reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

RUkmini masz prawo czuć to co czujesz. Musisz dać sobie czas. Może nawet bardzo dużo czasu. Nie czekaj na to że jak pokazujesz ruchy dziecka to je pokochasz. Albo wtedy kiedy weźmiesz je na ręce. Może wcale tak nie być. Miłość może przyjść znacznie później a jeśli wmowisz sobie że tu i teraz musisz pokochac to dziecko, to będzie ci tylko ciężej. Daj sobie czas. Wszystko się w twoim życiu zmienia, trochę wbrew tobie. I wszystko co czujesz jest normalne. Przede wszystkim pamiętaj ze masz prawo to czuć nawet jeśli ktoś twierdziłby ze nie.

Rukmini-mitaginka ujęła to super
nie wpędzaj się w poczucie winy bo zwariujesz-masz prawo tak się czuć

ja np. boję się czy będę potrafiła kochać to maleństwo tak jak moją córcię bo ona jest dla mnie wyjątkowa i jedyna, a za chwilę martwię się czy jak pojawi się maleństwo to czy będę kochać ją tak samo mocno jak teraz itd
wszystkie mamy jakieś obawy-przejdą prędzej czy później ale przejdą-także głowa do góry:-)

reklama
Hej dziewczyny :)

U mnie dzisiaj pochmurnie a jeszcze niedawno tak zapewniali ze caly tydzien upal i slonce bedzie :(

Vivid ja po cytologii plamilam. Lekarka robila mi jak bylam w 5 tygodniu i wtedy mnie ostrzegla ze moge plamic. Jeden dzien plamilam na brazowo i minelo :)

Mam pytanie do dziewczyn bioracych luteine dopochwowo. Czy Was tez boli po tym brzuch? Kurcze wczoraj na noc wzielam pierwsza tabletke a nad ranem obudziłam sie z mega bolem brzucha. Jak sie obudzilam to nie bolal a teraz jestem 1,5 h po kolejnej dawce i znowu zaczyna mnie bolec. O to dosc mocno :(

Dzień dobry majówki :-) Te obawy na temat uczuć mamy chyba wszystkie każda z nas się boi i zastanawia jak to będzie ja np bardzo boję się tego czy będę umiała sobie poradzić z taką małą dzidzią .

witajcie dziewczyny! przed momentem dołaczyłam do forum.
mój termin porodu według wszelkich internetowych wyliczeń to 16.05.2015. cieszę się niesamowicie z mojej pierwszej ciąży :tak:

niestety też u mnie od 6tyg. pojawiło się plamienie, czasem różowawy, czasem dziwnie szary śluz i do tego silne bóle w dole brzucha (co jakiś czas) lekarka nie ma na razie pomysłu co może być przyczyną, gdyż wg. USG zagnieżdzenie w macicy jest prawidłowe, wszystkie możliwe badania krwi mam dobre. jedyny trop to może być zapalenie układu moczowego, gdyż badanie moczu wyszło mi średnie, pojawił się jakiś stan zapalny i 'pojedyncze' bakterie. dostałam Urosept do brania przez tydzień i na wszelki wypadek duphaston i jak na razie plamienie ustało.

Kropeczka ja przy Oliwii tez sie tego balam. A najgorsze bylo w dzien kiedy sie urodzila gdy wieczorem ja wykapali i na oliwkowali a potem kazali mi ja ubrac :p dobrze ze lozeczko mialo wyzsze sciany bo doslownie mloda mi się wyslizgiwala :) a potem juz wszystko poszło super. Sama ja nawet kapalam bo balam sie ze babcia ja utopi hi hi :D

Teraz jedynie sie boje zazdrosci ze strony Oliwii :(

Hej:) dawno nie pisalam:) jak z wasza waga? idzie w gore czy spada? bo ja ostatnio sie wazylam w lipcu i mialam 62kg a teraz 56,6

Ostatnia edycja:
Witajcie ja po badaniach mocz zrobiła mi mama szybko i wyszła jakaś infekcja poszłam odrazu do mojej ginekolog dostałam skierowanie na posiew i urosept trzy razy po 2 tb plus nospa . Brzuch mi wypchalo normalnie bo macica się powiększyła! Więcej.mam odpoczywać i leżeć. I po dwóch dniach z tym moim pęcherzem będzie lepiej

reklama
Do góry