reklama
asiaf
Fanka BB :)
Asiula masz leciutka niedoczynnosc, sadze za na tyle niewielka ze kaze ci to tylko kontrolowac. Bo hormony tarczycy sa naszym malucha potrzebne do rozwoju muzgu ( z tego co pamietam w pierwszej ciazy jak sie zorientowalam ze mam od dawna duza niedoczynnosc i balam sie o malucha...) na szczescie mam nad wyraz madre dziecko
kokardkaa
Colly ja też biorę ladee vit na przemian z kwasem foliowym, jeden dzień to drugi to, aż do końca op.folika później już same witaminy, tak ostatnio moja gin zarządziła w poprzedniej ciąży też je brałam. Trzymam kciuki za ustanie plamień &&&
Rukmini jak wizyta???
Rukmini jak wizyta???
kokardkaa
Auralka hehe niestety to nieodwracalne, będzie jeszcze gorzej Ja potrafiłam rozpłakać się na reklamie coca-coli
kokardkaa chyba zrobię tak samo jak Ty
dzięki dziewczyny za wsparcie. u mnie wszyscy w rodzinie już wiedzą i są tak szczęśliwi że w ogóle nie chcę z nimi rozmawiać o moich obawach bo czuję że ich zawiodę.
Jak tam dzisiejsze wizyty? Trzymam kciuki żeby wszystko było okej
dzięki dziewczyny za wsparcie. u mnie wszyscy w rodzinie już wiedzą i są tak szczęśliwi że w ogóle nie chcę z nimi rozmawiać o moich obawach bo czuję że ich zawiodę.
Jak tam dzisiejsze wizyty? Trzymam kciuki żeby wszystko było okej
Zahri
Zaciekawiona BB
Asiaf-Asiula jeśli już to chyba nadczynność a nie odwrotnie. Ja bym jednak nie wyrokowała, te normy według endo są płynne bardzo i mocno korelują z innymi czynnikami. Jeśli ginekologa zaniepokoi, skieruje właśnie do endokrynologa. Ja brałam na niedoczynność Euthyrox i przed ciążą mi odstawili. Teraz mam TSH lekko podwyższone ale do dalszej kontroli.
reklama
Zahri
Zaciekawiona BB
No właśnie nie posłużę się ciocią wiki bo mi się tłumaczyć nie chce: Wartość prawidłowa hormonu tyreotropowego to od 0,27 do 4,2 mj/l. Stężenie poniżej 0,1 mj/l oznacza znaczną nadczynność tarczycy (Hyperthyreois). Stężenie pomiędzy 0,1 i 0,27 mj/l może oznaczać nadczynność tarczycy. W tym wypadku należy wykonać test TRH. Stężenie w przedziale 0,27 i 4,2 mj/l jest wartością prawidłową, świadczy o prawidłowej pracy tarczycy. Stężenie powyżej 4,2 mj/l najczęściej wskazuje na niedoczynność tarczycy.