reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2015

Co do luteiny to jest to progesteron otrzymywany naturalnie chyba z żółtka bądź z liścia (dokładnie juz nie pamiętam) a duphaston jest calkowicie syntetycznym progesteronem (o ile nie przekrece nazwy to dydrogesteron) i kazdy z nich moze inaczej oddzialywac na organizm. Takze mimo ze maja takie samo dzialanie to moga tez inaczej na nas wplywac.

Asiaf jest jeszcze luteina do policzkowa :)

reklama
Zmienili na Luteinę??? Wybacz, ale to co piszesz to bzdura.
Duphaston i luteina to progesteron. Jedno i drugie może wywoływac stany depresyjne bo mają ten sam składnik. I skoro progesteron w duphastonie tak działał na szwagierkę to jak w luteinie móg inaczej zadziałać??? Logiczne to to nie jest.

Susel - ja nie wymiotuję raczej przez ciążę :) a przez tego wirusa cholernego :/

Passoa - jeżeli jest krew i skrzep to najlepiej udać się do szpitala, lekarza. Nie ma co stawiac diagnozy online :)
Zaciskam za was kciuki :*

Dziewczyny ogólnie gratuluję udanych wizyt ;)
Bardzo się cieszę, że wasze dzieciaczki zdrowo rosną.

Nie ładnie pisać ze pisze bzdury jak sie na tym nie zna i sie nie wie? Jesteś madrzejsza od lekarza ktory kazał zamienić i miał racje bi wszystkie objawy uboczne minęly? :p

Jutro wizyta, jejku już nie mogę się doczekać bo jeszcze serduszka nie słyszałam, ostatnio było jeszcze za wcześnie. Wiecie, że jutro zaczynam już 10 tydzień?? jeszcze 3 i bye bye pierwszy trymestr, za szybko to wszystko się dzieje :D

Ja sie martie tym moim ciśnieniem, tak niskiego to nigdy nie mialam, czy któraś też tak ma?

A wogole mąż moj sie zachowuje ostatnio jak dupek, dzisiaj awantyre mi zrobił ze niechcacy obidziłam masza córke jak szłam do lekarza rano, a tak wogóle to zero pomocy tylko pretensje ze za duzo spoe i leże. No cham..

Doktorka mi dziś powiedział ze na początku ciąży można mieć bardzo niskie ciśnienie i dlatego chcę się spać. Wiec chyba nie ma co się martwić, a z facetami taki jest he mój mąż mówi ze mi telefon zabierze albo laptopa bo czytam za dużo i się na kręcam a narazie wszystko dobrze wg niego a ja panikę robie nie potrzebnie :))

reklama
ewelina ja teraz nie pracuję ale w poprzedniej ciąży to ginka pytała mnie czy pracuję i czy chcę l4 i tak co wizytę :). A ja się twardo trzymałam do 8 miesiąca ale nie męczyło mnie tak jak teraz hehe teraz pewnie wziełabym od razu ;)

Do góry