reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2015

Smerfetka - ja już mam nawet termin genetycznego. Czy warto? Myślę, że tak. Chcę wiedzieć czy moje dzieci są zdrowe. Czy wszystko jest ok.
Za to ja nie będę na pewno robić testu pappa. Zresztą przy bliźniakach i tak on raczej niewskazany :)

reklama
Moj gin od USG mi mowił ze tak naprawde to genetyczne jest ci potrzebne tylko jesli chcesz wiedzieć czy dziecko jest zdrowe. Jeśli chcesz jakoś zaaragowac jakby co. Ale ma tez takie plusy jak to ze mozesz zobaczyc jak tam skacze i fika, mozesz isc z mezem, masz fajne zdjecie i czasem filmik :) No i dobry gin powie ci czy to chlopak czy dziewczynka. :)
Wiec ja ide chetnie mimo ze nie jest to tanie badanie.

Ka_tka bede pisać co mi sie podoba. Jak nie chesz to nie czytaj to jest otwarte forum. I jak narazie to ty wprowadzasz ludzi w blad twierdzac ze wszytkie leki posiadajace progesteron beda dzialaly tak samo.... Co jest herezja prawie ze.
Jedyne co sie pomylilam to z łozyskiem bo faktycznie u nas jeszcze nie jest to lozysko a kosmowka , a blad był z tego ze chodzło mi o funkcje i miejsce a nie nazwe

Asiaf - skasowało mi wpis i już na te twoje mądrości nie chce mi się odpowiadać, ale mam jedną prośbę. Przestań szerzyć czarnowidztwo na forum ciążowym i nie wprowadzaj ludzi w błąd. Tyle ode mnie.

Widzę że nie tylko mnie poruszyło to czarnowidztwo :no: Mykam spać miłej nocy dziewczynki oraz udanych jutrzejszych wizyt :-)

Żeby nie było... Nie biorę dupka, ani luteiny... Tylko witaminy i magnez z wieczora.
I nie kloccie się :-*

Tak, tak ja jutro z rana mam wizytę- 10.30

Dziewczyno tak będą działały tak samo bo substancja czynną jest progesteron czy pochodna dydrogesteron - ale funkcje pozostaja te same. Idź jajkiegokolwiek lekarza się zapytaj )
To chyba jest jasne,

Jestem ciekawa skąd twoja szwagierka wiedziała, że robią jej się mikrowylewy... Hmm czyzby tomograf w ciąży...
No ale nie będę zagłębiać się w to co piszesz.
Bo ogólnie wypierasz się przy kolejnych wypowiedziach tego co pisałaś wcześniej.
Ale masz racje dzięki Bogu nie muszę tego czytać ;)

Ostatnia edycja:
Dziewczyno tak będą działały tak samo bo substancja czynną jest progesteron czy pochodna dydrogesteron - ale funkcje pozostaja te same. Idź jajkiegokolwiek lekarza się zapytaj )
To chyba jest jasne,

Jestem ciekawa skąd twoja szwagierka wiedziała, że robią jej się mikrowylewy... Hmm czyzby tomograf w ciąży...
No ale nie będę zagłębiać się w to co piszesz.
Bo ogólnie wypierasz się przy kolejnych wypowiedziach tego co pisałaś wcześniej.
Ale masz racje dzięki Bogu nie muszę tego czytać ;)

Katka pieprzysz. Nie musza dawac takich samych objawow ubocznych i skoro sie na tym znasz to dobrze o tym wiesz.... Dzialanie na ciaze beda mialy takie samo ale to nie znaczy ze 2 różne leki beda tak samo dzialaly na caly organizam. Jakby tak bie było to nie bylo by tylu odmian tego samego leku. To jest identyczna sytuacja jak z tabletkami hormonalnymi nie powiesz mi że lekarze szukaja odpowiednich tabletek tak dla zabawy skoro wszystkie maja takie same skladniki aktywne. I co zaprzeczysz czybwreszcie dotarlo??

A bratowa wiedziala co jej jest bo wyladowala w szpitalu i to w szpitalu to stwierdzili, jej mama jest anestezjologiem w tyn szpitalu wiec dobrze o nia zadbali.

reklama
Huh najpierw piszesz o ich funkcjach teraz o skutkach :)
Ok, ja kapituluję.
Te same odmiany leków są po to by koncerny mogły zarabiać to raczej dla każdego jest oczywiste, czym różni się ibuorofen od ibupromu? Czy apap od paracetamolu? Jedynie opakowaniem.

O szwagierkę na pewno dobrze zadbali w to nie wątpię.

I już koniec sporu bo jak wiadomo racja jest jak d.upa każdy ma swoja.

Do góry