reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

Cześć dziewczyny, ale miałam do nadrabiania :)
Wczoraj byłam u lekarza i dostałam l4 i biorę luteinę :( plamienia mam nadal. Dziewczyny ile u Was się utrzymywały plamienia? Bo u mnie dziś już 6 dzień ale dopiero zaczęłam brać luteinę. Mam nadzieję, że jutro się obudzę z czystą wkładką. Strasznie się denerwuję i w ogóle jakiegoś doła łapię.
Lisisca trzymam kciuki za bete ;]
Ewelina u mnie wg USG dziś jest 6tydzień i 2 dzień więc chyba idziemy równo ;]

Witam nowe mamusie, gratulacje!! ;]

reklama
a ten duphaston na co się bierze? na to samo co Luteinę? mi w ogóle lekarz kazał brać witaminy ladee vit (też Wam się kojarzy z depilacją? :p). mówił że wg niego te są najlepsze bo mają wszystko. mają też kwas foliowy ale niby mam brać te witaminy i kwas foliowy aż mi się skończy to opakowanie też.
A od kiedy Wy bierzecie witaminy? bo słyszałam że to podobno od 8 tygodnia. ogólnie ufam lekarzowi ale wiecie, wolę poznać inne opinie ;]

Mitaginga a czemu krwawiłaś? bo u mnie lekarz nic nie znalazł... z dzidziusiem i w ogóle w macicy wszystko ok a robił usg najpierw przez brzuch a później dowcipnie dla pewności. Brałaś coś na to? i też tak na początku? brałaś jakieś leki?
Już mnie nachodzą głupie myśli. ale staram się zająć głowę czymś innym co nie jest łatwe jak się cały dzień leży. Dziś zaczęłam wybierać wózek bardziej intensywnie ale co to będzie jak okaże się że to wszystko na marne? :( muszę jakoś wytrzymać do następnego usg za 3 tygodnie.

Ostatnia edycja:
Ja właśnie mam ponad normę i muszę iść do Endokrynologa ale prywatnie bo panstwowo to na 2018 rok są miejsca,asiaf jak to się obiawia co musialas robić?

Nadczynność bepieczniejsza dla dziecka od niedoczynnosci. Ale leczy sie podobno tym samym czyli syntetycznym chormonem tarczycy ale dlaczego to mnie nie pytaj bo nie chce siebw to zaglebiac :)

COlly ja biorę kwas foliowy i kwas omega 3 + DHA (jak nie zapomnę ;) )

co do zielonej herbaty - też słyszałąm i zarówno w 1 ciąży, jak i teaz piję sporadycznie. SOk malinowy jak najbardziej wskazany. Napar z liści maliny na szybki poród po 38 tc :)

Rukmnini kciuki za wizytę!

Lisica oby wszystkie obawy okazały się zbędne !

Colly - ja np krwawiłam na początku ciąży przez ostre zapalenie pęcherza. Ale to raczej rzadko się zdarza. U ciebie pewnie przyczyną jest niedobór progesteronu skoro na usg nie ma krwiaka czy cech odwarstwiania kosmówki:*

Ważne by leki pomogły. Ściskam mocno :*

Ostatnia edycja:
Colly w 5tc zaczęłam krwawic i trafiłam do szpitala. Miałam krwiaka. Leżałam dwa tyg w szpitalu,brałam dupHaston. W takich syt bierze się albo go albo właśnie luteinę. Lez, bierz leki a będzie ok.

Asiaf dziękuję za wyczerpującą odpowiedź resztę powie mi lekarz jak pójdę,co do witamin to biorę odkąd dowiedziałam się ze jestem w ciąży czyli zrobiłam test(16.09)a już napewno kwas foliowy on jest najważniejszy,żadne z witamin dla kobiet w ciąży nie zaszkodza zresztą można je już brać nawet wtedy gdy planuje się ciąże

reklama
Witam wieczorkiem :)

Molisek ja robilam ostatnio tsh i wyszlo mi 0,291. Niby wynik ok ale pod spodem jest adnotacja z normami ze kobiety w pierwszym trymestrze maja norme od 0,33. No i nie wiem czy sie martwic czy nie. Wizyte mam za 2 tyg dopiero :(

Ja juz leze w łóżeczku z córcia. Moj P w pracy to mam innego lokatora :)
Goscina sie udala bo puscilam tylko jednego pawia :) moze teraz juz tylko lepiej będzie :)

Dobranoc Mamusie :*

Do góry