reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Melduję się na pokładzie! ;-)
Dzisiaj mam dziwny dzień, bo nie idę do pracy. Chciałabym nie brać już urlopów do końca tego roku, zobaczymy, co mi z tego wyjdzie.
Wielki dzień, bo idę do lekarza po południu i będę cokolwiek wiedziała (no, może płci nie poznam...).
A później się zastanowię, jakiego chcę mieć lekarza i będę decydować...

Wzięłam sobie do serca te wszystkie wczorajsze dietowe dyskusje i tego ciasta czekoladowego nie upiekłam...

reklama
Gratuluje Citrus.
Ja dzis musze isc do pracy i zaczac zdawac wszystkie moje sprawy. Strasznie sie boje tej zmiany pracy od pazdziernika. U mnie teraz tak jak w poprzedniej ciazy brzuszek wywalilo mi od samego poczatku. Wtedy tez brzuch mi sie nie zmienial do mniej wiecej 6 miesieca. Tylko wtedy wszyscy w pracy wiedzieli o ciazy, a teraz musze sie przed nowym szefem poki co ukrywac :( Latam po sklepach i szukam garsonek i garnitorow, ktore by mi to maskowaly :( Ale ciezko cokolwiek eleganckiego i maskujacego znalezc. Moja tesciowa sie smiala, ze moj szef zawalu dostanie jak mnie w pierwszy dzien w zaawansowanej ciazy zobaczy (ostatni raz widzial mnie na zywo 6 miesiecy temu). A teraz sniadanko i uciekam do pracy. Milego dnia wszystkim, a przede wszystkim tym wizytujacym dzisiaj :)

Jeden dzień w pracy po urlopie - i już przeziębiona
unhappy.gif

Iownka myślę już o L4, bo jakoś nie wyobrażam sobie chorować w tak wczesnej ciąży.. ja sobie jakoś poradzę, ale boję się o maleństwo....

Też miałam różne obawy, jak u mnie w pracy panowała ostatnio jakaś epidemia ropnego zapalenia gardła? Ludzie brali antybiotyki wokół mnie i byli naprawdę bardzo chorzy. Ale jakoś na razie cudem nie złapałam...
Jest to na pewno duże ryzyko i kwestia indywidualnej decyzji...

Wstaaaaaałam. Śniło mi się, że zbluzgałam moją dyrektorkę z liceum :szok: Wiecie, ja jestem z tych przeklinających niemożliwie z wściekłości, ale nadmiar hormonów wywołuje u mnie chyba agresję senną, bo wczoraj biegałam z berettą i strzelałam do ludzi :-D

Biedroneczka, po pracy super :) Moja szefowa to złota kobieta, 8 lat starsza ode mnie, niezwykle pozytywna i energetyczna, świetna specjalistka w swojej branży, jestem nią zachwycona! Wczoraj mi się kazała ciepło ubierać, żebym nie zmarzła w pracy (na recepcji jak się siedzi, trochę jednak chłodno - na zamkniętym przyznam się, gdzie pracuję :p) i powiedziała, żebym sobie spacerowała, jeśli mam kłopoty z niewydolnością żylną (to taka mądra nazwa dla żylaków :-p). Ogólnie praca bardzo fajna, ostatnio tłumaczyłam artykuł z angielskiego, a wczoraj robiłam tabele w Wordzie. Dużo sympatycznych ludzi się przewija i właściwie nawet nie przeszkadza mi, że pracuję do wieczora :)

I ciągle myślę o moim małym Ufoku :-D (btw, to wręcz fascynujące, że przez kilka tygodni ludzki zarodek „przebiega” wszystkie ogniwa łączące nas ze zwierzętami: przez krótki czas ma ogon, skrzela, błony między palcami, przypomina więc zarodek ryby, płaza, a w końcu przodka naczelnych.). Przez to wczorajsze USG i bijące serduszko stał się dla mnie... bardziej realny? Bardziej namacalny, bardziej świadomy. Jasna cholera :D

Cześc kochane;

Witajcie majóweczki :)
tydzień temu zobaczyłam dwie kreseczki, więc nieśmiało dołączam. Nie będę mieć tyle czasu co kilka lat temu, żeby spędzać na forum hihi, ale czasem z pewnością będę tu zaglądać.
Życzę miłej, spokojnej i udanej ciąży wszystkim mamusiom.

Witaj. Gratuluję II

Wróciłam z pracy i daję znać.

