reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

reklama
No ja po wizycie, dzidiuś jest, serduszko jest i sobie bije. Ciżą 8 tydzień 1 dzień więc w miare się zgadza ( od ostatniej wizyty 2 tygodnie temu urosła 2 tygodnie i 4 dni :p )
Wszstko w pożadku, żadnych krwiaków, termin mam na 1.05.2015 ale p. Małgosia ( połozna wróży mi następna kwietnówkę)
Pokłuli mi obie ręcę :(
Karta ciązy załozona :)

Asiaf ty jesteś jakimś lekarzem czy pielęgniarką ? Bo ty masz zawsze strasznie dużo do powiedzenia na tematy medyczne ale te informację są nie do końca sprawdzone i pewne wydaje mi się że ty strasznie przesadzasz zakładając odrazu najgorszę Mówienie kobietą w ciąży o krwiakach i nie doklejonych łożyskach czy wrzodach jest troszkę nie na miejscu wiadomo że kobiety w ciąży wszystko bardziej przeżywają ty najlepiej powinnaś o tym wiedzieć bo już jesteś mamą i pewnie wiesz jak mmożna się zestresować słuchając takich domysłów nie można odrazu zakładać najgorszego tylko być jak najbardziej pozytywnie nastawionym takie jest moje zdanie co do tych wszystkich przypuszczeń
ty no nie mieszaj nikomu nie mówiłam że może mieć krwiaka czy odklejone łożysko no co ty??
A chyba lepiej wiedzieć że krew w wymiocinach to jednak może nie być tylko pikuś i lepiej to sprawdzić no nie??
Ja jestem przeciwnikiem cieszenia się z byle czego i nastawiania się pozytywnie i nie zauważania niebezpieczeństw. Nastawmy się wszystkie pozytywnie i nie chodź my do lekarza wogólę, bo przecież na pewno będzie dobrze... Trzeba być realista, a nie liczyć że jak dziecko wylazło na drabine to może z niej nie spadnie...

Ja w pierwszej ciżzy jadłam kilogramami mandarynki :) Matko raz zjadłam tylę ża mi az język zdrętwiał, nie mogłam przez jakiś czas jesc bo od minimalnej ilości soku mi ten język drętwiał. Później przestało wiec jadłam dalej tylko się troszkę ograniczałam. A ja właśnie miesożerna jestem i nie zmieniło mi się specjalnie. Za to owoce chętnie do tego zjadam a wcześniej nie przepadałma za owocami, wolalam już prędzej wazywa.

asiaf z tego co pamietam sam wczoraj pisałas otym że nie jesteś za zaglądaniem przez lekarza miedzy nogi co wizyte a teraz odwracasz kota ogonem ja nie twierdze ze nie trzeba chodzić do lekarza sam chodze lub dzwonie odrazu jak mnie cos za niepokoi ale nie zakładam odrazu najgorszęgo i jestem optymistką i to nic złego że zwszę uważam że trzeba myśleć pozytywnie może jestem młoda bo mam 24 lata i pewnie jeszce dużo nie wiem ale już sporo przeszłam w swoim życiu jeżeli codzi o latanine po szpitalach i zawszę mi powtarzano że trzeba być pozytywnie nastawionym i to się sprawdzało dltego tak w to wierzę i to nic złego nadzieja umiera ostatnia

reklama
Do góry