reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Witam sie i ja
Nasza maluda dzisiaj nie dala nam pospac chyba ja brzuszek bolał miała jakas biegunke bo w ciagu godziny chyba ze 4 razy pampersa wymienialismy. Co nozki do brzuszka przykurczylismy to kupka. Cala noc nam marudziła, moze ze 2-3 godzinki tylko pospalismy z M. jestesmy dzisiaj padnieci. Dobrze ze pogoda troche sie zmienila i jest nieco chlodniej bo przy tym upale co wczoraj padlabym na pyszczek ;-)
Jak sie Ola obudzi pojdziemy na spacerek i do Lidla musimy dokupic kilka szt bodziakow bo cos malo nam sie zrobilo i codziennie musze wypierac.
Jak ubieracie wasze maluchy w takie upały?
Wiadomosc od Dorki wrzucilam na szpitalny :-)
Za potrzebujace i brzuchate trzymam kciuki, zeby sie rozpakowały i tuliły juz w swoich ramionach malenstwa
Miłego dnia majoweczki

reklama
ja sie tak zastanawialam wlasnie w co ubrac i Ola wczoraj miala zalozone bodziaki z dl rekawem i spodenki i cienka czapeczke. W sumie ona ma dopiero tydzien i wlasnie mam dylemat co powinna miec zalozone, ale trzymalam sie zasady jedna warstwa wiecej

Witajcie :)

Patina - mnie położna zalecała kładzenie dziecka na chwilę na brzuszku (jak u nas była Krzyś miał może tydzień i już leżał dupeczką do góry). To pomaga przy kolce np. wtedy łatwiej dziecku się pruka. A i łatwiej pupę po kupie wymyć ;) teraz codziennie staramy się Małego trzymać chwilę na brzuszku i nawet powoli to polubił :)

Mysiochomis - współczuję szwów :( mnie moje w kroczy strasznie ciągnęły, jestem szczęśliwa, że są już wyjęte. Został mi jeden niedaleko odbytu jeszcze i przy robieniu kupy czasami jest hardkor :/

Jeśli chodzi o ubieranie ja też się zastanawiałam w co ubrać Krzysia, żeby go nie przegrzać, albo nie zaziębić. Stwierdziłam tak jak Olisiaa - bodziak z długim rękawem, półśpiochy i cieniutka czapeczka. I ew. przykryję go pieluszką tetrową, bądź flanelową.

Dzisiejsza noc do bani - Krzyś po raz pierwszy dał popalić, pomiędzy 3 a 5 dał czadu niezłego :D Mam nadzieję, że to tak jednorazowo było... bo oboje z M padamy na pyszczki, ja dopajam się kawą, on pepsi :D:D

&&&& za wszystkie, rozpakowane i nierozpakowane. Za nierozpakowane szczególnie, oby akcja jak najszybciej się rozkręciła. Buziolki dla Maluszków :*********

Witam i znikam, bo się potworek obudził;-)

Ja Maćka ubieram w bodziak z krótkim rękawem i skarpetki. Biorę ze sobą pieluszkę tetrową i w razie potrzeby przykrywam. Czapek nie nosimy. Nie przegrzewam go wcale a i tak zauważyłam dziś potówki na szyjce, bo mój spaślaczek tam masę fałdek ma i podgardle imponujące:-D

Koszmarny dzień i to przez kogo nie nie przez Amelkę i nie przez teściową bo ona już dawno nie żyje zresztą dobrą miałam teściową świeć panie nad jej duszą ) ale przez własną matkę.Szkoda gadać. Poleciałam czym prędzej zapisać sie do psychologa mam termin na 8 czerwiec.Moje wyniki jednak dobre tylko mocz ale to z powodu oczyszczania po porodzie.Jeszcze do gina ,a potem muszę coś zasnąć bo 4 godziny snu to zdecydowanie za mało.&& dla dziewczyn w potrzebie i my prosimy o wsparcie muszę w końcu się odespać ja już nie chcę wciąż latać coś załatwiać:wściekła/y:

Patina ja kładę małego na chwilke na brzuch kilka razy dziennie. Zaczeliśmy kilka dni temu,wczoraj była health visitor i tez mówiła aby już go kłaść na chwile aby zaczął ćwiczyć mięśnie.

Wczoraj u nas było ok 25 stopni,byliśmy sporo na świeżym powietrzu,młody miał założonego tylko rampersa-krótki rękaw i krótkie nogawki,do tego skarpetki an stopy i czapka na głowie. Przykryłam go tetrą.

Hej dziewczyny ;)
Ja mam takie pytanko wiecie może co u Ilony (kilolka) ?? wiem ze 21 maja odeszły jej wody no i co dalej ???????? jak się ona czuje ?????jak malutka???????????

azula - łączę się w bólu..

a my Nuśkę musimy ubierać grubiej - tj. dobieramy bluzę welurkową, bo wieje, tak że głowy urywa - wczoraj wyszliśmy na pół godziny i to późnym popołudniem, bo wtedy się uspokoiło. dzisiaj znowu szaleństwo - mam wrażenie, że nam drzewa sprzed okien powyrywa i do tego jakieś granatowe chmury zapowiadające burzę... życz nie umierać..
chociaż obiad pyszny, bo będzie kalafiorek w panierce, a coś mam ostatnio zboczenie na kalafior i szparagi - może szał sezonowy.. jeśli Misiek nie zapomni kupić galaretki, to zrobię sernik na zimno, na biszkopcie, z serków waniliowych, z galaretką i truskawkami:D mmmm - może wezmę "kawałek" do teściowej jako, że jedziemy na dzień matki - i gorsza strona - mojej wyślę tylko smsa...

reklama
Laski, mam pytanie o papierologię związaną z rejestracją dziecka.
W USC zgłaszamy w ciągu 14 dni - to już wiem.
Zameldowanie w urzędzie miasta.
A jak jest z PESELEM?

Do góry