reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

Dziś złapałam się na tym, że głaszczę brzuch i mówię do niego. :zawstydzona/y:
Eech, chciałabym już pogłaskać piłeczkę a nie tłuszczyk. :-) Widziałam u innych mam, że wstawiają zdjęcia rosnących brzuszków. Kiedy by będziemy tak robiły? Ja chcę już teraz. :wink:

reklama
O kurka ale tu się dzieje! Byłam ostatnio na 52 stronie, a tu dziś 148... :sorry2::tak:

Ja tylko melduję, ze dziś idę do gin i mam zamiar:
a) zobaczyć serduszko
b) nie zobaczyć krwiaka.

Pozdrawiam wszystkie majóweczki! :-)

asiaf z tego co pamietam sam wczoraj pisałas otym że nie jesteś za zaglądaniem przez lekarza miedzy nogi co wizyte a teraz odwracasz kota ogonem ja nie twierdze ze nie trzeba chodzić do lekarza sam chodze lub dzwonie odrazu jak mnie cos za niepokoi ale nie zakładam odrazu najgorszęgo i jestem optymistką i to nic złego że zwszę uważam że trzeba myśleć pozytywnie może jestem młoda bo mam 24 lata i pewnie jeszce dużo nie wiem ale już sporo przeszłam w swoim życiu jeżeli codzi o latanine po szpitalach i zawszę mi powtarzano że trzeba być pozytywnie nastawionym i to się sprawdzało dltego tak w to wierzę i to nic złego nadzieja umiera ostatnia
Bo absolutnie nie jestem za zaglądaniem lekarza miedzy nogi co wizyte a wręcz w ogóle bez zaglądania jeśli nie ma takiej potrzeby ale do czego to piszesz bo nie zrozumiałam??
Bo rozumiem że uważasz że kogos straszę ale skoro ktoś pyta o konkretna żecz to chyba mogę napisać co wiem? Nie musze kłamać że to żaden problem, nic nie pokojącego i zupełnie normalne. Czasem lepiej postraszyć żeby ktoś pojechał natychmiast do lekarza niż "poczekać do jutra- jak będzie za późno".

No ja też mam ciaze wysokiego ryzyka i mam skierowanie tam bo podobno tam są 2odzdzialy patologii ciąży, po remoncie niby. I właśnie lekarz polecił mi udanie się tam do poradni...

Aurelka a co u Ciebie jest powodem ciąży wysokiego ryzyka? Jak sobie radzisz z tym? Bo mi jak wczoraj lekarz o tym powiedział ze musze być pod opieką kogoś kto ma dostęp do patologii ciąży i taka ciążę prowadzi to ryczałam, mój mąż juz powiedział ze za bardzo się przejmuje ze jest dobrze i moje nerwy odbija się na dziecku ale ciężko mi po prostu...

Mam cukier na skraju normy bo od 93 jest podejrzenie cukrzycy ciążowej i tyle mam nad czczo 93,a ciśnienie zmierzył 2razy miałam 138/88 potem 140/90 i juz ze nadciśnienie tetnicze mogę mieć, to 2czynniki wiec ciaza zwiększonego ryzyka:((

Nie o to mi chodzi że kłamiesz poprastu się nie zrozumiałyśmy

No to chyba się nie zrozumiałyśmy bo ja dalej nie wiem o co chodzi. Nikoro nie chciałam straszyć ale wybacz jestem realistka a zapytana jak znam odpowiedź albo wydaje mi się że znam , odpowioadam jak umiem. Nikt nie może mnie zmuszać do zmiany podejścia do zycia, jestem ostrozna jeśli chodzi o tak delikatne sprawy jak ciąża. Nie była bym dobrym ginekologiem, chyba że w Angli gdzie do 12 tygodnia nikt nie traktuje kobety jak ciężarnej. Chociaż uważam że luteina czy duphaston nie jedno normalne zdrowe dziecko już uratowały w pierwszych tygodniach.

Auralka to otwieraj nowy temat i wstawiaj fotki! Mam nadzieję, że niedługo dołączę :-)
Tutaj gdzieś na forum czytałam, że przy drugiej ciąży brzusio szybciej wychodzi.

reklama
Do góry