reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

od wczoraj jestem duzo spokojniejsza:) Laurunia dzięki temu zagęszczaczowi nie ulała ani razu;) i nawet śpi co nieco w dzień:)

macie jakieś sposoby na zaplamione body od marchewki;/ ? (bo proszki i płyny dla dzieci nie daja rady)

Kurde Laura ciągle usiłuje sie podnosić do siedzenia... kłade ją a ona sie dzwiga na łokciach;/ jak widze to od razu reaguje a ona dalej sie podnosi i sie cieszy przy tym ...
co mam zrobic:(? nie da sie nad tym zapanowac..
Przy noszeniu tez juz trzyma głowe sztywną i juz nią tak nie kiwa .. nie za szybo to wszystko? Co do utrzymania główki sie nie martwie ale z tym siadaniem to chyba niebezpieczne tak wczesnie???

reklama
Widać, że weekend, pusto i głucho na forum.
My już po kąpieli, Ninia śpi w łóżeczku, trochę dziś miała atrakcji. Wsadziłam ją w śpiworek, ale miałam wrażenie, że jej strasznie gorąco, więc zmieniłam na kocyk.
R. znów nie ma, ważna kolacja, ble ble ble. :confused::confused::confused:
Przyzwyczaiłam się do wieczorów, kiedy tylko na forum mogę "pogadać". Nie będę się rozwodzić nad tematem, bo po co się na noc dołować.
Czeka mnie jeszcze dziś prasowanie, pranie, siekanie zieleniny i mrożenie (swoja działkowa, bez chemii i sztucznych nawozów). Nie będzie nudno, choć nie ukrywam, że sobotni wieczór wolałabym spędzić nieco inaczej :baffled:
Aaaa, i muszę się Wam pochwalić, że Ninia dziś pierwszy raz sama odwróciła się z brzuszka na plecki :-D:-D:-D
Ale jestem z niej dumna :-D Szkoda, że tata nie widział, bo akurat spał:nerd:

Ja tez naleze dzis do tych co oczy na zapalki maja...ide zaraz spac- dobrze ze tak malo napisaliscie- to nie mam zaleglosci :)

Katasza - całkiem możliwe. dlaczego dalesz probiotyk codziennie? były problemy, czy zapobiegawczo?
tak myślę, że jeśli jelitka pracują poprawnie to probiotyk będzie chciał z nich wycisnąć na siłę to czego nie ma - gazy..
odstaw jeszcze jeden dzień i będziesz wiedzieć.

andav - tak farbką, ale eko - Bartiś takie ma, nie wyobrażam sobie żeby maźgać dziecku po ciele śmierdzącą chemią.. malowałam pędzelkiem samą farbką (bez wody żeby odcisk był "intensywny") i przykładałam kartkę do stopy, nie odwrotnie. odlew to fajna sprawa - gdzie można kupić potrzebne do tego rzeczy?

zaneta ja kupowalam wszystko przez ebay- mieszkasz w PL? moze jest tez cos takiego do kupienia na allegro?....troche bylo z tym zabawy i niestety placzu malego, bo trzeba troche przytrzymac konczyne zeby to tworzywo zastyglo ale stopka juz stoi a o placzu maly tez juz dawno zapomnial :)

znalazlam cos takiego- nawet fajne- u nas takiego czgo nie widzialam i tanie:O
http://allegro.pl/zestaw-do-odlewania-gips-odlew-3d-na-prezent-i2482655127.html

Annte
- strasznie mi przykro ze tak ciagle sama jestes ;(

czarnula- jakiego odplamiacza uzywasz??

Pieszczoszka a ty juz z marchewka szalejesz? ja tam karmie do konca 4tego miesiaca wylacznie piersia- chyba ze mlodemu bedzie juz za malo a potem bede stopniowo dodawac.......
na przesylke jeszcze czekam ;)

Ostatnia edycja:
andav ariel lub Vanish w zaleznosci co akurat w promocji jest :) nie wiem czy podzialaja na marchewke ale na tluszcz lub inne delikatne plamy to dziala. teraz planuje kupic ace ale to tylko do koszulek bialych - przedszkolnych Xaviera bo na nie nic nie dziala a sa zaplamione na maxa

reklama
Pieszczoszka1988
Moja Nelka tez juz sie podnosi!! Nie jest to bardzo wysoko ale denerwuje sie ze jej to nie wychodzi! A ma dopiero 7tyg!! Tez mysle ze to stanowczo za szybko!!! Rozwiniete te dzieciaczki teraz :)

Do góry