Z tą cierpliwością to też trzeba uważać, był tutaj naprawdę całkiem niedawno (więc nie że dawne czasy, starego USG) gdzie na miesiąc przed terminem dziewczynka okazała się chłopcem i faktycznie urodził się chłopiec. Nie muszę mówić jaki to był szok dla mamy, która już zrobiła całą wyprawkę dziewczęcą.
Dlatego trzeba też uważać z takim wczesnym wróżeniem, szczególnie na USG - widziałam też taką rolkę na IG gdzie był właśnie tak jak u
@Angelika2497 balon, w ogóle cała imprezka z rodziną/znajomymi, a balon też skłamał
Ja owszem robiłam tak - ale miałam wynik badania genetycznego. Mimo, iż na USG w 11tc już wyraźnie było widać wyrostek totalnie uniesiony do góry i raczej musiałby się wydarzyć cud, aby była to dziewczynka
U
@Angelika2497 ciężko powiedzieć 16tc to czas tworzenia się narządów, powinno już np. u chłopca widać mosznę. Lekarz, który "długo szukał" dla mnie nie wróży dobrze. Może to z jednej strony świadczyć o dziewczynce, z drugiej jak ja byłam na USG w 14tc, to wyraźnie lekarz mi te mosznę pokazywał - ja dziewczyna laik, która tylko się interesuje medycyną i zdawała na UM (bez sukcesu) widziałam ewidentnie, że to chłopczyk, nie dało się tego pomylić, naprawdę. Więc znowu - jak lekarz zauważył i powiedział, że 100% to znowu może wskazywać na dziewczynkę.
Mam nadzieję, że
@Angelika2497 da znać po niedzieli co się okazało, niemniej byłabym i tak ostrożna przy tak wczesnej diagnozie, długim poszukiwaniu, a potem 100% pewności lekarza