Oooo ale miałam teraz lekturę z waszych postów do czytania
Nie wiem czy zdołam na wszystko odp,więc przepraszam,jeśli kogoś pominę:
paulink ja już wspominałam,że mi beta wyszła dopiero ok 10 dni po terminie @,jak nie później,więc nie przejmuj się,to jeszcze nic nie znaczy ;-)
citrus ten test ma tam zostać do jutra,a wredne mały na pewno w taką pogodę śpią i nie obudzą się nawet jeszcze za 9 miesięcy
biedroneczka witaj kochana :-)
noelle u mnie ok,nawet kurs dzisiaj fajnie zleciał,jutro na szczęście wolne
No i dowiedziałam się o te położne tutaj,tzn. studiowanie, że nie trzeba iść na studia,można zrobić tylko tzw. Ausbildung,czyli jakby naukę zawodu (ponoć tutaj nawet bardziej polecane
), który trwa 3 lata i nie ma specjalnych wymagań,tylko szkoła średnia ukończona (chyba może być nawet bez matury
) i język niemiecki zdany na poziomie B2, ja kończę właśnie B1,ale jeśli istnieje choć cień szansy,że mam szansę
,to nawet się nie zastanawiam. Oczywiście to zależy też od tego,czy "zaszłam" w tym cyklu,czy też nie,ale bez względu na wszystko,nie zrezygnuję.
Wszyscy pukają się w łeb i mówią,że sobie nie dam rady,że co mi odbiło,że nie mam już 18 lat (hallo! mam 24, mogę sobie tutaj Ausbildung robić do 30 roku życia....
)i ogólnie strasznie mnie dołują...Nie rozumiem,dlaczego często jest tak,że zamiast komuś dopingować i pocieszyć dobrym słowem,ludzie wolą wbić szpilę tam,gdzie najbardziej boli,tym samym mając z tego jakąś chorą satysfakcję.
I żeby móc powiedzieć "A nie mówiłam..."
A tak optymistycznie, mam dzisiaj bardzo dobry humorek,mimo że pogoda raczej średnia,ale .. co tam... Mój P. robi łazanki,więc szykuje się pyszna obiado-kolacja.
Ah,no i
emalia ja oczywiście też bardzo się cieszę,że wszystko ok i tak ma zostać.Ba,MUSI!!