reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Cześć mamuski ...U nas noc jak zwykle o 3 zaczyna się stękanie i pręzenie , i nie ma normalnego spania.. nie wiem już jak mogę na to zaradzić..??może tak ma być i po 3 miesiącu zacznie spać normalnie.Trochę to dziwne bo w dzień jest grzeczniutki a nad ranem aż popłakuje bo kupala nie chce iść...
Fiore Uśmiałam się z tego co napisałaś że twój mąż się przestraszył wyobrażam sobie jak to musiało wyglądać:)
Annete mój mały też te piątki pcha do buzi i się więcej ślini ale to właśnie tak jak napisała katasza etap rozwojowy..:)
Pozdrawiam :-)

reklama
Witajcie!!
Mala dala pospac do 4 pozniej do 6,teraz spi, mam chwilke czasu dla siebie jak wstanie jedziemy za miasto do tesciowej na obiadek i torcika(ur obchodzi).Pewnie wrocimy wieczorkiem.
jeanta-bardzo ladne te opaski
Annte-moja od kilku tyg wklada paluszki,piastke do buzi i slini sie przytym coraz bardziej,ale tak jak napisala Katasza to naturalne u dzieciaczkow.
Uciekam przygotowac wszystko na wyjazd.
Milej niedzieli.

Witam, wczorej wrocilismy o 23:szok:Szybka kapiel dzieci,Misia zasnela a maly chyba o polnocy zasnal:tak:Ja jeszcze Was poczytalam i poszlam spac:tak:Maly obudzil sie o 4 a potem juz o 6,ale to przez kupe,bo polozylam go sobie na piersi to zaraz kupa poszla:tak:
Katasza u nas tez pogoda ladna sie robi wiec spacerek bedzie:tak:
Annte u nas tez slinienie i wkladanie piastek do buzi:tak:
fiore no niezle:-DBiedny Twoj S:-D Dobrze ze dzis sie wyspalas:tak:
Pieszczoszka ile placilas za ten zageszczacz?
Wiecej nie pamietam co komu mialam odpisac:confused:Milego dnia zycze

ja tylko na chwilę bo zmykamy na spacerek, Oli poszedł spać o 21.30 i pierwszą pobudkę zrobił dopiero o 6 i potem dalej nyny:tak: coraz częściej przesypia nam całe nocki:-)

udanej niedzieli mamuśki!:-)

Witam,
dużo nie napiszę ani nie nadrobię, bo sama ze smerfami jestem i szału dostaję. Lena nie śpi i budzi mi Maćka. Ma dziś dzień rozlewania czym doprowadza mnie już do szału. Rano rozlała w kuchni galaretkę, dobrze że się nie poparzyła, bo galaretka była jeszcze gorąca. Później rozlała actimel na siebie i dywan. Następnie postanowiła herbatę z piramidek powyciskać na ławę, a przed chwilą poiła kaczkę i wylała na parkiet sok, teraz sama to sprząta chusteczkami nawilżonymi
laugh.gif

Poza tym zaczyna to, co złe zwalać na Maćka. Rano wzięła z biurka płytę, uciekła z nią do drugiego pokoju, bo M. ją gonił, a ta płytę w łapki Maciusiowi i z tekstem:
- Tato patrz Maciej niu-niu! Niu-niu Maciej!
shocked.gif
laugh.gif

Pozdrawiam Was ciepło, szczególnie te podwójne mamy;-)

Witam się niedzielnie :)

Dziś pięknie i bezchmurnie więc chyba oleję pisanie mgr i udam się na spacerek. Niech Mały korzysta... Poza tym u mnie z humorem bardzo kiepsko, przechodzę jakiś głupi kryzys... czasami wieczorem, jak leżę w łóżku mam ochotę sobie nieźle popłakać.

annte - u mnie piąstki i paluszki w buźce są na etapie codziennym... ślinienie się i plucie to samo. Największa radocha, jak mu się uzbiera ślina, którą może potem wypuścić...

zanetaa - trzymaj się i nie załamuj, teściom powiedz wprost co myślisz, inaczej bez szans, żeby coś zrozumieli

U nasz też paluszki i piąstki w buzi są ciągle. Moja mama - chirurg szczękowy - właśnie mnie oświeciła, że lepiej dać smoczka, bo smoczka zawsze w przyszłości można zabrać. A takie przedłużające się ssanie może prowadzić do zmian kostnych. Szykuje smoczek (mimo, że moje pierwsze maleństwo nigdy go nie używało).

reklama
Naayaa, ale to ssanie niewiele ma wspolnego ssaniem ksiuka/smoczka. W naszym wieku dzieci maja dobrze rozwinieta i skoordynowana tylko glowe. Konczyny jeszcze zyja swoim wlasnym zyciem i dopiero ucza sie sluchac wlasciciela ;) dlatego poznawanie wlasnego ciala (glownie raczek, ale nozki tez potrafia do buzki wedrowac) i roznych przedmiotow poprzez buzke jest naturalne.

U nas w zimowy weekend byl iscie wiosenny :D Na spacerach bylam tylko w bezrekawniku z polara,ktory sprawilam sobie kupujac buty. Lubie przeceny, z59 na 14 to juz cos :) swoja droga zwykly cienki polar, nic specjalnego, bez podszewki, nie wiem, kto by za to dal 60 dolcow. No i do tego zarowiasty rozowy kolor ;)

Dziecie mi pospalo az milo :) karmilam go o 18:30, godzine pozniej sobie spal, po kolejnej prawie godzinie ja dolaczylam. Spalam bite 4 godz, po czym obudzilam sie jeszcze przed synkiem! Zrobilam mu pobudke, bo przeciez nie bede w nocy czekac az sie obudzi. Dzieki temu zamiast zniecierplwionego placzu rzucal wokolo piekne usmiechy :) dopiero jak juz byl przewiniety, to przypomnial sobie, ze jadl 6 godz temu i jest potwornie glodny!
Usp, wlasnie sie skupkal wisza na cycu, chyba trzeba bedzie jeszcze zajrzec do pieluszki... Trudno.

O wlasnie, przy okazji zapytam o kupki. Pare ostatnich - czyli dzisiejsze, byly nie musztardowe, a zielone. Konsystencja jak zwykle - rzadka z grudkami. Maly jest karmiony piersia. Przy pierwszych dwoch myslalam, ze sie ulenily, ale kolejne na pewno byly swieze i tez zielone... Czy to w porzadku?

Do góry