reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mądrości doświadczonych mam ;)

Ja też chyba wolę tak, że jest raz na jakiś czas, bo mnie wkurzała głupimi tekstami i wolałam być sama z Mężem i mu wbijać paznokcie :cool2: Zresztą wtedy byłam w innym świecie i jakaś babka mnie nie interesowała :p
Każdy potrzebuje czegoś innego, ale zawsze ta położna jest czy się wykupi czy nie ;)

To ja dorzucę swoje plusy (i te duże i te mniejsze) zamówienia położnej.

Nie musisz się obawiać, że zabraknie dla Ciebie miejsca w wybranym szpitalu i odesla Cię nie wiadomo gdzie.
Dokumenty wypełnione czekają już na Ciebie w szpitalu. Nie wypelniasz ich jak masz mega skurcze i ścina Cię z nóg.
Znasz dziewczynę z którą będziesz przechodzić tą magiczną i jakże ważną chwilę.
Znieczulenie jest darmowe, ale czasem nie kwapia się z szukaniem anestezjologa, wydaje mi się, że prywatna położna potrafi go "szybciej znaleźć".
Jak już zaczyna się parcie to może się okazać, że akurat się zmieniają dziewczyny i nagle wpadni ktoś zupełnie nowy.
Pomoże przestawić po porodzie.
I ogólnie jest to trochę inny poziom opieki.

Oczywiście to wszystko nie jest regułą i bez położnej też poród może przebiegać super. Ja po prostu pierwszy miałam mega ciężki i pomoc mojej położnej i pewność ,że skupia się tylko na nas była nieoceniona.
Moja położna też nie siedziała z nami 24/7. Idealnie wyczuwala kiedy pomóc a kiedy dać nam chwile prywatności. I wierzę, że można trafić na taką super opiekę jak ja miałam za free. Ale ja wolę mieć pewność.

reklama
Dziewczyny a co do porodu w domu to noenwiem czy kojarzycie domy narodzin? To takie coś pomiędzy. Stawia się na poród naturalny, ale jakby tfu tfu coś to szpital pod nosem. No i bezpłatne to to.

Franca, zzo musi być za darmo, tzn. nie mogą żądać kasy. Rodziłam bez i teraz też bym chciała, ale jak wyjdzie to się okaże.
Ja akurat miałam jedną położną, na szczęście bez zmian, rodziłam 5 godzin, więc dość szybko.
Trochę za dużo sobie życzą za tę przysługę.

Franca, zzo musi być za darmo, tzn. nie mogą żądać kasy. Rodziłam bez i teraz też bym chciała, ale jak wyjdzie to się okaże.
Ja akurat miałam jedną położną, na szczęście bez zmian, rodziłam 5 godzin, więc dość szybko.
Trochę za dużo sobie życzą za tę przysługę.

Mujer wiem, że jest darmowe i tak napisałam, ale wiem, że się zdarzają przypadki, kiedy anestezjolog jest zajęty i nie zdarza na Twoje wezwanie.

Wpisz sobie dom narodzin Kasi Grzybowskiej. Warunki super. Zero aparatury, kroplowek. A jakby co szpital piętro wyżej.

Znam te domy tzn czytałam ale ja ze Śląska więc nieco daleko do Warszawy ;)
Też miałam jedną położna przy porodzie i również szybko bo około 3h od przybycia na porodówkę:)
Ja Teraz mam parcie na jak najbardziej naturalny poród.

Znam te domy tzn czytałam ale ja ze Śląska więc nieco daleko do Warszawy ;)
Też miałam jedną położna przy porodzie i również szybko bo około 3h od przybycia na porodówkę:)

Myślisz, że w okolicy nie masz żadnych?

Wiecie co, jakbym miała taki poród jak Wasze to też bym może nie brała tym razem. Ale ja na prawdę się o mało nie przekrecilam więc wolę dopłacić i być przynajmniej odrobinę spokojniejsza.

Dobranoc i niech jutro masa prezentów na Was czeka ;)

Nie mam sprawdzałam już wszystko właśnie Warszawa nie ma więcej.
Mój poród nie był kolorowy . Skurcze od raana na koniec sił nie miałam na parcie. Ale traumy nie ma ;)

Dziewczyny jeszcze jedno pytanie mam-czy zanosiłyście pracodawcy zaświadczenie,że jesteście w ciąży? Bo ja musiałam iść na zwolnienie, więc nie zanosiłam żadnego zaświadczenia, skoro na zwolnieniu mam kod B, a teraz niestety nie zgadza mi się wynagrodzenie :(

reklama
Do góry