reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

muszelka ja nie jestem królową kuchni,mój P. zazwyczaj gotuje,ale kupiliśmy dzisiaj zwykłą surową kapustkę,a że czasu było niewiele,po prostu dorzuciliśmy już do farszu łazankowego... :-D I tak wyszło super.
Lorelain mój facet ma różne pomysły kulinarne,ostatnie łazanki były na whisky :sorry: Szkoda dobrego trunku w sumie,bo lubię,ale wyszły nieziemskie...A że dzisiaj kategorycznie zabroniłam kupować whisky wyłącznie w celach kulinarnych,zresztą w ogóle co to za marnotrawstwo pieniędzy :wściekła/y:, to łaskawie udzieliłam zgody na dodanie odrobiny piwa. I naprawdę,nie kłamię,wyszło super.:-)
Ja jestem "zajawiona",jak to się ponoć teraz mówi w Polsce,żeby być trendy :-D,na to moje Ausbildung na położną...W sumie przeczytałam,że podobno aplikuje ok 1000 osób na 15-30 miejsc...ale nawet jeśli mi się nie uda,co jest prawie pewne,bo jestem Polką,a nie Niemką :sorry:,to jednak będę miała poczucie,że coś chciałam zrobić i o coś się starałam...Zobaczymy. Przecież nie będę całe życie kelnerką,sprzątaczką...nie to,że mam coś przeciwko. Po prostu to nie dla mnie - wiadomo,że z czegoś żyć trzeba,ale tak np 30 lat z tacką z burrito zapieprzać?? :szok:

reklama
karotka00- hehe...nie wiedzialam, ze jest cos takiego jak gotowy farsz do lazanek:) a polozna, to chcialam byc cale zycie i przyjmowac porody domowe, ale nie wyszlo. teraz pracuje w sluzbie zdrowia i szczerze, to w Polsce, pewnie bardziej sie oplaca z tacka burrito zapieprzac. ale Ty jestes w Niemczech, to tam chyba inna sytuacja?
okej!ja juz zmykam dobranoc

Ostatnia edycja:
muszelka bo mój luby najpierw zrobił "wkładkę" do makaronu,a potem dodał makaron.:-) Ja tam się nie znam,ale wyszło super. A jeśli chodzi o życie w Niemczech,jak dla mnie,jest o wiele lepiej niż w Polsce,tęsknię za naszym krajem bardzo,ale nie mogę myśleć tyko o sobie,mam też 3-letnią córkę...:sorry: Zaczęłam się powoli przyzwyczajać do tego,że nie wrócę raczej długo do PL i dużo mi takie myślenie ułatwiło... Co do zawodu położnej,strasznie zazdroszczę naszej Noelle,wiem,że to na pewno jest bardzo ciężki zawód,ale urzekł mnie po prostu,i to nawet nie dzisiaj...już dawno temu.;-)

Hej laseczki!!!
Witam skoro swit:D Własnie wmuszam w siebie sniadanie. Wygląda poki co na to,ze wczorajszy kryzys dzisiaj sie nie powtorzyl aczkolwiek kto to wie:szok:

karotka00 kochana!! widze,ze wywiad juz zebralas co i jak ,zeby studia podjąc:D nie zrazaj sie ani swoim wiekiem ani samym zawodem. Zemna studowały dziewczyny ktore byly grubo po 30 . I teraz z powodzeniem podjely prace w zawodzie. Same studia tez sa ok,momentami ciezkie ale satysfakconujace:d A co do ewentualnej ciazy ,to pare dziewczyn zafasolkowalo w trakcie i jakos skonczyly studia:d Wiecto zadna przeszkoda:D

ale wstac skoro swit trzeba,ale to raczek kwestia tego ze ja musze dojezdzac do pracy dobry kawalek:szok:

do uslyszenia wieczorem:*

aga_27, witaj i napisz coś więcej, kiedy testowałaś? byłaś juz u gina? masz już dzieciaczki?

i witam porannie wszystkich:-)
znad kawki lurowatej... bleee. jeszcze troche i przerzucę się na czerwona herbatę, bo z zieloną ponoc w ciaży trzeba uważać... chociaż nie pamietam dlaczego:eek:

ja załatwiłam wczoraj dentystę, bo w ostatniej ciaży ząbka straciłam jednego, dziurenka w ciagu kioku dni wywołała ostry stan zapalny no i zdecydowałam sie na rwanie zamiast na faszerowanie sie antybiotykami i leczenie kanałowe... więc teraz prędziutko pobiegłam na przegląd i na szczęście wsio OK. tylko mam bardzo na dziąsła uważać (mam z nimi lekkie problemy) i jak to powiedział dentysta "nitkować do obłedu"... do kontroli w grudniu...

do wizyty u gna równo 14 dni:-) troche sie boję, to czekanie męczy... w pierwszej ciaży to był taki szok że się udało, ze robiłam test w 53 dniu cyklu, a w 57 już był ginek... dowiedziałam sie tak późno, bo miałam zmianę lekarstw i myślałam, ze po prostu cykl mi sie rozjechał a objawów nie miałam, więc był niezły szok... już pomijam, ze nie spodziewajac sie ciąży dzień przed robieniem testu byłam na 30 urodzinach koleżanki i nie oszczędzałam sie specjalnie z alkoholem:baffled:

miłego dnia dziewczyny:tak:

Dziękuje za miłe powitanie mnie na forum:)

Dziewczyny a jakie macie objawy? ja po śniadaniu mam mdłości To dla mnie nowość bo z Ignasiem nic takiego nie miało miejsca:)

kora30 - A próbowałaś może Ricore? pycha.. :) w sam raz na okres ciąży.

Witam wszystkie nowe majowki

A moje slonce od 7:30 juz buszuje. Zaraz musze chyba zmienic jej pieluche bo dochodzi mnie jakas podejrzana won :eek:

Co do objawow, ja w poprzedniej ciazy na poczatku nie mialam prawie rzadnych, tylko piersi odczuwalam, tak ani mdlosci ani nic, teraz to samo, a z piersiami to nawet nie zauwaze bo mala jeszcze wieczorem robi kilka lykow z cycusia do snu. Chyba musze na dniach ja definitywnie odstawic.

reklama
Dzień dobry;
Noellka wstajesz o barbarzyńskich porach :-D

Cześć dziewczyny!
Przyjmiecie do siebie kolejną "majóweczkę"? :)
Witaj majóweczko :tak:

Dziękuje za miłe powitanie mnie na forum:)

Dziewczyny a jakie macie objawy? ja po śniadaniu mam mdłości To dla mnie nowość bo z Ignasiem nic takiego nie miało miejsca:)

kora30 - A próbowałaś może Ricore? pycha.. :) w sam raz na okres ciąży.

Ja mam mdłości i jestem senna. Mdłości przychodzą o różnych porach, tak samo jak senność.
No i cycki mnie trochę bolą.

A Ricore faktycznie pycha.

Citrus gdzie się chowasz z testem?

Do góry