reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

reklama
Witam dziewczynki, wedlug kalkulatora termin wyskakuje na 18 maja ;-) a moje urodziny są 17 maja ;-) piekny prezent bede miała ;)
jestem w 6 tygodniu z pierszym dzieckiem bardzo wyczekanym, nie wiem co i jak, licze na pomoc i wsparcie, a i zycze wam wszystkiego najlpeszego na te 9 miesiecy które są przed nami.

Basiu ja tez na Twoim miejscu udalabym sie do szpitala zeby wyjasnic sytuacje trzymam kciuki &&&

Passoa witam bardzo serdecznie na majóweczkach :-)

Witam dziewczynki, wedlug kalkulatora termin wyskakuje na 18 maja ;-) a moje urodziny są 17 maja ;-) piekny prezent bede miała ;)
jestem w 6 tygodniu z pierszym dzieckiem bardzo wyczekanym, nie wiem co i jak, licze na pomoc i wsparcie, a i zycze wam wszystkiego najlpeszego na te 9 miesiecy które są przed nami.
Witaj ;)
A mnie smutki dopadaja. Jakaś tama czuje się nieszczęśliwa nie wiedzieć czemu.maz mnie kocha syn cudowny szef super zareagował a ja rycze
A no takie dziwne istoty z nas te hormony robią :)
Nie smutaj jutro będzie lepiej :*
witajcie dziewczyny, nie mam niestety dobrych wiadomości, moja beta ani nie wzrosła ani nie spadła, teraz tylko nie wiem co mam robić, czekać czy iść do ginekologa...?
:-(
Ja bym do szpitala podjechała. Wygląda na to, że ciąża się nie rozwija bądź zagnieździła się nie tam gdzie trzeba, a to zawsze lepiej sprawdzić. Ściskam Cię mocno :***
Hej dziewczyny. Jak wczoraj pisałam BETA ładna, dziś miałam wizyte u gina... i jest pęcherzyk i ciałko żółte :)
Wg usg ciąża jest tydzień młodsza, ale lekarz powiedział, że nie mam się tym sugerować, bo rzeczywisty rozmiar powie mi dopiero, jak będzie biło serduszko :)

W pracy też już wiedzą, dostałam zaświadczenie od gina :) Przyjęli ok. Teraz czekam na wizytę za 2 tygodnie ;) Jak będzie serduszko to chyba idę na pełne zwolnienie, bo pracuje w ten sposób, że dużo dźwigam :)

Także wszystko ok :)

Jeśli chodzi o samopoczucie też jest ok, poza bolącymi piersiami :)

Coraz częściej sięgam po ogórki kiszone :)
Super, że wizyta udana i że w pracy dobrze przyjeli info o ciąży :)
Dziewczyny, właśnie wracam z usg i trafiłam chyba na niekompetentną ginekolog albo naciągaczkę. Na początku badania usg stwierdziła, że jest serduszko bla bla, ze 5 tydzien i 4 dzień ciąży (podejrzane trochę dla mnie, no ale ok), a potem nagle stwierdziła że ciąża bardzo młoda i że serca jeszcze nie widzi! Zapytałam dlaczego wcześniej twierdziła że widzi to nie pptrafiła odpowiedzieć. Naciągała mnie na kolejną wizytę za 2 tyg, ale kolejnych 100funtów na pewno jej nie zostawię. Kurcze, wiem tyle co wiedziałam wcześniej - że jestem w ciąży. Więcej nic. Jestem załamana.
A no też bym się wkurzyła gdyby mnie tak lekarka potraktowała. Jakaś naciągaczka Ci się trafiła :confused:
Po kiego grzyba ktoś taki zostaje lekarzem :what:
Witajcie Majowe MAMUSIE:)
Chciałam zapytać czy mnie do siebie przyjmiecie?
Zapraszamy :)

Ja dziś miałam dość zalatany dzień. Z fryzurą żeśmy trochę się namęczyły, ale efekt mnie zadowala więc kolejny punkt na mojej liście odhaczony. Byłam w bibliotece i wypożyczyłam: "Nadzieję" K.Michalak i "przepis na życie" Pilaszewskiej. Odebrałam córę z przedszkola, zajrzała znajoma na ploty. Spróbowałam szybkiego ciacha z delecty i całkiem niezłe ono. A teraz wykąpana zaraz zabieram się za czytanie. A potem Batmana sobie z moim chłopkiem obejrzę. Nikola już śpi więc mamy wieczór dla siebie, a ja nawet w miarę dobrze się czuję ;)

Obym tylko spać mogła.
Miłego wieczoru :*

Zab nie boli ale za to boli i spuchlo miejsce wstrzykniecia znieczulenia. Ale nie az tak bardzo zeby brac leki i mam nadzije ze szybko przejdzie.

Basia dziewczyny maja racje powinnas natychmist isc do lekarza, ciaza poza maciczna moze rozwloć ci jajowód a obumarla ktora sie nie wyczysci samoistnie moze ci zrobic straszny stan zapalny.

Ja znów z wieczora zaglądam i znów masa nadrabiania hehehe

engacka współczuje nieudanej wizyty ale co zrobić, postaraj się nie przejmować, może taka właśnie strategia tej ginki żeby jak najwięcej kasy z ludzi wyciągnąć :(

asiaf oby ząb nie bolał, ja jednak bałabym się znieczulenia w pierwszym trymestrze

Monika doczytałam że z plecami już ok :) cieszę się bardzo

Katka podziwiam książka, film a ja tylko myślę żeby się położyć już.

Basia daj znać jak się sprawa rozwinęła, pojechałaś na szpital?

Co wiecej wybaczcie nie pamiętam :rofl2: jak mąż wróci i ogarnie mi forum na telefonie napewno będę bardziej na bieżąco, na razie mam jakąś blokadę i nie mam pojęcia jak się tego pozbyć :)

reklama
dzięki dziewczynki za wsparcie :)
w sumie to już sie pogodziłam że tym razem sie nie udało..
postanowiłam, ze zaczekam do poniedziałku, jeśli nic się nie wydarzy zadzwonię do lekarza i zapytam co mam robić,
to dopiero 35d.c. więc chyba nie stanie się tragedia jak jeszcze 2, 3 dni poczekam.
pozdrawiam Was i mocno ściskam :*

Do góry