Serduszko mojego ufolka bije sobie w najlepsze, sam ufolek (W. jest przekonany, że dziewczynka) ma już całe 9,6 mm - ooooogromny, nie ma co :-D

Szybko płeć dało się rozpoznać :-D

Gratuluje Citrus.
Ja dzis musze isc do pracy i zaczac zdawac wszystkie moje sprawy. Strasznie sie boje tej zmiany pracy od pazdziernika. U mnie teraz tak jak w poprzedniej ciazy brzuszek wywalilo mi od samego poczatku. Wtedy tez brzuch mi sie nie zmienial do mniej wiecej 6 miesieca. Tylko wtedy wszyscy w pracy wiedzieli o ciazy, a teraz musze sie przed nowym szefem poki co ukrywac :( Latam po sklepach i szukam garsonek i garnitorow, ktore by mi to maskowaly :( Ale ciezko cokolwiek eleganckiego i maskujacego znalezc. Moja tesciowa sie smiala, ze moj szef zawalu dostanie jak mnie w pierwszy dzien w zaawansowanej ciazy zobaczy (ostatni raz widzial mnie na zywo 6 miesiecy temu). A teraz sniadanko i uciekam do pracy. Milego dnia wszystkim, a przede wszystkim tym wizytujacym dzisiaj :)

Powodzenia w poszukiwaniach. Szefa faktycznie może lekko migotanie przedsionków zaskoczyć na widok brzuszka. Ale myślę, że skoro 6 miesięcy na ciebie czekali to tak łatwo nie zrezygnują.

Jeden dzień w pracy po urlopie - i już przeziębiona
unhappy.gif

Zdrówka życzę. Może faktycznie lepiej na l4 troszkę posiedzieć.

Witajcie majóweczki :)
tydzień temu zobaczyłam dwie kreseczki, więc nieśmiało dołączam. Nie będę mieć tyle czasu co kilka lat temu, żeby spędzać na forum hihi, ale czasem z pewnością będę tu zaglądać.
Życzę miłej, spokojnej i udanej ciąży wszystkim mamusiom.

ja również życzę Ci spokojnej i bezproblemowej ciąży :tak::tak::tak: zaglądaj do nas jak tylko będziesz mogła :-)

Dziendoberek

Oj jak mi sie zieeewa...
Dzis rano badania (na szczescie jest filia przychodni na terenie mojej firmy) a 16:40 wizyta enefzetowa... 3majcie sie cieplo!

Citrus - wielkie gratulacje!

trzymam kciuki!
Melduję się na pokładzie! ;-)
Dzisiaj mam dziwny dzień, bo nie idę do pracy. Chciałabym nie brać już urlopów do końca tego roku, zobaczymy, co mi z tego wyjdzie.
Wielki dzień, bo idę do lekarza po południu i będę cokolwiek wiedziała (no, może płci nie poznam...).
A później się zastanowię, jakiego chcę mieć lekarza i będę decydować...

Wzięłam sobie do serca te wszystkie wczorajsze dietowe dyskusje i tego ciasta czekoladowego nie upiekłam...

na wizycie na pewno wszystko będzie dobrze :tak::tak::tak: bede czekała na jakies wiadomosci :-)

zapominajka - a ty o której masz dzisiaj wizyte?

citrus - kiedy masz następną wizyte? ... mówił coś lekarz z jakiego powodu mogłaś mieć te plamienia?

Sun - u mnie w pracy problem chorobowy ten sam, w zeszłym roku o tej porze mialam zapalenie płuc bo świry w biurze mega wieją klimatyzacją a na hali produkcyjnej bardzo ciepło od maszyn i tak sie wchodzi z zimnego do ciepłego. Ja sie ciesze ze jestem na l4 bo nie wiem jak ja bym dala rade w pracy przy tych mdłościach. Oby tylko wszystko było dobrze.

reklama
Dziewczyny, mnie dopadla jakas paskudna infekcja
boje się o maleństwo :(
zeszly tydz juz mialam katar i oslabienie, lezalam, bralam czosnek+miód+sok z cytryny, myslalam ze bezie lepiej
a dzis w nocy spac nie moglam, klucha w gardle, bol gardla, migdalkow, bez sil. juz nie wiem co mam brac
bo jak wiadomo z lekami cienko, maz tylko rano zakupil mi w aptece jakis syrop dla kobiet w ciazy - *spam*
i ziolowe tabletki do ssania, płukalm gardło szałwią, co więcej?
mam imbir -ale czy mozemy jesc w naszym stanie?ktos wie jak przyrzadzic?
ide do lekarza przed 15, ale nie wiem co wiecej mi moze pomoc

jak macie jakies swoje sprawdzone sposoby, czekam na porady/przepisy

Do góry