RUkmini masz prawo czuć to co czujesz. Musisz dać sobie czas. Może nawet bardzo dużo czasu. Nie czekaj na to że jak pokazujesz ruchy dziecka to je pokochasz. Albo wtedy kiedy weźmiesz je na ręce. Może wcale tak nie być. Miłość może przyjść znacznie później a jeśli wmowisz sobie że tu i teraz musisz pokochac to dziecko, to będzie ci tylko ciężej. Daj sobie czas. Wszystko się w twoim życiu zmienia, trochę wbrew tobie. I wszystko co czujesz jest normalne. Przede wszystkim pamiętaj ze masz prawo to czuć nawet jeśli ktoś twierdziłby ze nie.
Rukmini-mitaginka ujęła to super
nie wpędzaj się w poczucie winy bo zwariujesz-masz prawo tak się czuć
ja np. boję się czy będę potrafiła kochać to maleństwo tak jak moją córcię bo ona jest dla mnie wyjątkowa i jedyna, a za chwilę martwię się czy jak pojawi się maleństwo to czy będę kochać ją tak samo mocno jak teraz itd
wszystkie mamy jakieś obawy-przejdą prędzej czy później ale przejdą-także głowa do góry:-)
Rukmini-mitaginka ujęła to super
nie wpędzaj się w poczucie winy bo zwariujesz-masz prawo tak się czuć
ja np. boję się czy będę potrafiła kochać to maleństwo tak jak moją córcię bo ona jest dla mnie wyjątkowa i jedyna, a za chwilę martwię się czy jak pojawi się maleństwo to czy będę kochać ją tak samo mocno jak teraz itd
wszystkie mamy jakieś obawy-przejdą prędzej czy później ale przejdą-także głowa do góry:-)