reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

reklama
Dziewczyny pas można kupic na allegro są rożne numeracje zależne od obwodu w pasie ,ja mam S ,nosze go codziennie po ok 3godz i oprócz tego robie brzuszki zobaczymy czy będą jakies efekty .
Mavika - pas można zwezyc u krawcowej .

hejka. u nas też gorąco, dobrze ze jest wiaterek to inaczej sie oddycha.
pas kupilam ale raz go ubrala chyba kupilam za duży. bo nic nie ściskal:cool:
a co do wagi to ja tez karmię piersią i waga zamiast iść w dół to ta cholernica idzie w górę.
KURDE a pisali, że jak karmisz piersią to schudniesz- no niestety na mnie to nie działa.

Ja kupiłam taki najtańszy żeby zpbaczyć czy to się sprawdzi w ogóle. Na razie waga sama spada, więc może i brzuch się wciągnie. :]

Zapo będę się martwić na starość ;-)
teraz chcę być piękna i szczupła ;-)
niestety karmienie piersią nie jest gwarancją chudnięcia.
mam koleżankę ,która karmiła mm i jest dosłownie sucha., a znowu inna karmiła rok i powiedzmy sobie szczerze okrągła to ona jest.

ale pas w chudnięciu nie pomoże ;/

Zapominajka mojemu pryszcze zeszły bez diety, czasami cos tam ma , ale ja juz miałam dosc diety w ciazy i teraz nie mogłam zostac na chlebie z margaryna nie umiałam, poza tym ja na tym cycu ciagle bym żarła

A co do pasa to wczoraj czytałam artykuł takiego fizjoterapeuty że ponoc samo zło, nietrzymanie moczu to tylko jedno z mnóstwa powikłan i badz tu madry?
Zapominajka nie boisz sie tego basenu po cc tak szybko?

Nie coś ty. Gin mi pozwolił. A co do karmienia, to i ja nie chudnę. waga stoi jak zaklęta...

hej Kobietki

zwariowac mozna z ta pogoda, jak nie mrozy to upaly....koszmar....dzieci marudne, wieczorem usypianie to męczarnia (ale to dzialka mego P.)...ja usypiam Anie, bo tez nie zasypia sama tylko z mama

po usg Tomka-w sumie nie jest zle, nie ma przepukliny na szczescie, wodniaki w obu jąderkach, ale powinny same sie wchłonąc, mamy obserwowac czy sie nic nie powieksza. Lekarka trafila sie jakas zołza, warczala tylko...ale moj kochany synus za to ją obsikal :-D....grzeczne dziecko
Mialam dzis stresa bo sama z Tomkiem jezdzilam samochodem. Do tej pory jezdzilismy z mężem z blizniakami, ale dzis z samym Tomkiem to bylam sama....ale wszystko sie udalo, Tomek w jedna strone zasnął, a w druga siedzial cichutenko, ale nie spal.

Jesli chodzi o pas poporodowy to nosilam troche, ale strasznie mi bylo w nim goraco i niewygodnie i przestalam....ale niestety brzuch nadal duzyyyy, taki okropnie flakowaty.

Probuje sie zmobilizowac i zaczac sobie przygotowywac oddzielne żarełko, np. od razu na 2 dni...moze sie uda.

Moje maluchy maja ciemieniuche. Iza najpierw miala na czole miedzy brwiami, juz prawie nie ma, ale za to teraz w tej gestej czuprynce pojawila sie ciemieniucha. U Tomka tez sie pojawia, ale narazie odrobinka...u niego latwiej bo on nadal łysy :)

Witam dziewczyny , u nas znow upalnie ma być 34C nie wiem jak my to wytrzymamy ,ide z malutka za chwile na spacer po później to już nie da rady .
Elajar- to super ze wszystko w miarę ok ,sliczne te twoje bliźniaki i oczywiście córunia tez :-).

cześć kobietki!
dawno nie tu nie było ale najzwyczajniej w świecie nie mam kiedy :-D u nas póki co etap wzdęciowo-kolkowy... codziennie wydzieranie wieczorami. Żeby tego było mało to moje sutki odmawiają posłuszeństwa - są dosłownie zmasakrowane i każde karmienie zaczyna się płaczem (oczywiście moim).
Co do wagi - od porodu minął miesiąc i tydzień i udało mi się schudnąć 16kg licząc od wagi w 9 miesiącu - z tym, że brzuch mam okropny, wiszący flak i układa się jak pośladki, więc się pocieszam, że mam dupę na brzuchu teraz :-D. Do wymarzonej wagi zostało 8kg. Z moich obserwacji wynika, że codziennie 10dkg chudnę, więc do końca roku powinnam cel osiągnąć:tak:
Nawet nie ma jak z wózkiem na spacer wyjść, bo można się ugotować, dlatego na takie upały siedzę zaryglowana w domu, a mimo to mały cały w potówkach jest.
2 lipca mamy wizytę u chirurga dziecięcego, z powodu podejrzenia przepukliny kresy białej:dry:.

Heeej!
I zmusilyscie mnie do zasiegniecia wiedzy czym jest ten oslawiony pas poporodowy. :-) Myslicie,ze to naprawde pomaga?Jako bielizna maskujaca na pewno ale jako brzucho-pochlaniacz?Zdania sa mocno podzielone.Niektore kobitki twierdza,ze w tydzien 10cm w brzuchu zgubily.:sorry2:

Elajar najwazniejsze,ze z Tomkiem ok!Ciemieniucha nie taka straszna.Tylko pracochlonna....:baffled:

Rysia na potowki polecamy kapiele w krochmalu! :tak: Malizna miala straszne problemy ale kapiemy wytrwale w krochmalu i teraz naprawde dobrze wyglada!Wlasciwie ich nie widac!Kilka dziewczyn tez w krochmalu dzieci pierze :-D

Pogoda idealna.22°C w tej chwili,sloneczko-i ma podskoczyc do 25°C.Oby jak najdluzej...

AAAAAA!!!Kocham internet.W niedziele dzien taty!Ja bez ojca wychowywana i mam z tym zawsze problem...W koncu nigdy nie obchodzilam!

Glupia nie pochwalilam sie Wam.A my dzisiaj obchodzimy 5 rocznice slubu :) Mloda do babci,z Malizna tak latwo nie bedzie...Ale moze bedzie laskawa pospac.No i zakupilam juz 1kg krewetek tygrysich na ta okazje...MNIAMMMM...uwielbiam...hehe-i po dietetycznych posilkach!

Ostatnia edycja:
reklama
Mdła to wszystkiego dobrego dla Was!

Ja też nigdy dnia ojca nie obchodziłam :] A pas...No coż nie przekonam się czy bez niego też brzuch by mi spadł, dlatego jemu przypisuję ten efekt.

Na ciemieniuchę polecam żel emolium. Mój zaczynał już mieć. 2 razy posmarowaliśmy i śladu nie ma!

Do góry