reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

Co do luteiny to jest to progesteron otrzymywany naturalnie chyba z żółtka bądź z liścia (dokładnie juz nie pamiętam) a duphaston jest calkowicie syntetycznym progesteronem (o ile nie przekrece nazwy to dydrogesteron) i kazdy z nich moze inaczej oddzialywac na organizm. Takze mimo ze maja takie samo dzialanie to moga tez inaczej na nas wplywac.

Asiaf jest jeszcze luteina do policzkowa :)

reklama
Zmienili na Luteinę??? Wybacz, ale to co piszesz to bzdura.
Duphaston i luteina to progesteron. Jedno i drugie może wywoływac stany depresyjne bo mają ten sam składnik. I skoro progesteron w duphastonie tak działał na szwagierkę to jak w luteinie móg inaczej zadziałać??? Logiczne to to nie jest.

Susel - ja nie wymiotuję raczej przez ciążę :) a przez tego wirusa cholernego :/

Passoa - jeżeli jest krew i skrzep to najlepiej udać się do szpitala, lekarza. Nie ma co stawiac diagnozy online :)
Zaciskam za was kciuki :*

Dziewczyny ogólnie gratuluję udanych wizyt ;)
Bardzo się cieszę, że wasze dzieciaczki zdrowo rosną.

Nie ładnie pisać ze pisze bzdury jak sie na tym nie zna i sie nie wie? Jesteś madrzejsza od lekarza ktory kazał zamienić i miał racje bi wszystkie objawy uboczne minęly? :p

Jutro wizyta, jejku już nie mogę się doczekać bo jeszcze serduszka nie słyszałam, ostatnio było jeszcze za wcześnie. Wiecie, że jutro zaczynam już 10 tydzień?? jeszcze 3 i bye bye pierwszy trymestr, za szybko to wszystko się dzieje :D

Ja sie martie tym moim ciśnieniem, tak niskiego to nigdy nie mialam, czy któraś też tak ma?

A wogole mąż moj sie zachowuje ostatnio jak dupek, dzisiaj awantyre mi zrobił ze niechcacy obidziłam masza córke jak szłam do lekarza rano, a tak wogóle to zero pomocy tylko pretensje ze za duzo spoe i leże. No cham..

Doktorka mi dziś powiedział ze na początku ciąży można mieć bardzo niskie ciśnienie i dlatego chcę się spać. Wiec chyba nie ma co się martwić, a z facetami taki jest he mój mąż mówi ze mi telefon zabierze albo laptopa bo czytam za dużo i się na kręcam a narazie wszystko dobrze wg niego a ja panikę robie nie potrzebnie :))

reklama
ewelina ja teraz nie pracuję ale w poprzedniej ciąży to ginka pytała mnie czy pracuję i czy chcę l4 i tak co wizytę :). A ja się twardo trzymałam do 8 miesiąca ale nie męczyło mnie tak jak teraz hehe teraz pewnie wziełabym od razu ;)

Do góry