reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

czesc dziewczyny! podczytywalam Was troche ostatnio ale nie mialam czasu nic napisac. caly czas jestem myslami z Wami.
oj, ciezki dzis mamy dzien... w koncu zasnal ten moj synus... mam nadzieje ze pospi dluzej niz 15 minut...
Patina, ja klade codziennie malego na brzuszku jak tylko mu pepuszek odpadl. polozne tak kazaly juz nawet zanim odpadl ale ja wolalam poczekac. teraz tak kilka razy dziennie po kilka munut go klade i juz ladnie glowke podnosi.
ja na spacerek zakladam mu teraz body z dlugim i polspioszki. czapeczke tez zakaldam ale przewaznie jak zacznie sie wiercic to mu spada wiec tak jakby nie mial
trzymam kciuki za wszystkie potrzebujace i ztcze Wam milego dnia!!! :*

reklama
elvie - nie wiem jak inne miasta, w Gorzowie jak zgłaszasz do USC to 2 tygodnie później odbierasz PESEL.

A mi kurde blizna po cc się rozeszła. Normalnie mam dziurę i w niej ropę, grrrr. Nie wiem czy za dużo robię, dźwigam, czy tak sama z siebie, eh...

yolanda masz to samo co ja z raną niestety taki urok cc dość częsty, ja byłam z tym u lekarza i tak co 4 godzinki S musi mi to płukać wodą utlenioną (szczykawką wciska do środka) żeby tą rope na bieżąco wypłukiwać i oczyszczać ranę i wietrz to non stop tzn nie zakrywaj rany ubraniami itd powietrze to podstawa. My płuczemy od poniedziałku i widać już poprawę. To bardzo dobrze że rana sama się Tobie otwarła bo dzięki temu ropa ma gdzie wylatywać. I idź z tym do lekarza bo ja mam jeszcze antybiotyk na to zapisany żeby łykać 7dni.

Ostatnia edycja:
No ja to psikam octeniseptem, staram się trzymać na wierzchu, ale kurde, akurat pod fałdką na brzuchu to mam na tym zagięciu skóry :/ Położna ma mnie zarejestrować do lekarza, pewnie dziś dostanę smsa z terminem. Też mówiła, że pewne antybiotyk dostanę. I tak się zastanawiam czy sobie po prostu tribioticu nie kupić, on bez recepty a też zawiera neomycynę, czyli to samo. Ehh a bolała mnie blizna w tym miejscu, pewnie dlatego, że się tam coś robiło i teraz się otworzyło :/

Elvie - no u mnie w tym samym mieście są te urzędy. Ale obawiam się, że do urzędu miasta będziesz się musiała wybrać tak czy siak. A nie ma jakiegoś numeru do tego urzędu, żeby zadzwonić i się zapytać?

Jutro tam pojedziemy to zapytam na miejscu:tak:

Wybieram się dziś na spacer w chuście, żeby wózka nie dźwigać z II piętra. Tu znalazłam instrukcję wiązania, nawet chustę na ten facet taka samą jak ja tylko nasza w wersji fioletowej jest:-)
chustomania Kieszonka instrukcja

Yolanta,nie zazdroszcze,powodzenia zeby bylo lepiej,ale faktycznie opamietaj sie z dzwiganiem,podnoszeniem etc...Przez 40dni powinnas sie ograniczac,chociaz nie sadze ze to jest powod Twoich problemow.Pewnie jakies lekkie zakazenie.Ja mialam tak po pierwszym cc.

Ok,Dziewczeta,wrocilam od pediatry.Leo rosnie jak na drozdzach,ponad 4kg wagi i 55cm :tak: Kolejna wizyta za 2tyg,a na zatwardzenia dostal - picie malej ilosci rumianku i "bakterie kwasu mlekowego"(?-nie wiem czy dobrze na pl przetlumaczylam) w kroplekach.Za to V dzis strasznie slabiutka,nie ustoi na nogach,blada jak sciana,mowic nie moze i wciaz sie przytula do nas(czego z reguly nie robi za czesto).Dostala antybiotyk i syrop na kaszel.Zal mi jej strasznie.S czuje sie tez jakos tak srednio,wiec teraz spi razem z Malym Traktorkiem-V-a ja musialam wstac,zeby nakarmic glodomorka i tylko przespalam niecala godzine w dzien(wstyd mi,ze tak narzekam,bo widze ze niektore z Was wogole spia malutko,a ja sie wysypiam dosc znacznie-pociesze Was,ja przechodzilam to z V,pobudki co 2h przez pierwsze 3msc w dzien i w nocy,a potem nawet raz w nocy do 13msc!).
Teraz pieknie u nas grzmi i padac zaczelo,wiec znowu nici ze spacerku po poludniu :-( W domu posprzatane,Leo ponownie chrapie,wiec ide zajac sie mna.

reklama
Olisia co do ubierania to Franciszek śpi sobie teraz w samej pieluszce pod pieluchą flanelową, a druga opcja to samo body z krótkim rękawem i skarpetki :)
Był u nas dziś fotograf i Franek się zbuntował, ze zdjęć nici. Ale mi szkoda :-:)-(

Do góry