reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2013 :):)

Witam dziewczyny ,dziś kolejny dzień upalow 30C,idziemy za chwile na spacer.

Teraz delektuje się kawka i dietetycznym sniadaniem malutka zajmuje się tatuś wrescie po całym tyg mogę spokojnie wypic kawe i zjeść sniadanie bo w tyg robie wszystko w biegu ponieważ malota nie ma spania dopiero zasypia na spacerze i to w ruchu musi być .
Ja tez spie przy otwartym oknie bo inaczej się nie da taki upal uważam tylko by w mieszkaniu nie było przeciagow .

reklama
Zrobiło sie znacznie przyjemniej 24 stopnie , a ja sie juz przyzwczaiłam, że nie gotuję, by nie podnosić temperatury w lokum ,wobec tego właśnie wyciągnęłam z zamrażarki grochówę, ot niedzielne danie , mąż zje, a sobie może leniwe kluchy zrobię, mój starszy potomek u babci rosół pewnie zje, albo załapie się na cos u nas. Ryz też gotuję ale jeszcze nie wiem po co. Właśnie pije len, dla odmiany coś zdrowego.
A wczoraj rozwaliła mnie na kawałki moja pociecha nr 1 , lece do niej, by pokazac jej księżyć (widziała już wcześniej, ale wczoraj był taki wielki i cudny , że do niej poleciałam) gadam pomyśl sobie życzenie, a ona do mnie do księżyca? więc ja zwolennik wypowiadania wszelkich życzeń do studni i innych obiektów mówię do niej, gadaj życzenie, a ta franca tekst żeby mama była zawsze, no i mnie rozwaliła, wybaczam jej wszystko na najbliższy tydzien. Chwilę później poprosiła księżyc o cukierki -cwana bestia.

Zrobiłam dla taty moich dzieci -tort chałwowy niech ma

Ostatnia edycja:
cześć cześć!

my dziś po wizycie u chirurga - bioderka wymagają szerokiego pieluchowania , a takie upały...trochę mi szkoda mojego brzdąca:-( ale co poradzę:blink:
no i usg pod koniec lipca, żeby malec był starszy

okazało się też że mały ma lekką przepuklinę przy pępuszku i zalecenia: często kłaść na brzuszku, a Bąbel tego tak nie lubi..ech!

Czesc.
oj my tez musimy pilnować lezenia na brzuchu a mały tego nie znosi a to dobre na bioderka pepek i głowke , czy wasze dzieci trzymia juz główke , albo unosza lezac na brzuchu

Czesc Kobietki :)

Mój Mały przekłada główke z jednej strony na drugą jak leży na brzuszku choć ciężko mu, że ojoj ;) i jak go biore do odbijania to też podnosi główkę :) wogóle to leżenie na brzuszku to troszke upierdliwe jest ;)

U nas dziś 16 stopni i pada i pochmurno ... ale zdaązylismy wyjsc na spacerek a ja po tych upalach stesknilam się za deszczem hehe;-)

My też musimy isc sprawdzic bioderka... czy waszym dzieciaczkom strzelaja czasem kolanka ? mojemu coś ostatnio strzela jak prostuje - nie jest spuchniete ani mały nie płacze więc go chyba to nie boli i mam nadzieje, ze to nic poważnego ...

Pisałam wcześniej, że Wojtek ma skaze białkową i byłam dobita tym faktem ale chyba dzięki temu wrociłam juz do wagi sprzed ciązy i mieszcze się w swoje stare spodnie :D teraz jeszcze zrzucić kilka zbędnych kg i będę przeszczęsliwa ;) aczkoliwiek wolałabym, żeby malizna nie miała żadnej skazy ...

A wogole straaaaaaasznie tu cicho :-)

Heeej :)

My po pierwszym szczepieniu.Malizna zniosla dzielnie.Mialam caly czas przygotowany paracetamol w pogotowiu ale obylo sie bez.

Malizna trzyma glowke wysoko,wysoko :tak:Podnosi si tez na ramionkach.Pelza.Ale jest sporo starsza i uwielbia lezec na brzuchu.Najchetniej i najdluzej spi na brzuszku.No i pelza po lozeczku :-D

A cisza,ze ho-ho! :-D

Mdła ale ten Twój Zosik się świetnie rozwija, pełza podnosi na ramionach -cudnie, mój daleko w lesie, ale dziewczynki ponoc szybciej sie rozwija, córka tez już o tym czasie fajnie trzymała główkę, a Franko kiepsko, od wczoraj lezy na brzuchu juz bez zmiłuj sie. My też po szczepieniu wczoraj 5 w 1 , tez obyło się bez paracetamolu. Na pneumokoki jeszcze nie szczepiłam , za dużo by tego było jednego dnia. u nas 5 w 1 po 120 zł, a u Was jak?

reklama
hej dziewczyny. u nas pogoda do kitu. leje od rana - także ze spaceru beda nici.
Mój maly też juz ładnie trzyma główkę- no wiadomo nie dlugo. ale jak położę na brzuszek to nie nawidzi i sie drze i robi tak- głowa u góry i przekręca na bok i podnosi reke i wiecie ze strasznie się boje ze coś sobie zrobi bo 2 razy mi sie odwrócił na plecy:szok:
A ja nie karmie juz piersią. Maly strasznie dokazywał -żadnej pomocy i dostałam depreche i mam leki zresztą w ciągu 3 dni pokarm mi prawie zanikł. :confused:masakra.

Do góry