reklama
Ogarnełam się trochę
Didi nie martw się, na kolejnej wizycie zobaczysz fasolkę.
Mitaginka gratuluję serduszka. Fajnie że udało ci się zdobyć skierowania, zawsze to parę groszy w kieszeni
Napiszę teraz jak ta moja ciąża bliźniacza wygląda. Więc jest to ciąża bliźniacza jednoowodniowa, także nie będzie łatwo, z tego co powiedział lekarz ze jeden zarodek może być silniejszy i zabierze pokarm drugiemu więc połowa ciąż tego typu kończy się porodem jednego dziecka. Poza tym istnieje duże ryzyko wad rozwojowych, bliźniaków syjamskich ale to już sama na necie wyczytałam.
Miałam być spokojniejsza po tej wizycie a jest jeszcze gorzej aż płakać mi się chce. Strasznie się martwię.
A najbardziej mi utkwil w pamięci tekst lekarza " proszę się nie martwić, ja zdecyduje się poprowadzić tą ciążę, miałem taki przypadek i udało mi się załatwić poród w Gdańsku"- to jest 400 km ode
mnie
Didi nie martw się, na kolejnej wizycie zobaczysz fasolkę.
Mitaginka gratuluję serduszka. Fajnie że udało ci się zdobyć skierowania, zawsze to parę groszy w kieszeni
Napiszę teraz jak ta moja ciąża bliźniacza wygląda. Więc jest to ciąża bliźniacza jednoowodniowa, także nie będzie łatwo, z tego co powiedział lekarz ze jeden zarodek może być silniejszy i zabierze pokarm drugiemu więc połowa ciąż tego typu kończy się porodem jednego dziecka. Poza tym istnieje duże ryzyko wad rozwojowych, bliźniaków syjamskich ale to już sama na necie wyczytałam.
Miałam być spokojniejsza po tej wizycie a jest jeszcze gorzej aż płakać mi się chce. Strasznie się martwię.
A najbardziej mi utkwil w pamięci tekst lekarza " proszę się nie martwić, ja zdecyduje się poprowadzić tą ciążę, miałem taki przypadek i udało mi się załatwić poród w Gdańsku"- to jest 400 km ode
mnie
Joan83 zamartwianie się napewno nie pomoże. Trzeba być dobrej myśli.
Fajnie że lekarz miał już podobny przypadek. Zawsze to już jakieś doświadczenie. Jak będzie trzeba to pakuj się i jedź do Gdańska. Tam mają dobrze wyposarzony szpital jeśli chodzi o noworodki. Głowa do góry! Będzie dobrze!
A kiedy masz następną wizyte?
Fajnie że lekarz miał już podobny przypadek. Zawsze to już jakieś doświadczenie. Jak będzie trzeba to pakuj się i jedź do Gdańska. Tam mają dobrze wyposarzony szpital jeśli chodzi o noworodki. Głowa do góry! Będzie dobrze!
A kiedy masz następną wizyte?
asiaf
Fanka BB :)
Choćby to czy nie mam inf w pochwie, w poprzedniej ciąży miałam co rusz ;-)
Wiesz ja jestem ździwiona bo mój gin mibw pierwszej ciazy miedzy nogi nigdy nie zagladał. Jak miala bym jakąś infekcję to bym o tym wiedziała i mu powiedziała. A cytologie i wymaz paciorkowca pobierała mi położna
reklama
Ja dzis bylam na wizycie u lekarza myslalam ze mi bedzie prowadzil ciaze ale zmienilam zdanie ... mierzyl mi cisnienie 2 razy raz miala 140/80 a dzis 138/88 i na podstawie tego ze moge miec zagrozona ciaze bo moge miec nadcisnienie, on uwaza ze powinnam isc do kogos kto zajmuje sie patologia ciazy lepiej uwazac wczesniej i ze w sumie po usg widzi ze wszystko sie dobrze rozwija i raczej bedzie dobrze.... Smutno mi strasznie((