reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Biegnij do lekarza, na pewno Ci coś sensownego doradzi. Może każde Ci leżeć jakąś określoną ilość dni, a potem zgłosić się, jakby nic się nie zmieniło?
Jesteś na L4?

reklama
Zapominajka, no kombinowaliśmy tak, jak mądrzy ludzie napisali w sieci, że dziewczyńskie plemniki wytrzymują dłużej. Oby się udało, bo zaczynam się coraz mocniej przekonywać do dziewczynki :-p

Lorelain, nie, w ogóle się do tego nie odniósł, a ja zapomniałam zapytać. Wspomniałam rzecz jasna o plamieniu już na początku, ale widocznie nie było to nic tak poważnego, by się tym przejąć, bo po badaniu i USG już na ten temat lekarz nie wspomniał. Dlatego mam nadzieję, że i w Twoim przypadku znów się okaże, że to tylko typowe dla wczesnej ciąży mini plamienie, lub krwiaczek, o którym mówiłaś :)

Btw, znów lekarz zapytał, czy chcę zwolnienie. Trochę mnie to zdziwiło, bo jakoś tak na mój gust strasznie tymi zwolnieniami rzuca na lewo i prawo, zupełnie bezzasadnie :) Zresztą pracuję na zlecenie, a szefowa powiedziała mi, że mogę pracować dotąd, dopóki będę mieć siłę, więc bez stresu :))) A póki jest okej, chcę zarobić i odkładać po grosiku na dziecko, to chyba rozsądne, co?
Poza tym opracowałam sobie na początku ciąży nową metodę oszczędzania (bo jestem niestety strasznie rozrzutna i nigdy nie umiem na nic zaoszczędzić :///). Za każdym razem, gdy wracam z zakupów i mam w portfelu jakieś drobne, wrzucam je do słoika. Niby grosze, bo tu złotówka, tu piątka, tu dycha, ale grosz do grosza i nagle się okazuje, że jest już tego trochę. Dla mnie idealne rozwiązanie, bo nie stać mnie, żeby wrzucić do słoika dwie stówy co kilka dni :-D

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, mnie dopadla jakas paskudna infekcja
boje się o maleństwo :(
zeszly tydz juz mialam katar i oslabienie, lezalam, bralam czosnek+miód+sok z cytryny, myslalam ze bezie lepiej
a dzis w nocy spac nie moglam, klucha w gardle, bol gardla, migdalkow, bez sil.

Współczuję choróbska :-( Herbatka z cytryną, miodem, dużo czosnku. Są syropy dla kobiet w ciąży, ale myślę, że najlepiej pójść do lekarza...

Wróciłam z pracy i daję znać.

Serduszko mojego ufolka bije sobie w najlepsze, sam ufolek (W. jest przekonany, że dziewczynka) ma już całe 9,6 mm - ooooogromny, nie ma co :-D

Jeszcze raz gratuluję :-)

Dziendoberek

Oj jak mi sie zieeewa...
Dzis rano badania (na szczescie jest filia przychodni na terenie mojej firmy) a 16:40 wizyta enefzetowa... 3majcie sie cieplo!

Trzymam kciuki i czekam na relację :-)

Melduję się na pokładzie! ;-)
Dzisiaj mam dziwny dzień, bo nie idę do pracy. Chciałabym nie brać już urlopów do końca tego roku, zobaczymy, co mi z tego wyjdzie.
Wielki dzień, bo idę do lekarza po południu i będę cokolwiek wiedziała (no, może płci nie poznam...).
A później się zastanowię, jakiego chcę mieć lekarza i będę decydować...
Czekam na jakieś info po wizycie :-)
Kurcze, ja też bym nie chciała już brac urlopu, ale Młody zaczyna kasłać, więc nie wiem jak to będzie :sorry:

Jeden dzień w pracy po urlopie - i już przeziębiona
unhappy.gif

O ludu... współczuję... :-(

Witajcie majóweczki :)
tydzień temu zobaczyłam dwie kreseczki, więc nieśmiało dołączam. Nie będę mieć tyle czasu co kilka lat temu, żeby spędzać na forum hihi, ale czasem z pewnością będę tu zaglądać.
Życzę miłej, spokojnej i udanej ciąży wszystkim mamusiom.
Witaj i udzielaj się jak najwięcej! :-)

A ja też jestem po usg i dzidziol ma 12 mm :) ulżyło mi :-D

Dziewczyny, mnie dopadla jakas paskudna infekcja
boje się o maleństwo :(
zeszly tydz juz mialam katar i oslabienie, lezalam, bralam czosnek+miód+sok z cytryny, myslalam ze bezie lepiej
a dzis w nocy spac nie moglam, klucha w gardle, bol gardla, migdalkow, bez sil. juz nie wiem co mam brac
bo jak wiadomo z lekami cienko, maz tylko rano zakupil mi w aptece jakis syrop dla kobiet w ciazy - *spam*
i ziolowe tabletki do ssania, płukalm gardło szałwią, co więcej?
mam imbir -ale czy mozemy jesc w naszym stanie?ktos wie jak przyrzadzic?
ide do lekarza przed 15, ale nie wiem co wiecej mi moze pomoc

jak macie jakies swoje sprawdzone sposoby, czekam na porady/przepisy

pij ten *spam* 3 razy dziennie, do nosa najlepiej oxalin w żelu albo nasivin
na bolące gardło tantum verde do psikania, zawiń na szyi hustke żeby ją wygrzewać, jedz czosnek i cytryna. Musisz sie wygrzać i Ci przejdzie.

Eve82 miałam ci napisać, ale widzę, że Lorelain mnie wyprzedziła. Zdrówka życzę i wygrzewaj się!

Lorelain wizytę mam na 18 dopiero, więc cały dzień stresu przede mną.

Citrus sporo lekarzy w ciąży daje l4, niektóre kobiety czyją się fatalnie ( ja np w tej chwili dałam sobie trochę luzu, bo nie jestem w stanie biegać z klientami). Ale sporo babek też przegina i tyle.

Witam Dziewczyny! czy mogę się jeszcze do Was dołączyć???
Ciąża potwierdzona w zszłym tygodniu (teraz to ok 7 tydzień), termin na 15 maja.
Pozdr.Malfilka

Dziękuję! Jak wszystko pójdzie dobrze, to dzidziuś będzie naszym 3 dzieckiem.. Troszkę wielką niespodzianką, ale coraz bardziej oczekiwaną:-).
Czy możecie dać mi instrukcję, jak wkleić suwaczek by zawsze się pojawiał przy moich postach?

reklama
Do góry