestem migrenowiec, ale teraz te bóle to już same siebie przdchodzą :confused:

No uciekam spać ;)
Dobranoc! :*

reklama
Matik trzymam kciuki. Najlepiej po wypiciu położ sie gdzies najlepiej w pomieszczeniu z otwartym oknem. Nie czytaj ani nie baw sie telefonem bo to moze potegowac mdlosci, najlepiej sie probować zdrzemnac. Jak by sie nie udalo znowu to wiem ze czasami zgadzaja sie na przeprowadzeniebtego badania w warunkach domowych.

Cześć mamuśki :) Matik ja do tej pory tylko widziałam jak babki robią to badania, po ich minach domyślam się, że nie jest fajnie :) trzymam kciuki i czytałam, że cytryna bardzo pomaga w wypiciu tego cholerstwa.

Mam dzisiaj totalny brak energetyczny, łóżko rano wydawało się tam ciepłe i tak przytulne. Wiem, że ciąża to nie choroba ale jednak jest inaczej i ja na pełnych obrotach nie daje rady. Z ciekawostek to przestałam wstawać na siku w nocy o_O juz od paru dni-nic. Nie wiem czy się cieszyć czy martwić, może ja sobie tą ciążę wymyśliłam? !

Zahri, gdybyś nie napisała o sikaniu (lub braku sikania) w nocy, to sama bym nie zdała sobie sprawy, że też już kilka dni nie wstawałam :)

Wczoraj dałam sobie do wiwatu - stałam w kuchni przy garach 4h, a potem padłam na łóżko i usnęłam po 21. Dziś na szczęście obiad mam już gotowy i jak wrócę to przeproszę łóżko, że je rano opuściłam i od razu do niego wskoczę :)

Byle do piątku... :confused2: Miłego, niedłużącego się dnia dziewczyny ;)

Cześć dziewczynki :) ja jak ostatnio wstawałam po trzy cztery razy w nocy tak teraz tylko raz :)ale za to mam teraz strasznie glupie sny,dziś ciągle snilo mi się badanie USG koniecznie chcialam wypatrzec jak wyglada moja dzidzia czy ma serduszko i za każdym razem gdy odwracano mi monitor budziłam się cała mokra wrrrr nawet przez sen nie mogę zobaczyć swego maleństwa,a to pewnie działa w ten sposób moja podświadomość bo nie widziałam serduszka i dlatego.Miłego dnia wam życzę:)

Martha bardzo mi przykro :-(

Susel, dziękuję że mi odpowiedziałaś :-) tylko kurcze zaczęłam się martwić tym moim tsh, a do tej pory nigdy nie miałam problemów z tarczycą, nawet nigdy nie byłam u endokrynologa

Matik- kciuki za glukozę, oby tym razem się udało!

Mama2013 nie martw się na zapas ja tez pierwszy raz pójdę do endokrynologa wynik wysoki mam,ale staram się o tym nie myśleć wiem tylko tyle,jak by z tarczycą było coś bardzo nie tak to napewno nie zaszłabym w ciąże a często zdarza się tak że na początku ciąży TSH znacznie wzrasta co nie oznacza odrazu choroby,dowiedziałam się wczoraj od znajomej pielęgniarki ,pozdrawiam:)

Cześć dziewczynki :) ja jak ostatnio wstawałam po trzy cztery razy w nocy tak teraz tylko raz :)ale za to mam teraz strasznie glupie sny,dziś ciągle snilo mi się badanie USG koniecznie chcialam wypatrzec jak wyglada moja dzidzia czy ma serduszko i za każdym razem gdy odwracano mi monitor budziłam się cała mokra wrrrr nawet przez sen nie mogę zobaczyć swego maleństwa,a to pewnie działa w ten sposób moja podświadomość bo nie widziałam serduszka i dlatego.Miłego dnia wam życzę:)

Molisek, ja też mam bzdurne sny :) wczoraj nie jadłam przed spaniem, a śniła mi się też wizyta u gina, choć tą część mało pamiętam, ale za to potem szłam ulicą w samych majtkach, odbijałam się od chodnika i leciałam machając lekko rękami :D jak ptak :D ludzie patrzyli śmiali się, a ja sobie z boobs na wierzchu latałam :D i weź to opanuj w śnie :) choć sny o lataniu mam regularnie parę razy w roku, to ten był wyjątkowy.

reklama
A już myślałam że coś ze mną nie tak i wariuję poprostu, ale jak widać dziwne sny w ciąży to normalka więc należy się przyzwyczaić:)Dzięki vivid uspokoilam się :)

Do góry