reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

reklama
Asiula masz leciutka niedoczynnosc, sadze za na tyle niewielka ze kaze ci to tylko kontrolowac. Bo hormony tarczycy sa naszym malucha potrzebne do rozwoju muzgu ( z tego co pamietam w pierwszej ciazy jak sie zorientowalam ze mam od dawna duza niedoczynnosc i balam sie o malucha...) na szczescie mam nad wyraz madre dziecko :)

Colly ja też biorę ladee vit na przemian z kwasem foliowym, jeden dzień to drugi to, aż do końca op.folika później już same witaminy, tak ostatnio moja gin zarządziła ;) w poprzedniej ciąży też je brałam. Trzymam kciuki za ustanie plamień &&&

Rukmini jak wizyta???

kokardkaa chyba zrobię tak samo jak Ty :)
dzięki dziewczyny za wsparcie. u mnie wszyscy w rodzinie już wiedzą i są tak szczęśliwi że w ogóle nie chcę z nimi rozmawiać o moich obawach bo czuję że ich zawiodę.

Jak tam dzisiejsze wizyty? Trzymam kciuki żeby wszystko było okej :)

Asiaf-Asiula jeśli już to chyba nadczynność a nie odwrotnie. Ja bym jednak nie wyrokowała, te normy według endo są płynne bardzo i mocno korelują z innymi czynnikami. Jeśli ginekologa zaniepokoi, skieruje właśnie do endokrynologa. Ja brałam na niedoczynność Euthyrox i przed ciążą mi odstawili. Teraz mam TSH lekko podwyższone ale do dalszej kontroli.

Asiula ma chyba niedoczynnosc skoro tsh wyszlo ponizej normy tak? Bo Molisek ma duza nadczynnosc bo ma tsh duzo powyzej normy. Glowy nie dam bo dawno sie o tym uczylam ale tu chyba nie bylo odwrotnosci wyniku..

reklama
No właśnie nie :) posłużę się ciocią wiki bo mi się tłumaczyć nie chce: Wartość prawidłowa hormonu tyreotropowego to od 0,27 do 4,2 mj/l. Stężenie poniżej 0,1 mj/l oznacza znaczną nadczynność tarczycy (Hyperthyreois). Stężenie pomiędzy 0,1 i 0,27 mj/l może oznaczać nadczynność tarczycy. W tym wypadku należy wykonać test TRH. Stężenie w przedziale 0,27 i 4,2 mj/l jest wartością prawidłową, świadczy o prawidłowej pracy tarczycy. Stężenie powyżej 4,2 mj/l najczęściej wskazuje na niedoczynność tarczycy.

Do góry