reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Aśka moja kuzynka też takie kupiła. Powiedz, czy dziecko siedzi w nim w pozycji żabki?

teraz jak jest mała to na pewno tak, bo tam na dole jest dość szerokie :) ale jak będzie starsza to już nie będzie poz. żabki :/ ale trudno ... ja nie mam zamiaru nosić jej w tym non stop, tylko czasami ... do sklepu osiedlowego itp. pewnie czasami jakiś spacer się trafi ale mam zamiar tego nie nadużywać ;-)

reklama
Aska- fajne nosidelko, ja tez mam nosidelko i tak jak piszesz od czasu do czasu zamierzam nosic, nie caly czas ale np. wychodzac z auta po Nielsa do przedszkola nie chce mi sie nosic malej w ciezkim foteliku wiec do nosidelka latwiej, i
lzej :-)

Framama- czytasz mi w myslach, tak samo sie czuje :-) nosisz juz pas poporodowy po cc? ja mialam w poniedzialek badania u gin niby wszystko ok tylko rana w jednym miejscu jeszcze troche otwarta i sie zastanawiam czy juz moge zalozyc, a zapytac skleroza zapomnialam lekarza, choc powiedzial ze juz wszystko dozwolone oprocz cwiczen na brzuch
ja teraz tez czesto na fb i fajnie miec fb i bb chociaz tak z kims mozna porozmawiac :-)

Elajar- trzymam kciuki za badania Tomka

ja tez musze konsekwentnie wprowadzic samodzielne zasypianie bo bede miala problem jak z synem do dzis w sumie

u mnie na spacerach na szczescie spokoj i mala spi albo podziwia budke od wozka :-) byle tylko wozek jechal jak stoi to marudzi :-)

milego dnia

Witam dziewczyny ,u mnie dziś upalnie dlatego ide z malutka za chwile na spacer może bedzie trochę spac bo w domu to spi tylko po 20 minut max .
Faktycznie u nas watek trochę ucichł a szkoda zawsze fajnie się czytalo wasze posty.

HURRA!Dzis chlodniej :-D

Z tym zasypianiem tez sie musze w koncu przekonac.Bo u nas coraz gorzej.W ciagu dnia ja uspic coraz latwiej ale wieczorem :no: Chociaz w taki upal to nawet Mloda godzine po zasnieciu przydreptala do nas.Bo ja upal wieczorny obudzil.Wiec teraz jak chlodniej bedzie jest dobra okazja! :-D

Dziewczeta troche optymizmu!Przeciez wszystko zalezy od nas!Jak nie mamy kolezanek to trzeba sobie jakas zorganizowac! :-D Zawsze sie jakos "da".Wiem,ze taki bobas w domu rozwala system.Nic nie jest juz poukladane.Przewaznie im wiecej sobie zaplanuje tym wieksza katastrofa nastepuje :tak: Ale damy rade!Jak nie my to kto?! :-)

Ja przygotowuje codziennie dietetyczne potrawy bo moj Waz(juuupijajej!) postanowil zgubic brzuszek.Szczerze mowiac zajmuja mi mniej czasu niz normalne obiady.Wrzucam ryby w folie i wystawiam na balkon na grilla elektrycznego(dodatkowy plus jest taki,ze kuchni nie nagrzewam) i podaje z salata.Dzis makaron razowy ze szparagami i szynka parmenska.20 minut roboty(z gotowaniem makaronu)!

Heh...smiac mi sie z samej siebie chce.Wczoraj do takich optymistek nie nalezalam.Ale dzisiaj czuje to cudowne powietrze z dworu...takie,ktore nie parzy :-D

Ostatnia edycja:
jejku Laski ,ale ciepło :-)
Ksawery na potówki we włosach! oczywiście kąpie go od jakiegoś tygodnia w krochmalu.
Elajar trzymam kciuki za Tomeczka! ja omijam lustro szerokim łukiem,wolę nie patrzeć. Niestety inni muszą znosić moje widoki, no cóż trudno.. hihi dobrze ,że nie jestem na ich miejscu.
ja we wtorek do gina idę. pas poporodowy mam zamiar kupić. tylko nie wiem gdzie zamówić i jaki rozmiar ;-)
u nas też póki co problemów na spacerach nie ma (ufff) ,choć czasem się obudzić i cos tam kwęczy.wtedy ja szybko do domu wracam, co by nie być wyrodną matką w oczach innych :-D
wiecie co mój mąż prawie nigdy do mnie nie dzwoni w ciągu dnia ,twierdzi ,że czasu nie ma na gadanie. i tak od słowa do słowa ,powiedział mi wczoraj ,że SAM zadzownił do jednego kolegi ,żeby pogadać, kurcze a do mnie nie ma czasu.buuuuuuu:wściekła/y:

Cześć kochane;
Ja też nie chudnę mimo karmienia cyckiem. Dietę mam z musu i i tak nic to nie daje.

A jeśli chodzi o pas poporodowy, to mi położna odradzała. Stwierdziła, że potem problemy z trzymaniem moczu na stare lata. Żeby było smieszniej w szpitalu to samo mi powiedzieli.

Eljar trzymam &&&&&&

Zapo będę się martwić na starość ;-)
teraz chcę być piękna i szczupła ;-)
niestety karmienie piersią nie jest gwarancją chudnięcia.
mam koleżankę ,która karmiła mm i jest dosłownie sucha., a znowu inna karmiła rok i powiedzmy sobie szczerze okrągła to ona jest.

Witajcie ja od 5 na nogach jak nie jedno dziecko to drugie. Teraz robie sobie saune pije goracą kawe i dosłownie czuje jak sie roztapiam, jak bałwan na wiosnę. Pewnie dzieki temu chudnę. Czasami mam taki nawał roboty jak mały wyje że stałam sie obureczna , za chwilę stopami tez bede cos robic, nie wiem jak daja sobie rade kobiety z 4 dzieci, albo 3. Kurcze ja chce juz wracac do pracy a póki co sie nie zanosi , pewnie te 3 lata bede musiała byc w chałpie, a potem bede juz stara, to tak w zwiazku z optymizmem mdłej :)
Zapominajka mojemu pryszcze zeszły bez diety, czasami cos tam ma , ale ja juz miałam dosc diety w ciazy i teraz nie mogłam zostac na chlebie z margaryna nie umiałam, poza tym ja na tym cycu ciagle bym żarła

A co do pasa to wczoraj czytałam artykuł takiego fizjoterapeuty że ponoc samo zło, nietrzymanie moczu to tylko jedno z mnóstwa powikłan i badz tu madry?
Zapominajka nie boisz sie tego basenu po cc tak szybko?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry