pkowalska87
Fanka BB :)
Staniki chyba najlepiej kupić pod koniec ciazy jeszcze pewnie sporo biust nam sie zmieni
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Cieszę się, będę stopniowo pisać co mi się przypomni
Co do noszenia i pielęgnacji to ja lubiłam filmiki na yt z Pawłem Zawitkowskim. Bardzo przystepnie mówi i pokazuje. Wiem, że faceci fo lubią bo łatwiej i szybciej obejrzeć niż cały poradnik czytać ;p
Jeśli zamierzacie rodzić z partnerem/kimś z rodziny to niech ta osoba spakuje torbę do porodu. Niby banał, ale zazwyczaj mamusie wszystko robią po swojemu a to nie one będą wyszukiwaly w tprbie ciuszki i pieluchy dla nowo narodzonego
Co do przygotowania siebie do porodu to ja jestem po "szkole św Zośki" także masaże krocza olejkiem migdałowym, picie naparu z liści malin i łykanie wiesiołka na kilka tygodni przed porodem.
To oczywiście musicie uzgodnić ze swoimi lekarzami (wiem, że wielu w to nie wierzy). Ja nie mogę do końca ocenić bo miałam vacum ale zmiekczeniem mojej szyjki przed porodem się kilku zachwycalo
a możesz wyjaśnić skąd te pomysły? nie słyszałam o tym czytam początek może dalej ktoś o to pyta jak tak to cofam pytanie