reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Witam dziewczyny ,dziś kolejny dzień upalow 30C,idziemy za chwile na spacer.

Teraz delektuje się kawka i dietetycznym sniadaniem malutka zajmuje się tatuś wrescie po całym tyg mogę spokojnie wypic kawe i zjeść sniadanie bo w tyg robie wszystko w biegu ponieważ malota nie ma spania dopiero zasypia na spacerze i to w ruchu musi być .
Ja tez spie przy otwartym oknie bo inaczej się nie da taki upal uważam tylko by w mieszkaniu nie było przeciagow .

reklama
Zrobiło sie znacznie przyjemniej 24 stopnie , a ja sie juz przyzwczaiłam, że nie gotuję, by nie podnosić temperatury w lokum ,wobec tego właśnie wyciągnęłam z zamrażarki grochówę, ot niedzielne danie , mąż zje, a sobie może leniwe kluchy zrobię, mój starszy potomek u babci rosół pewnie zje, albo załapie się na cos u nas. Ryz też gotuję ale jeszcze nie wiem po co. Właśnie pije len, dla odmiany coś zdrowego.
A wczoraj rozwaliła mnie na kawałki moja pociecha nr 1 , lece do niej, by pokazac jej księżyć (widziała już wcześniej, ale wczoraj był taki wielki i cudny , że do niej poleciałam) gadam pomyśl sobie życzenie, a ona do mnie do księżyca? więc ja zwolennik wypowiadania wszelkich życzeń do studni i innych obiektów mówię do niej, gadaj życzenie, a ta franca tekst żeby mama była zawsze, no i mnie rozwaliła, wybaczam jej wszystko na najbliższy tydzien. Chwilę później poprosiła księżyc o cukierki -cwana bestia.

Zrobiłam dla taty moich dzieci -tort chałwowy niech ma

Ostatnia edycja:
cześć cześć!

my dziś po wizycie u chirurga - bioderka wymagają szerokiego pieluchowania , a takie upały...trochę mi szkoda mojego brzdąca:-( ale co poradzę:blink:
no i usg pod koniec lipca, żeby malec był starszy

okazało się też że mały ma lekką przepuklinę przy pępuszku i zalecenia: często kłaść na brzuszku, a Bąbel tego tak nie lubi..ech!

Czesc.
oj my tez musimy pilnować lezenia na brzuchu a mały tego nie znosi a to dobre na bioderka pepek i głowke , czy wasze dzieci trzymia juz główke , albo unosza lezac na brzuchu

Czesc Kobietki :)

Mój Mały przekłada główke z jednej strony na drugą jak leży na brzuszku choć ciężko mu, że ojoj ;) i jak go biore do odbijania to też podnosi główkę :) wogóle to leżenie na brzuszku to troszke upierdliwe jest ;)

U nas dziś 16 stopni i pada i pochmurno ... ale zdaązylismy wyjsc na spacerek a ja po tych upalach stesknilam się za deszczem hehe;-)

My też musimy isc sprawdzic bioderka... czy waszym dzieciaczkom strzelaja czasem kolanka ? mojemu coś ostatnio strzela jak prostuje - nie jest spuchniete ani mały nie płacze więc go chyba to nie boli i mam nadzieje, ze to nic poważnego ...

Pisałam wcześniej, że Wojtek ma skaze białkową i byłam dobita tym faktem ale chyba dzięki temu wrociłam juz do wagi sprzed ciązy i mieszcze się w swoje stare spodnie :D teraz jeszcze zrzucić kilka zbędnych kg i będę przeszczęsliwa ;) aczkoliwiek wolałabym, żeby malizna nie miała żadnej skazy ...

A wogole straaaaaaasznie tu cicho :-)

Heeej :)

My po pierwszym szczepieniu.Malizna zniosla dzielnie.Mialam caly czas przygotowany paracetamol w pogotowiu ale obylo sie bez.

Malizna trzyma glowke wysoko,wysoko :tak:Podnosi si tez na ramionkach.Pelza.Ale jest sporo starsza i uwielbia lezec na brzuchu.Najchetniej i najdluzej spi na brzuszku.No i pelza po lozeczku :-D

A cisza,ze ho-ho! :-D

Mdła ale ten Twój Zosik się świetnie rozwija, pełza podnosi na ramionach -cudnie, mój daleko w lesie, ale dziewczynki ponoc szybciej sie rozwija, córka tez już o tym czasie fajnie trzymała główkę, a Franko kiepsko, od wczoraj lezy na brzuchu juz bez zmiłuj sie. My też po szczepieniu wczoraj 5 w 1 , tez obyło się bez paracetamolu. Na pneumokoki jeszcze nie szczepiłam , za dużo by tego było jednego dnia. u nas 5 w 1 po 120 zł, a u Was jak?

reklama
hej dziewczyny. u nas pogoda do kitu. leje od rana - także ze spaceru beda nici.
Mój maly też juz ładnie trzyma główkę- no wiadomo nie dlugo. ale jak położę na brzuszek to nie nawidzi i sie drze i robi tak- głowa u góry i przekręca na bok i podnosi reke i wiecie ze strasznie się boje ze coś sobie zrobi bo 2 razy mi sie odwrócił na plecy:szok:
A ja nie karmie juz piersią. Maly strasznie dokazywał -żadnej pomocy i dostałam depreche i mam leki zresztą w ciągu 3 dni pokarm mi prawie zanikł. :confused:masakra.

Do góry