reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Macie zdjecie usg w ciazy z dziewczynka?

reklama
Świetny pomysł - gratuluję cierpliwości, ja bym nie dała rady 😅 Życzę udanej zabawy i dawaj koniecznie znać! 💕

Z tą cierpliwością to też trzeba uważać, był tutaj naprawdę całkiem niedawno (więc nie że dawne czasy, starego USG) gdzie na miesiąc przed terminem dziewczynka okazała się chłopcem i faktycznie urodził się chłopiec. Nie muszę mówić jaki to był szok dla mamy, która już zrobiła całą wyprawkę dziewczęcą.

Dlatego trzeba też uważać z takim wczesnym wróżeniem, szczególnie na USG - widziałam też taką rolkę na IG gdzie był właśnie tak jak u @Angelika2497 balon, w ogóle cała imprezka z rodziną/znajomymi, a balon też skłamał :D Ja owszem robiłam tak - ale miałam wynik badania genetycznego. Mimo, iż na USG w 11tc już wyraźnie było widać wyrostek totalnie uniesiony do góry i raczej musiałby się wydarzyć cud, aby była to dziewczynka :)

U @Angelika2497 ciężko powiedzieć 16tc to czas tworzenia się narządów, powinno już np. u chłopca widać mosznę. Lekarz, który "długo szukał" dla mnie nie wróży dobrze. Może to z jednej strony świadczyć o dziewczynce, z drugiej jak ja byłam na USG w 14tc, to wyraźnie lekarz mi te mosznę pokazywał - ja dziewczyna laik, która tylko się interesuje medycyną i zdawała na UM (bez sukcesu) widziałam ewidentnie, że to chłopczyk, nie dało się tego pomylić, naprawdę. Więc znowu - jak lekarz zauważył i powiedział, że 100% to znowu może wskazywać na dziewczynkę.

Mam nadzieję, że @Angelika2497 da znać po niedzieli co się okazało, niemniej byłabym i tak ostrożna przy tak wczesnej diagnozie, długim poszukiwaniu, a potem 100% pewności lekarza

Z tą cierpliwością to też trzeba uważać, był tutaj naprawdę całkiem niedawno (więc nie że dawne czasy, starego USG) gdzie na miesiąc przed terminem dziewczynka okazała się chłopcem i faktycznie urodził się chłopiec. Nie muszę mówić jaki to był szok dla mamy, która już zrobiła całą wyprawkę dziewczęcą.

Dlatego trzeba też uważać z takim wczesnym wróżeniem, szczególnie na USG - widziałam też taką rolkę na IG gdzie był właśnie tak jak u @Angelika2497 balon, w ogóle cała imprezka z rodziną/znajomymi, a balon też skłamał :D Ja owszem robiłam tak - ale miałam wynik badania genetycznego. Mimo, iż na USG w 11tc już wyraźnie było widać wyrostek totalnie uniesiony do góry i raczej musiałby się wydarzyć cud, aby była to dziewczynka :)

U @Angelika2497 ciężko powiedzieć 16tc to czas tworzenia się narządów, powinno już np. u chłopca widać mosznę. Lekarz, który "długo szukał" dla mnie nie wróży dobrze. Może to z jednej strony świadczyć o dziewczynce, z drugiej jak ja byłam na USG w 14tc, to wyraźnie lekarz mi te mosznę pokazywał - ja dziewczyna laik, która tylko się interesuje medycyną i zdawała na UM (bez sukcesu) widziałam ewidentnie, że to chłopczyk, nie dało się tego pomylić, naprawdę. Więc znowu - jak lekarz zauważył i powiedział, że 100% to znowu może wskazywać na dziewczynkę.

Mam nadzieję, że @Angelika2497 da znać po niedzieli co się okazało, niemniej byłabym i tak ostrożna przy tak wczesnej diagnozie, długim poszukiwaniu, a potem 100% pewności lekarza
Ja zawsze myślałam, że gender reveal robi się po płci z krwi albo co najmniej po usg w 20 tygodniu a nie po usg z 16 tygodnia 🙈 Mój syn był córką do 20 tygodnia, także ja bym nie ufała 🤣

Ja zawsze myślałam, że gender reveal robi się po płci z krwi albo co najmniej po usg w 20 tygodniu a nie po usg z 16 tygodnia 🙈 Mój syn był córką do 20 tygodnia, także ja bym nie ufała 🤣
Też tak myślałam, że ktoś z całą pewnością wie...🫠

Moja koleżanka do drugich prenatalnych nie miała żadnej pewności. Nie było widać, ona miała jakieś przekonanie, że to chłopiec, lekarze nie widzieli, bo się nie chciało pokazać, potem pokazała się dziewczynka i faktycznie urodziła córeczkę.

Ja np nie robiłam genetycznych badań, mi potwierdzano od początku 1 płeć i uprzedzano, że dopiero przy drugich badaniach będzie bardziej pewne. Cały czas mówiono o dziewczynce i tak było. Chodziłam na prenatalne do innego miejsca, bo mój prowadzący nie miał certyfikatu i tam to samo było. Oboje jeszcze mi gadali, że jeszcze w swojej długiej karierze się nie pomylili 😄Ale powiem wam, że do porodu się zastanawialiśmy czy w razie w nie wymyślić imienia męskiego. A wyprawka - nie przejmowałam się kolorami. Miałam sporo ubrań "w spadku" dla obu płci, a sama kupowałam to co mi się podobało, w neutralnych, dla obu płci kolorach, więc w razie innej płci nie miałabym jakiegoś problemu. To babcie zalewały nas prezentami pod 1 płeć😅 druga kwestia, że niektórzy np też nie mają problemu ubrać chłopca noworodka w różowy pajac albo dziewczynkę w granatowe body.

Mam nadzieję, że @Angelika2497 da znać po niedzieli co się okazało, niemniej byłabym i tak ostrożna przy tak wczesnej diagnozie, długim poszukiwaniu, a potem 100% pewności ja

U mnie dokładnie dziś 16+4 , lekarz przedostatnio powiedział że jest za wcześnie a teraz jak byłam to powiedział że ma pewnosc 100% także czemu by mu nie zaufać. Jakby nie miał pewności to by nie ryzykował. A dwa razy powiedział że jest pewny . Jakby wyszła dziewczynka to wcale bym się nie obraziła 😅

reklama
U mnie dokładnie dziś 16+4 , lekarz przedostatnio powiedział że jest za wcześnie a teraz jak byłam to powiedział że ma pewnosc 100% także czemu by mu nie zaufać. Jakby nie miał pewności to by nie ryzykował. A dwa razy powiedział że jest pewny . Jakby wyszła dziewczynka to wcale bym się nie obraziła 😅

A czym ryzykuje? Przecież jak się pomyli, to nic się nie stanie
Podałam Ci dwa przykłady z ostatniego roku gdzie lekarz był pewny na 100%, a się pomylił - to rzecz ludzka :)

Do góry